onsdag 1 april 2020

Almanackan


Bytte almanacksblad i morse. Noterade att det fanns mycket inbokat i mars. Konserter, musikal, operabesök och quiz. Det fanns mycket att se fram emot. Nästan så att det kändes för bra. Inte en "ledig" helg.
Nu blev det inte alls som det var tänkt.  Men livet har rullat på rätt bra ändå. Visst är det kul med olika evenemang,  olika slags underhållning, men man klarar sig bra utan det. Det enda viktiga är ju egentligen att man själv och ens närmaste mår bra.

April har bara två noteringar på almanacksbladet.  Pizzabakning med byfolket och frissabesök. Det förstnämnda är redan inställt, flyttat till i september. Frissabesöket, efter påsk, det hoppas jag kan bli av. Om inte, så får jag väl själv sätta saxen i håret- och det blir nog inte så bra.


Missade dagens speciella datum, TROTS att jag vände upp rätt månad, innan jag gick till skolan.
Blev varse att det var lurardagen, då 1-2ans elever kom ut på tiorasten, med skoskydd på huvudet.
- Men tanke på att man börjat förbereda skolombyggnaden, och det är en massa maskiner på skolgården som rör upp en massa damm, så behöver ni ha skoskydd på huvudet, annars kan ert hår bli förstört, informerade lärarna.
- Har de andra klasserna det också, undrade någon elev.
. Ja visst, självklart, sa läraren. Gå ut, så får ni se!

APRIL, APRIL!

Jag tyckte att det var en riktigt kul aprilskämt! Tror att barnen tyckte det också.


En av de få genomförda almanacksnoteringarna i mars månad, det var mammografi  den 30 mars.

För oss "glesbygdsbor"  så är servicen från Unilabs synnerligen god.

I centralorten, med som mest 20-25 minuters restid från alla kommunens orter och byar, står den rosa röntgenbussen uppställd under en längre period.

Besöket är ju snabbt avklarat, och med åldern så har jag - från ångesten på röntgensvaret under de första mammografitillfällen - blivit mer avslappnad. 

"98 % av alla med bröstcancer som upptäcks i samband med mammografi, blir friska!" stod det skrivet med stora bokstäver, på den rosa bussen.

Känns ju ganska tryggt ändå.

Sen är det väl så, att minst 98 % av alla som drabbas av coronaviruset också blir friska. Betydligt snabbare än den som behandlas för bröstcancer.

Visst är det det konstigt att den den siffran inte känns det minsta trygg?



12 kommentarer:

  1. Söta tussilago ,-)
    Det var ju många lediga dagar du fick när så mycket blev avbokat.
    Sen min frissa slutade klipper jag mig själv ,-)
    Söt katt, är det din?
    Jag tycker också att aprilskämtet var kul ,-))))Kul när det skämtas!
    Bra med mammografi och det känns ju tryggt att så många blir friska, men jag får ångest av att vänta på svar!! Ja det har du rätt i, det känns mer betryggande med mammografin och 98 % än Corona, blev lite nervös när jag fick halsont och började frysa.
    Ha det jättefint
    Primrose ,-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ser det oxå så som att jag fick lediga dagar.
      Ja, vår katt som jag träffade på hos granne 500-600 m bort. På rymmen alltså. Hoppas att förkylningen snart ger sig! Kram! /Anna-Lena

      Radera
  2. lite ledsamt att stryka alla inställda roligheter i almanackan...

    SvaraRadera
  3. Mycket som inte blev som det var tänkt denna konstiga tid ... men härligt när man hittar tussilago i diket i alla fall!
    Så fin katt du har!
    Mammografi är inte kul, men bra att vi får göra det utan kostnad!
    Önskar dig en bra dag!
    Kram

    SvaraRadera
  4. Brorsan till katten är nog finare/mera speciell. Birmagener hör fina djur.
    Snön är borta vid tussilago numera, men hu vad det blåser där ute! Ha det bra du oxå! // Anna-Lena

    SvaraRadera
  5. Jag har också ett teaterbesök som jag fått stryka, men det känns inte så viktigt just nu. Det gäller att hitta på saker på egen hand och med lite fantasi går det också. Ha det bra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Att det är vår och mycket möjlighet till utetid förenklar. Ha det gott!

      Radera
  6. När jag tittade på mars månads almanacksblad, så var det också ganska fulltecknat men mycket var överstruket....i april har jag inte skrivit in nåt alls! Frissan borde jag ringa, så tack för påminnelsen!
    Aprilskämtet var riktigt bra, man måste få skoja lite i dessa tider <3
    Hoppas du får en fin helg nu <3

    SvaraRadera
  7. Bara man slipper coronaskämt, så kan man skoja om det mesta. Frissa borde jag redan varit hos... har inte drabbars av åldershårs..med tunnare hår...nä, det växer som ogräs. Och ute växer gräset. Ha en fin helg!

    SvaraRadera
  8. Från början var mars också väldigt inbokad här och även första halvan av april. På förekommen anledning har den ena aktiviteten efter den andra strukits. Den senaste var långfredagen då vi skulle till min kusin men han är läkare och sitter själv i karantän. Nu satsar vi på slutet av sommaren i stället. Ja, det är konstigt att viss statistik känns tryggare än annan men så är det faktiskt.

    Hoppas du får en bra inledning på helgen!

    SvaraRadera
  9. Ser fram emot en tid då man kan träffas igen och då olika aktiviteter är igång igen. Fast... jag sitter inte i sjön...tur att det är vår och så mycket utemöjligheter. Glad helg!

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas