söndag 22 december 2019

Garderoben

Jag vet, jag retar mig på fel saker ibland. Som i detta fallet garderobsavgift.
I tider som dessa, då kontanter inte är en självklarhet, så ska man swisha de där tjugo kronorna. Känns bökigt. Iallafall tycker jag så.
Biljetter till olika evenemang är dyra som de är, så jag tycker att garderobsavgiften skulle ingå i den summan. Eller läggas på, så att det är betalt från början.
En del teatrar/konsertlokaler bakar in garderobsavgiften i biljettpriset. Spira i Jönköping, för att nämna den jag direkt kommer på, gör så. Föredömligt!
En annan aspekt, varför måste man hänga in sina ytterkläder i garderoben, man kan ju ta med sig dem in i evenemangslokalen. Så gör man i London.
FAST.... jag tycker att det är trevligare med garderobsinhängning, än ytterkläder i salongen.


Igår var det det där med garderoben igen. De tjugo ( x 2) kronorna. Jag ondgjorde mig i vanlig ordning, när vi stod i garderobskön i Konserthuset i  Jönköping. C-E tyckte, i vanlig ordning, att jag var dum. Han betalade de  fyrtio kronorna,  i vanlig ordning, med kontanter. Han har alltid lite sådana på sig... kanske är det smart... för mig är det i det närmaste en otänkbarhet att ha kontanter med mig.
När han lämnat in kläderna  så informerade han mig att det ( konstigt nog) var sådana som förbeställt garderob och då bara kunde lämna in sina jackor och kappor.
Så smart, tyckte jag.... varför hade jag inte gjort det när jag beställde biljetterna till Weeping Willows julkonsert?
Eller kanske jag hade..... ?
Bläddrade bland arken i plastfickan där jag hade utskrivna biljetter....
Tre ark.... vad fanns på det tredje..... jo, TVÅ GARDEROBSBILJETTER.

Hela 40 kronor åt fanders. Varvid jag ånyo beklagade mig, nu över min egen fadäs. C-E skrattade åt mig, småsnåla tant. >Det var idrottsklubben Tord som bemannade garderoben, och antagligen behöver de fyrtio kronor mer än vad jag gör.
Fast jag straffade mig själv! Det blev vare sig en kopp kaffe eller ett glas vin i samband med konserten!
Skäms på mig ska jag göra!

https://www.youtube.com/watch?v=MxrSJBW3Y2M

Konserten var superbra. Jag njöt av varje sekund. Magnus Carlsons fantastiska röst, Weeping Willows blå toner.... och stundtals rockiga, stundstals smäktande musik.... för mig är det så njutbart... och framförallt uppskattar jag den stora variationen som man har i sitt musikaliska utbud och kunnande.

Den nykomponerade julsången ovan,  "Christmas Spirit", handlar om att vi människor ska försöka låta julens anda förlåta alla gamla oförrätter och få oss människor, som har kommit på kant med varann, att  börja om från början igen.


Låten berörde mig djupt. då jag så ofta med ledsnad tänker på dem som inte vill förlåta, inte vill släppa en oförrätt, i stort och i smått. Det är så tråkigt att de inte vill komma ut ur sina unket instängda garderober och släppa in ny frisk luft.

En annan berörande melodi var "Let go", som Magnus tillägnade sina föräldrar, som inte längre är i livet. Tankarna blir så rörliga, då de lever i takt med musik och text.

Ja, det var en superbra julkonsert! Hoppas att Weeping willows kommer till trakterna även nästa år, för vill livet oss väl, så vill jag göra deras julframträdande till tradition.


"Jul på Liseberg", med de här  mysiga killarna, det vill jag också uppleva igen. Vilken fantastisk plats Liseberg är... och då speciellt i juletid.
Hoppas att Kanin snart får  hänga in sin dräkt i garderoben. Måste vara jobbigt att gå omkring med, framförallt att kunna titta ut ur den.

Dagens promenad avverkades på förmiddagen. 
Vi blev riktigt förvånade och glatt överraskade, då solen helt plötsligt tittade ut från sin, sedan länge igenstängda molngarderob.


Speciellt bra passade solens något värmande närvaro idag, då vi just passerar vintersolståndet och går mot ljusare tider. Snart kan vi gå ut ur våra mer eller mindre vinterigenbommade garderober och ut och njuta av ljuset.

7 kommentarer:

  1. Jag föredrar att hänga in mina ytterkläder i garderoben i stället för att ta dem med in i lokalen, men jag håller med dig om att det borde vara inbokat i biljettpriset. Smart att kunna beställa det innan. Det visste jag inte att man kunde. Trevlig helg

    SvaraRadera
  2. Kommer kanske mer och mer. Och nästa gång ska jag inte missa att jag gjort beställningen

    SvaraRadera
  3. Tack, här fick jag mig många goda skratt, det kändes som om det behövdes.
    Smart att kunna beställa för garderoben samtidigt med biljetterna. Den konserten skulle jag kunna tänka mig lyssna till. Han har en underbar röst, duktig att sjunga.
    Vi betalar nästan alltid med pengar, där är vi paret emot strömmen verkligen, för det verkar som om det blir mindre och mindre vanligt.
    Ha det så bra och jag önskar dig en GOD JUL.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, ni är dom min make. Har f.ö. slagit in sparrisar till alla tre de små barnbarnen, med mynt i. En möjlighet för dem att komma ihåg pengar... Kanske. Ha en god jul!

      Radera
    2. Spargrisar ska det vara. Telefonen vet dock inte vad det är. Känner bättre till sparrisar.:)&

      Radera
  4. Kan tänka mig att det var en alldeles fantastisk konsert som kanske fick kompensera garderobsavgiften. Själv tycker jag det är bäst när det läggs på priset så att man slipper det momentet. Dessutom så går det snabbare också. Snopet att du hade förbetalt och jag hade förmodligen också retat mig men man lär så länge man lever ;-)

    Ha en bra dag!

    SvaraRadera
  5. Precis, kommer inte att ske igen! Ha en fin jul!

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas