onsdag 29 april 2020

Trycket


127/73. Helt OK tryck. Ja, man skulle kunna säga att det är ett alldeles perfekt tryck.
Den hemmavarande apparaten hade gjort mig oroad. I dessa covid-tider, så bör man se över trycket.
Det var ett tag sedan jag kollade trycket härhemma. Kom på att jag borde göra det, med tanke på den tid som är. Husets apparat visade på mellan 150- 170 i övertryck Inte bra!
Tack och lov för vår fina Tranehälsan. Fick komma nästan på stört till en sköterska. Falskt alarm. Trycket var toppen! Så gott!


Det egna trycket på att få till minst 10 000 steg om dagen, förde mig ut på 40 minuters promenad efter den långa skoldagen.  Har under mitt sista år  tagit på mig att vara på fritids på  onsdagseftermiddagen, så att förskollärarna som jobbar där normalt, kan vara med på konferens. Jag känner ju inget tryck på mig att vara med på de samlingarna längre, jag ska ju ändå sluta. Och info från mötena meddelas mig alltid.
Trycket på fritids, det var stort i höstas. Många barn var det, och jag vara alldeles utmattad efter en och en halv timme tillsammans med dem. Numera är det bara en handfull barn kvar efter klockan tre. Många barn vill inte längre vara på fritids, då de kommer upp i tvåan - trean. Eller också känner de kompis- trycket av att de har blivit för stora att vara där.


Sista blåsippsklungan är alldeles strax utblommad. Finns i en skuggig brant ner mot bäcken, så jag tror att jag tryckte i rätt vinkel. De är en gång flyttade från okänd plats av svärmor, De har överlevt henne med ett´antal år. Gott gry i plantan, den lär klara sig ytterligare några år.


Visst är detta fina blommor! Förstår inte varför de ses som ogräs. Kanske för att de sprider sig som sådant.
Men så länge det är lite kyligare väder, så kan man absolut njuta av de vackra blommorna.


Trycket på att skaffa en mobil med bättre kamera, det känner jag definitivt efter dagens promenad. Råbock, sädesärla och trana kommer absolut inte till sin rätt, då man måste fota på ett visst avstånd... och sedan försöka hitta djuren på avståndsbilderna.....

Ångrar på ett sätt att jag inte köpte den svindyra Samsung-mobilen med superkameran, då jag blev tvungen att köpa ny mobil i höstas.  Samtidigt- jag ska ju ha med mig en "riktigt" kamera när jag är ute och går i naturen.... en bra kompaktkamera tar trots all mobilkamera-utveckling,  betydligt bättre bilder än en medioker mobilkamera.

Idag gjorde jag ett antal tryck med mobilkameran. Som synes med blandad kvalitet.


16 kommentarer:

  1. Så skönt att trycket var alldeles perfekt!

    Jag bytte mobil nyligen till en iPhone 11 och den tar mycket bättre bilder än min gamla. Sedan tar jag gärna med min systemkamera när vi är ute för den har ändå andra möjligheter. Men visst är det väldigt bekvämt att bara hala upp mobilen och ta en bild.

    Trevlig Valborgshelg när det blir så dags!

    SvaraRadera
  2. Har en bra kompaktkamera som brukar vara med i fickan. Idag blev den kvar hemma. Fast för att ta bilder på djur, så hade jag behövt systemkameran med extra objektiv. Men den är då besvärlig att bära på om man samtidigt vill promenera med lite fart...Ha det fint!

    SvaraRadera
  3. Jag har aldrig haft ont av maskrosor, tvärtemot...fast visst kan jag förstå dom som vill ha perfekta trädgårdar utan "ogräs" men många ogräs är ju så vackra <3 och ofta nyttiga!
    Jag vill ha en ny kamera, en kompakt för system klarar inte den här tanten av! Det finns å många bra kompaktkameror nu för tiden. Kram på're

    SvaraRadera
  4. Japp, jag har en helt ok kompakt. Canon. Systemkameran har jättebra automatik, så man behöver inte kunna något extra. Nackdelen med den, det är att den är stor och besvärlig att bära med sig. Kram!

    SvaraRadera
  5. Bra "tryck" Du kan då känna dig lugn. Vi har en hemmamätare, kanske man inte borde lita på den!
    Själv har jag inte tagit mitt tryck på flera år!
    En tankeställare.
    Så fina bilder, blåsipporna som blev flyttade verkar trivas bra.
    Maskrosor är vackra, den gula färgen älskar jag, förstår inte heller att den inte är så omtyckt ,-)
    Råbock och allt annat, du får ju med massor av intressant djur och naturupplevelser.
    Ha det fint
    KRAM Primrose ,-)

    SvaraRadera
  6. Så är det på landet. Framförallt så här års. Då sjuder naturen. Går på högtryck! Härligt! Kram!

    SvaraRadera
  7. Skönt med bra tryck. Jag är lite orolig för mitt. Det var högt tidigare i år. Kollar på jobbet, den känns inte tillförlitlig längre. Varierar väldigt och på jobbarkompisen visar den jämt Error...
    Maskrosor är gula och fina.

    SvaraRadera
  8. Har kollat på vad som finns att köpa av bra hemmamätare i kväll. Finns många mätare att välja på till helt ok pris. Den jag har nu, det var som extra bonus, då jag beställde en tidskrift. Kollade mot vårdcentralen mätare för ett bra tag sedan, och då var de synkade.
    Nu verkar dock synkningen inte funka länge. Får bli en ny, inköpt via apotek.

    SvaraRadera
  9. Bra att hålla koll på trycket, men jag brukar bara kolla när jag blir kallad till VC ... borde kanske kolla oftare.
    Härliga blåsippor! Maskrosor tillhör mina favoriter och jag är glad att vi bor som vi gör , så inga grannar kan klaga på att jag låter dem blomma på gräsmattan :)

    Jag har också en kompaktkamera, eller två ... en "långzoomare" som också är bra för macro - och en mindre fickkamera som är vattentålig och som kan hänga med även regniga dagar.
    Önskar dig en trevlig Valborg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. I gräsmattan får inga maskrosor vara. Men mossan frodas... väldigt dubbelt. Tror ju absolut att du tar dina bilder med en bra systemkamra, men visst, finns mång bra kompaktkameror också. Macro är förstås riktigt bra. Gor VAlborg!

      Radera
  10. Jag gillar att ha regelbunden kontroll av mitt tryck, och har sedan länge en hemmamätare.
    Har haft den med mig till vårdcentralen så att de har sett att den överensstämmer med deras.
    Kontrollerar oftast varje kväll (sittande) när jag har tittat en stund på tv.
    Dagar när jag har varit aktiv är det högre, inaktiv då är det lägre.

    Fick ett tips från vårdcentralen att ta trycket 3 ggr i rad (med litet mellanrum) och sedan räkna ut medelvärdet.

    SvaraRadera
  11. Nu får det bli bättre tryckkoll. Blev ju jätteorolig när hemmamätaren visade så högt. Ska skicka efter en bra en. Tack för tips om tre gånger mätning. God helg!

    SvaraRadera
  12. Svar
    1. Hoppas att det är ett bra tryck i dej!

      Radera
  13. Jag kollar också mitt blir hemma, och det känns skönt och ha lite koll på det. Maskrosor gillar jag. Det är en vacker blomma och det finns så mycket kul man kan göra med den...både pyssel och ätbart. Fast i gräsmattan gillar jag den inte. Ha en fin 1:a maj.

    SvaraRadera
  14. Ja, en gång gjorde jag ( och min mamma) maskrosvin. det fick stå några år, sedan smakade det riktigt gott. Och snurrig blev man av dekokten! Fin först maj på dej!

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas