lördag 28 december 2019

Färdigsspelat

Julen varar till påska, sas det förr. Eller... iallafall till fastan. För den kommer ju emellan. Välbehövlig efter julgodisfrossande, dessutom.
Tycks ha blivit något förvänt med julen, i denna nya tid. Den börjar efter Alla Helgon.... eller nej, den helgen är det väl inte så noga med,  nej, julen börjar efter den stora festhelgen Halloween.
Får skriva om den där låten....Snart är det jul igen, snart är det jul igen, för julen börjar i oktober, nej, det var inte sant, nej, det var inte sant, för däremellan ska man spöka.
Lite tokigt är det, tycker jag, att man börjar spela jullåtar i slutet av november... veckan före advent... och sedan, som i ett slag, så är det färdigspelat när det är juledag. Rätt gott att slippa höra julmusiken, men jag hade föredragit att den gick ut i etern från luciatid fram till den dag som i dag är.... för nu känns det som om julen är färdig för den här gången.

Vilket, måste erkännas, och trots några härliga juldagar med barnbarnen och deras familjer, är välidgt skönt! Nu ska bara tomtarna damma på sig lite till, sedan ser vi fram emot allt ljusare tider.


Sannolikt är även de flesta julklappsspel färdigspelade. Jag har bara varit med om ett, och det räcker... och blir nästan över. Jo, jag tycker att det är så fint med alla paket, men det kunde stannat därvid. Tycker att julklappsspel ska stanna vid tagna paket, att man inte ska ta ifrån varann de öppnade klapparna.... och att alla deltagare ska få en klapp.... då alla har satsat två. 
Ja, jag vet.... jag är SÅ JÄKLA BARNSLIG... och tycker så SYND om den som inget får.
För att.... när livet i sig är tämligen orättvist, vad man får och inte får.... och då menar jag inte bara materiella ting.... så kan väl ett oförargligt julklappsspel vara lite mera rättvist.

Tycker jag...

Sällskapsspel hoppas jag inte är färdigspelade för alltid.... för jag gillar både kortspel och brädspel och eventuella andra spel. Och jag brukar inte få spel om jag skulle förlora...

Igår, under den sista julfirardagen så hanns det med ett sällskapsspel... Besserwisser. Kul...
Förr spelade vi mycket; med döttrar och deras respektive, med vänner. Sedan vi blivit välsignade med barnbarn, så har det inte blivit så mycket till spel. Men de kommer att växa upp och får jag/vi vara med då, så blir det säkert mycket spel av olika slag.

Skulle gärna, nu när det snart är färdigspelat på jobbfronten, vilja hitta glada pensionärer att spela sällskapsspel och kort med, lite då och då. Undrar om man är för gammal att lära sig bridge... det skulle vara kul att testa på.


Fick bli en långpromenad idag. På kända långpromenadsvägar... och en liten bit skogsstig.

Eftersom vi ska bege oss till storstad i södra Sverige några dagar, så lär skogspromenaderna vara överspelade för detta flyktade år.  Stigar och vägar lär finnas kvar även 2020.

Detta decenniet är redan överspelat - det gick snabbt. Få se om jag kan få till en liten reflektion kring det via surfplattan, innan decenniet är helt färdigspelat.

Om inte, så får jag önska oss alla ett fint nytt år!

11 kommentarer:

  1. Ur led är tiden ... julskyltning och julmusik långt före första advent - inte underligt man är trött på julandet när julen väl kommer.
    Julklappsspelet räcker gott och väl med ett per år - vi har diskuterat att inte packa upp utan nöja oss med en enda omgång, men samtidigt har vi himla kul när vi "stjäl" från varann - sen är det aldrig någon som blir utan. Om någon inte har fått något när tiden gått ut får han/hon välja precis vad som helst från de andra :)
    Ja, nog har detta decennium passerat i raketfart!
    Önskar dig ett Gott slut på detta året och ett Gott Nytt ÅR!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så gott med lite vänlighet och rättvisa. Tror det var tre av tio som inte fick nåt...litet problem...Men jag gillar inte. Gott Nytt på dej oxå! //Anna-Lena

      Radera
  2. Tyvärr har helgerna en tendens till att smygas in på tok för tidigt. Halloween och julsaker skyltas upp samtidigt och redan i mitten av hösten. På tok för tidigt för min smak.

    Själv har jag aldrig spelat julklappsspelet men spontant så tycker jag det känns rimligt att ingen blir lottlös. Ersätter spelet klappar kan det inte vara meningen att någon ska gå hem tomhänt tycker jag.

    Ja, snart skriver vi 2020 och var tiden tagit vägen funderar jag ofta över...

    Kram och ha en fin söndag!

    SvaraRadera
  3. Härligt med godhjärtade människor/tankar. Min skånska svärson ...och flera i släkten med honom... Har en heltsnnamn åsikt om julklappsspelet.Men... dom är allt snälla och goda, dom oxå.

    SvaraRadera
  4. Jag har aldrig spelat julklappsspelet och numera köper vi inga julklappar så det är ändå överspelat ;) men OM jag skulle spelat så hade jag nog tyckt som du, mer rättvisa åt folket!!!
    Ha en fin söndagkväll nu :)

    SvaraRadera
  5. Blir glad åt positivt tänk! Tack detsamma!

    SvaraRadera
  6. Det är rätt så skönt att julen är över, det blir allt lite mer extra bestyr och jag är ju inte som förr precis.
    Då jag är med mina syskon så spelar vi jättemycket olika spel och jag tycker att det är så roligt. Besserwisser har jag spelat många gånger, men där vinner jag inte.
    Trevlig resa och ha det bra.

    SvaraRadera
  7. Tack! Synd att du inte bor nästgårds, för då kunde vi ha spelkvällar...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det skulle jag gärna göra, med nöje, spela spel med dig. Min mysing är föga intresserad så han och jag spelar aldrig bara vi två. Han brukar vara med då vi är hemma i Ångermanland och spelar spel, min bror har nog cirka 30 olika spel.

      Nu vill jag passa på och önska dig och din man ett Gott Nytt År.
      Kram!

      Radera
  8. Har du spelat när då då? Om inte tror jag att du gillar det. Ett sällskapsspel för mer vuxna.

    SvaraRadera
  9. Har det spelet. Välkomna på spelkväll nån gång.

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas