fredag 14 februari 2020

Sportlov



En vecka går så fort. Speciellt när man har tredagarsvecka. Känns som den arbetsveckorutinen fortsatt in i lovveckan också.

Blev ju långhelg med barnbarnen, och sedan har veckan rullat på snabbare än någonsin.
Tänker att man ska hinna läsa någon bok under lovet, men så blev det inte.
Är väl så att jag premierar utevistelse när det är lov, eller ,... förresten...  det gör jag alltid.
Sommarens stora fördel är ju att man kan sitta utomhus och läsa. det är nog en av anledningarna till att sommaren är min läs-säsong.


Under denna årstid, så känns det mycket mera avslappnat att sätta sig ner i bästa fåtöljen med en stickning, då det lider mot skymningstid. Gärna under det att en svensk eller engelskspråkig  film eller serie, rullar på tvn.
Stickning har den fördelen att man kan göra två saker samtidigt.
Bokläsning är bara bokläsning.
Fler och fler går ju över från att läsa böcker till att lyssna på dem. På så sätt så kan man ägna sig åt bokläsning samtidigt som man sysslar med något annat.
Jag har aldrig prövat. Är rädd att jag inte skulle kunna koncentrera mig, jag tror att jag behöver de skrivna orden framför mig för att kunna förflytta mig in i bokens värld.


Tänker tillbaka på lektioner i svenska, då jag läst upp elevberättelser.
-  När du läste, så såg jag precis hur det såg ut, och jag kände samma känslor som huvudpersonen kände, kunde elever uttrycka sig.

Författaren till sådana berättelser, de fick verkligen svart på vitt att de lyckats.


Svart-vitt var det på dagens promenad. Träffade min goda vän från lärarhögskoletiden idag. Vi brukar träffas en eller par gånger per år. Denna fredag hade vi bestämt mötesplats i vackra Ulricehamn.
Ljuset kring Åsunden, var minst sagt trolskt. Motsol genom dimma gjorde att färgerna helt försvann.
Fantastiskt vackert och njutbart.
Säger den, som i allra högsta grad är färgmänniska.


Roligt att ha några vänner kvar sedan ungdom och tiden som ung vuxen. Man kan alltid fortsätta samtalet, där man avslutade det för ett halvår sedan... eller ett år sedan.

Fikade med god semla på anrika Gunnars konditori, tog sedan en ordentlig promenad längs Åsunden och avslutade med lunchbuffé på Jennie´s thai.
Det är skillnad på olika restaurangers lunchbufféer.  Jennie´s thai  måste vara en av Sveriges bästa. Otroligt vällagad mat. Sushi, varmrätter, sallad, frukt, efterrätt, kaffe och dricka. För mindre än hundra kronor. Otroligt gott! Väldigt prisvärt! Alltid fullsatt - förstås.
Se där, där fick jag till lite reklam igen! 


Likt små hyacintkroppar, stack pestskråpen upp sina nyvakna huvuden. En månad för tidigt, kan det tyckas. Men blir det ingen vinter, så tycker de att det är dags att sticka upp ur jorden redan nu.

Hörde f.ö. något riktigt dumt igår på Rapport. Det var KATASTROF i Skövde, eftersom tulpanerna redan nu hade börjat skjuta upp ur jorden. Tror att det var hundratusen tulpanlökar som planterats, och som var tänkta att blomma vid en tulpanfestival, som skulle gå av stapeln i maj.
För att de skulle stanna upp i växten, så hade man hämtat snö ( antagligen från någon ishall) för att täcka växterna med.
Nu tror jag att snön smälter ganska så snabbt, så KATASTROFEN kan vara ett faktum. Blir så irriterad av att man tar till överord. Katastrof är väl något helt annat än en tulpanfestival, som går i stöpet. Flexibilitet är ett vackert ord. Man  kanske helt enkelt för tidigarelägga blomsterfesten.


Alla hjärtans dag idag.  Har inget bra förhållande till en dagen. Jag och känslor, vi går inte riktigt ihop. Ett klart handikapp, vilket gör att jag ibland undrar om jag har lite autistiska drag. FAST.... då borde jag inte se känslo-rädslan som ett handikapp....
Funderade på  korta promenad nu i eftermiddag, om det inte har med barndomen att göra... eller också är det något medfött. Undrar hur Freud analyserat mig.....


Ett bra sista sportlov har det varit! Mycket utevistelse. Frissa och tandhygienist fixade. Lite bakat, huset städat. Aktivitetsvecka.
Hade tid hos tandhygienisten på morgonen idag. Hon röntgade, kollade, tog bort tandsten och putsade de gamla gaddarna. Dessutom fick jag en "shot" med fluor.
785 kronor fick jag betala. Nästan fynd, sa jag till kvinnan i kassan. Nu var det inte fynd, utan skattemedel som såg till att priset för en halvtimmes jobb blev rimligt. 1385 kr kostade behandlingen, 600 kr var bidrag. Dubbelt så mycket bidrag för den som kommit över 65 års-strecket, än den som är mellan 24 och 64.
Tandläkarbesök är oskäligt dyra. Personligen tycker jag att det skulle vara samma pris för tandläkarbesök, som för läkarbesök.  Tror att många drar sig för att få sina tänder omsedda, de har helt enkelt inte råd. Eller tandhälsa som prio nummer ett....

11 kommentarer:

  1. Vad glad jag blev över dina bilder från Ulricehamn och Åsunden :) Sen håller jag med dig, jag tycker också att ordet katastrof i det där fallet var ganska onödigt...det finns annat som är betydligt med katastrofalt här i världen!!! Hoppas du får en kväll och helg nu <3

    SvaraRadera
  2. Så kul att kunna glädja! Ha en god kväll du oxå.

    SvaraRadera
  3. fin gubbe, här är sportlovet nästan slut

    SvaraRadera
  4. Vårt oxå. Kul att hitta lite oväntade gubbar när man är ute på promenad .

    SvaraRadera
  5. Jag tycker inte om att lyssna på böcker men i och för sig har jag inte testat så många gånger, Husse älskar det men jag tycker om att hålla i en bok.
    Så härligt att sista sportlovet blev till belåtenhet!

    SvaraRadera
  6. Kanske skulle testa ngt gratisabonnemang i sommar. Testa på att promenera och lyssna på bok. Eller rensa ogräs...Cykla med hörlurar vågar jag inte.. : ). Ha ett bra liv!

    SvaraRadera
  7. Hm ... undrar var min kommentar tog vägen?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men... tråkigt..den har jag inte sett. Tänkte på dej då jag fick svartvita foton.

      Radera
  8. Så många fina naturbilder du har fotat. Jag tycker mycket om dessa svartvita. De med svanarna, så tjusiga.
    Bra med sportlov, men de går kanske lite väl fort. Att passa på och vara ute då tycker jag verkar vara en bra grej. Förena nytta med nöje, kan jag tänka.
    Jag tycker om att läsa böckerna, det ger en härligare känsla, på något sätt.
    Ja, det kan verkligen bli dyrt hos tandläkare. Ett nödvändigt ont.
    Trevlig helg önskar jag dig.

    SvaraRadera
  9. Jag läser också helst själv boken, annars tycker jag att jag har dålig koll på omgivningen. Med lurar i öronen är man ju döv för omvärlden. Håller helt med dig om att katastrof knappast har med en utebliven tulpanfest att göra.

    SvaraRadera
  10. Fast snart är detöversvämningskatastrof på sina ställen i vår trakt. Såg att det flyter mycket vatten i era trakter oxå, då vi körde till och från Malmö via Värnamo under helgen.

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas