lördag 29 februari 2020

Vinst


Igår var det quiz-dags igen.
Glasets hus i Limmared anordnar sina välbesökta quizkvällar sista fredagen varje månad, januari till april och september till november.
Kvällen inleds med någon form av buffé. Igår var det italiensk buffé. Supergott!

Oftast är det livemusik-underhållning under kvällen, ibland ställs frågorna i anknytning till låtarna, ibland inte. Något musik-quiz är det inte fråga om. Det brukar vara sexton frågor inom olika ämnesområden, en del lätta frågor, några svåra. Tio-tolv rätt får de flesta lag ihop, så pass allmängiltiga är frågorna.

Gårdagens musikunderhållning, den var inte alls i min smak. Det var en soul-grupp från Borås som spelade. De var säkert ganska duktiga, både vad det gäller instrument och sång, men jag tycker att all soulmusik låter likadan, att den är aggressiv och upprepande och att låtarna man spelar är alldeles för långa.

Hörde att några i den ca hundratalet stora publiken tyckte att det var den bästa musik som framförts på quiz-kvällarna. De har säkert rätt! Utifrån vad de tycker om soul-musik.

Förra månaden, så vann jag en vas på en extratävling, den om intron.  På quizet hade vårt lag - bestående av maken, hans syster och hennes man - två fel. Igår var vi enda lag med alla rätt.



Det blev en ny glasbuckla - nej, det är inga vasar, för det finns ingen botten på dem - att ställa hemma i prishyllan hos svägerska och svåger. Vi har faktiskt en blå buckla hos oss också, det blåa året vann vi två gånger.

Så redan andra gången är årets målsättning nådd, den att ta hem någon av de sju bucklor som delas ut varje år, sedan tre år tillbaka. Tidigare år har det varit andra priser, mest glasföremål förstås,  och visst har vårt lag vunnit lite då och då, även under dessa år.

Har funderat lite på vad det är som gör att vi nästan alltid lyckas vara bland de tre bästa lagen.Kommer fram till att det är lite som hos de imponerande, "På spåret" finalisterna.
Vi kan helt enkelt olika saker.  Tänker på dem som vann "På spåret" finalen igår, Gunnar och Parisa. Lunda-Gunanr kan ju väldigt mycket om det mesta, men är rätt kass på musik, film och kändisar. Parisa är ju också synnerligt allmänbildad, men expert på de tre ämnesområden som Gunnar inte är hemma i.

Mina kunskaper är väldigt begränsade vad det gäller nyare musik, kändisar, TV, politik och sport. Svägerskan är expert på de tre första områdena, maken är superbra på sport och politik och svåger kan allt om musik och teknik.

Nu ser vi fram emot mars-quizet. Vinsten är klar, så vi känner ingen press. ( Fast det gör vi nog aldrig... )  Musiken kommer ett lokalt "rock-band" att stå för. Det kommer att bli mycket mera lättillgänglig musik, för denna tanten. Musik att tralla med i....



Att skicka efter den här boken, samt att följa Fredrik Nylén på Instagram, det har varit en riktig vinst för mig.
Genom Fredriks fika, så har jag hittat superbra recept på framförallt matbröd, men även på kakor, tårtor och lunchmat.
Fredrik har gett ut fler bakböcker. Jag får se till att skaffa dem också. Även om jag lätt hittar de goda recepten via nätet, så är det härligt att bläddra bland alla fina bilder i boken.
Favoritbrödreceptet fanns dock inte med i boken. Men nu har jag skrivit in det på en sida, som hade mycket space. Och här är det, om någon vill testa godaste matbrödet som jag någonsin bakat/ ätit.
https://fredriksfika.allas.se/mjukbulla-ett-riktigt-gott-brod/






Semlebullarna som jag bakade utifrån Fredriksfika recept, tillsammans med en liten grupp SvA- elever i torsdags, de blev också supergoda. Har aldrig tidigare fått till så här luftiga och smakrika bullar.


Dagens promenad blev avklarad tidigt på förmiddagen. En ren vinst det också, för både kropp och själ, att få sex kilometers "naturbad" i ett härligt promenadväder.

11 kommentarer:

  1. Ni har en klar fördel av att vara "specialister" på varsitt område, precis som Parisa och Gunnar, mycket duktiga var/är dom!
    Jag älskar bak/kokböcker och ofta när jag googlat så har just Fredriks fika kommit upp, nu ska jag kolla länken till matbrödet, jag bakar ju ofta matbröd så det blir kul :)
    Ha en fin söndag nu :)

    SvaraRadera
  2. Hoppas att du oxå gillar brödet. Ska baka semlebullar och i åtta i morgon kväll, efter Fredrikrecept.Har blivit riktigt nördig på att baka sånt som han har recept på. Ha en bra vecka!

    SvaraRadera
  3. Grattis till ännu en vinst. Ni har en bra fördelning av kunskaperna i ert lag. Ha det gott.

    SvaraRadera
  4. vi som köper EN semla och delar med maken :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ojoj, det var spartanskt... eller klokt.. En halv räcker ju. Bullarna på bilden var till eleverna i 5-6an.

      Radera
  5. Grattis till vinsten! Jag är övertygad om att det är dom du säger, ni kompletterar varandra och på det viset blir ett lag bra. Det märks extremt tydligt i "På spåret" tycker jag!

    Då valde du ett bra recept när ni bakade bullarna. De ser väldigt fina och god ut.

    Kram och god kväll!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bakat nya bullar i kväll. Ska fixa semlor till kollegorna oxå, tänkte jag. Bullarna på bilden fick eleverna smaka på. God kväll själv! Kram!

      Radera
  6. Grattis till ännu en vinst och glasbuckla. Förstår att ni kompletterar varandra i ämnen, det betyder mycket. Dessa två du nämner i "På spåret" visar ju verkligen att det betyder en hel del att kunna olika saker.
    Härligt med bra recept och att bullbaket lyckades. Dom ser goda ut också.
    Håller med dig om promenader. Välgörande och nyttigt för hela kroppen.
    Ha det fint.
    Kram!

    SvaraRadera
  7. Bakat bullar till kollegorna. Ska fixa semlor till dem. Blev inte riktigt så luftiga som de bullar som eleverna bakade. Men suger nog ändå! Kram!

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas