onsdag 12 februari 2020

Bräddfullt


Uträttade några ärenden på förmiddagen, denna tredje dag, i min allra sista sportlovsvecka.
Passerade flera små sjöar och vattendrag, och kunde bara konstatera : Det är bräddfullt överallt.


Kollar man väderleksprognoser för resten av veckan så ser man att det förväntas komma ordentligt med nederbörd till helgen igen.
Kanske hinner vattnet sjunka undan lite innan dess, men knappast mer, än att 30 -40 mm regn gör vattendragen ännu mera bräddfulla, så mycket att det blir översvämning.


Det kan bli bräddfullt för oss människor också. Rent mentalt.
Tror att alla varit med om att det bräddfulla inre, svämmar över.
Tycker att det blivit lite bättre med åldern. Dels tar man saker lugnare när man blir äldre, dels är det inte lika mycket stress runt omkring en, som då man står mitt i livet.


Elever kan förstås också ha det mentalt bräddfullt.
I veckan som gick, så fick jag vara med om en ordentlig översvämning. Utan förvarning- det är inte alltid enkelt att se när det är på väg att rinna över.
Nu blev det en snöbollseffekt av det hela, elevens bräddfullhet gjorde så att förälders bräddfullhet också kom i dagen. Det samma gällde rektor och när han då lade ett helt orättfärdigt ansvar på mig, jag då var det tur att det inte var så mycket i "mitt glas"  sen tidigare, för att bli orättvist behandlad, det fyller på rätt så ordentligt.


Såg filmen "Two popes" på Netflix igår. En verklighetsbaserad film som handlar om mötet mellan förre påven Benediktus och nuvarande påven Franciskus. Denne förre ville avgå och hade utsett sin efterträdare. Den tänkte efterträdaren hade åkt till  påven, för att få sin uppsägelse från sitt kardinalämbete i Argentina, underskriven.
Så blev det inte.


Många tillbakablickar i Jorge Bergogilos  ( påve Franciskus) liv fanns med i filmen.
Även Benedictus hade en hel del "synder" att bekänna.
Den första påven konstaterade att även om han var "den helige fader" , så var han inte Gud, han var bara människa.
Ibland undrar jag om vi lärare har rätt att vara människor.
Känns för första gången gott att gå i pension till hösten. Jag vill inte vara kvar i en skola, som ser fel i det man inte ens är medveten om.
Eller också är det för att jag är för gammal....
Under alla mina lärarår, så har jag satt förmågan att vara människa, att inte förställa mig, som min största styrka.
Ni märker, det håller på att bli bräddfullt om jag ältar. Så det slutar jag med nu, och så gör jag bara mitt jobb under de månader som är kvar. Inget extra,  bara det jag "måste".

I övrigt, jag rekommenderar verkligen "The two popes" för alla som har Neflix.
Trodde det skulle bli en tjat och pratfilm. Så var det absolut inte. Filmen innehöll en hel del humor, det var många gånger som jag småskrattade.


Lovet tycks vara ganska så fullt med olika aktiviteter. Ingen riktig rast och vila.... fast det är ju en prioriteringsfråga från min sida. Jag träffar gärna vänner när jag är ledig, och de dagliga promenader tar sin tid. Frissatid och tid hos tandhygienist passar bra då man är ledig... och så vill man ju passa på att träffa de allra bästa....


De som fyller alla ens positiva känslor till brädden; glädje, kärlek, tacksamhet, förundran, stolthet... Ja, att "hänga" med de här båda, det gör det bräddfullt av känslor inombords. Så bräddfullt blir det, så att det händer att svämmar över i ögonen understundom.
Helgen samt måndagens tillbringades med dessa två.
På lördag tar vi med den äldste av dem och åker till  nästan jämngamla kusinen i Malmö.
Bräddfullt känslomässigt, absolut.
Bräddfullt på trötthetskontot?  Det känns väl att man inte är 40 längre. Som tur är så återhämtar man sig fortfarande snabbt, och det är så roligt att uppleva de tre små, så att tröttheten är inget man tänker på. 

8 kommentarer:

  1. Här var det sannerligen till brädden fyllt av både det ena och det andra! Vattendragen kan jag förstå men jag har verkligen svårt att förstå och ta till mig att nån blir orättvist behandlad, där går gränsen! Det är fegt av ansvarig att inte ta på sig det ansvar den har betalt för utan skyller på andra. Jag har full förståelse för om du "längtar" till slutet men jag förstår också att du kommer att sakna det goda med arbetslivet. Tur att du har sån där godingar somm fyller hjärtat till brädden med kärlek <3

    SvaraRadera
  2. Precis så! Fast stackars rektorn mådde inte bra, var egentligen sjukanmäld , men fick ändå rycka ut.

    SvaraRadera
  3. vackra vyer, synd om båten... inte helt ung, haft två flickor här, sextimmars dag passar mig bäst.

    SvaraRadera
  4. Antar att du läser böcker resterande 18 timmar :) Vatten är alltid fint ...Men nu börjar det bli lite väl bra. När lilla ringlande ån blivit en stor sjö, då är det lite tokigt!

    SvaraRadera
  5. Tänkvärt om bräddar som svämmar över - vattendrag som som svämmar över blev till fina bilder ... men känslor som svämmar över är något helt annat. Att bli orättvist behandlad är nog bland det svåraste att inte svämma över för.
    Härligare när det svämmar över av värme och kärlek till det finaste man har, sina barn och barnbarn!

    SvaraRadera
  6. Huvudet på spiken! Ha en god dag!

    SvaraRadera
  7. Man har helt klart inte samma ork nu som tidigare, men vila kan man göra när man är ensam. Barnbarnen är det mysigaste som finns att umgås med. Här har vi sportlov nästa vecka och då ville Rasmus var hos oss. Det ska bli så kul.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul när barnbarnen vill komma. Har insett att man inte är helt passé fast man är det i så många sammanhang. För barnbarnen är man jätteviktig. En härlig relation, som inte kräver mer än vad man har ork med.

      Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas