söndag 5 april 2020

Störningar


Igår var det störningar på Telias nät. Det var stört omöjligt att via wifi komma ut på internet. Och jag som tänkte lägga ut lite bilder och tankar från dagens ( läs gårdagens ) promenader. 
Men nu var det störningar och då blev min plan också störd.
Så kan det vara.




Däremot kunde jag använda 4G nätet via mobilen, så jag kunde kolla vad som hände i världen och dessutom logga dagens skörd av geocacher.

Störningar har vi ju definitivt i samhället just nu. Även om man är mer eller mindre drabbad, beroende på var man bor och framförallt vad man jobbar med.

Är så imponerad över all sjukvårdspersonal, som står mitt i stormen och gör sitt yttersta, trots att de själva riskerar att bli sjuka. För egen del så skulle jag vara livrädd, men man tänker antagligen inte så när man är mitt inne i det.

Man ska väl inte ignorera de som drabbas ekonomiskt av ett tämligen nedstängd samhälle. Vem vill bo på hotell när man ändå inte kan "turista" utan störningar.?Vem vill köpa vårkläder, när man ändå mest ska vara hemma? Samtidigt tycker jag att just den delen är lite sund, hjulen som ska rulla, de kan absolut behöva saktas in.  Konsumtionssamhället behöver lugna ner sig!

Insåg, då jag öppnade garderoben.... jag har kläder för många år framåt.... ändå köper jag nya. Har även gjort så i år.... KNÄPPT!


Skulle ju visa lite bilder från  gårdagens två ganska så långa promenader.
Förmiddagspromenaden gick hemmavid. Två kända hästtjejer mötte vi på vägen. Det gäller att ta det lite lugnt, även då man är skogsvandrare, så att inte de lite oroliga hästarna utsätts för sinnesstörningar.


Efter lunch tog vi bilen ca tre mil, för att gå en geocachingrunda i Svenljunga.
Ja, runda och runda... vi gjorde så att vi gick fram och tillbaka i skogen, för att slippa den lite kalla vinden längs den öppet belägna landsvägen.
Där fanns det ändå inga cacher.

I denna stugan lär tolv personer ha samsats, enligt info-skylten. Soldater fick många barn.
Snacka om störningsmoment med så mycket folk i olika åldrar, samsandes på en så liten yta.
Inte konstigt att folk blev sjuka och dog i olika smittsamma sjukdomar. Här fanns minsann inga möjligheter till säkerhetsavstånd.



Nej, det är inte Ale stenar, inte ens en skeppssättning!
Många häftiga platser får man se då man letar geocacher.

Gårdagens enda störning, vad det gäller geocachandet, det var att en burk gömde sig för oss. Hur vi än kollade så kunde vi inte hitta. När vi kollade i loggboken på nätet, så var vi inte ensamma om att inte hitta... men det är ändå lite störande.


Då vi vandrat geocachingleden fram och tillbaka så letade vi upp några gömmor billedes.

Vi var framme vid naturbruksgymnasiet. Dit  är det många av mina elever som redan på mellanstadiet vet att de vill söka sig, då det är dags för gymnasiet.
Naturbruksgymnasier är superbra för dem som inte är så förtjusta i skolan , eller har det så lätt i skolan. Praktiska sysselsättningar passar dem mycket bättre.

Skogskyrkogården var den sista platsen som vi besökte.

Fann en väldigt vacker minneslund precis utmed Ätran.


Gick runt bland gravstenarna på kyrkogården för att leta efter makens mosters grav.
Till min förvåning, så fann vi även min konfirmationspräst grav där.
En god vän till familjen blev också den gode Gunnar och hans fru, och under några år umgicks jag mycket med hans dotter.

Visst ja... så var det... de flyttade till Svenljunga då Gunnar blev pensionär...


Mosterns grav fann vi också.

Kyrkogårdar är verkligen rofyllda platser. Helt utan störningar. Sådana platser som behövs i den tid som är.

16 kommentarer:

  1. I tider som dessa är nätet helt klart överbelastat vilket vi har märkt i skolan. Dessutom har Microsoft haft väldiga problem hos sig vilket föranledde att vår arbetsmail inte fungerade på två dagar. Lugnt och skönt ;-)
    Tack för påminnelsen. Vi skulle behöva köra till kyrkogårdarna och sätta några blommor till påsk.

    Ha en fin söndag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi är så dåliga på att sköta våra föräldrars gravar. Överlåter det gärna till våra syskon. Men att gå runt på en kyrkogård, utan några förpliktelser, det är rofyllt. God söndag!

      Radera
  2. Kloka tankar igen, Anna-Lena....vad gäller konsumtionen så har jag blivit mindre benägen genom åren att köpa nytt, egentligen vet jag inte varför för jag har alltid (nästan) tyckt om att shoppa. Det kan iofs bero på avståndet till roliga affärer nu men å andra sidan finns ju nätbutikerna...
    Ibland åker jag till kyrkogården bara för att strosa runt, det känns fridfullt och man känner att man får ro i kroppen...tycker jag :)
    Ha det gott <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gillar jämngamla kyrkoruiner. Fridfullt. Störningsfritt.
      Skickade efter ett antal toppar från Cellbes. Hoppas det blir möjlighet att gå i annat än fleecetröja.... Vilket är alldeles lagom plagg nu. Ha det gott du oxå.

      Radera
  3. Så många "störningar" Inte kul när man inte kan komma ut på internet.
    Jag var tvungen att kolla på nätet vad geocacher är för något! Det verkar ju hur kul som helst, det skulle både min man och jag gilla, spännande och sen får man ju vara ute och röra på samtidigt.
    Vi har ju ganska mycket att göra, men det skulle vara kul.
    Minneslunden ser vacker ut ,-)
    Ovanlig, ofta är minneslundar så tråkiga, det är synd. Fina gravar och håller med, det finns ett lugn. Vi tänder alltid ljus vintertid, Det är otroligt vackert med alla ljus.
    Det sägs att vi köper flera plagg i veckan, det låter lite otroligt, några plagg om året köper jag.
    Sjukvårdspersonalen är otrolig, men skrämmande att de inte är skyddade, så ska ingen behöva jobba. Ni bor mysigt, nära till naturen. Det måste vara skönt, sen är det ju avstressande.
    Fina bilder och kul att få se hur det ser ut där du bor. En jättefin Söndag hoppas jag du får ,-)
    Det har blåst väldigt mycket här också, och lite snö kom, men idag fint o soligt
    KRAM Primrose ,-)

    SvaraRadera
  4. Hoppas att det är färdigsnöat här.... men april kan inte lita på. Har knappast haft någon liggande snö denna vinter, det som kommit har regnat bort ganska så snabbt.
    Läste i Borås Tidning, där de visar artiklar om vad som hände för femtio år sedan, att 1970 så var det över en meter snö, och en stort snöoväder i början av april.
    Kommer inte ihåg detta, trots att jag var 16 år då...tror inte att det där med väder var då viktigt i den åldern. Kram!

    SvaraRadera
  5. Snön försvann dagen efter och ingen tror jag var ledsen för det ,-)
    Nu är det vårväder igen.
    Vädret 1970 minns jag inte...men från 1971 minns jag ,-) Har precis fyllt 68 ,-)
    KRAM

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fantastiskt att ha sin mamma kvar när man är så pass "gammal. Min mor blev 80 år. 19 år sedan hon gick bort...

      Radera
  6. inget internet i Göteborg, inte i Stockholm... ingen film vi kunde titta på...

    SvaraRadera
  7. Film är bäst på TV...och den funkar ju..

    SvaraRadera
  8. Visst är det enerverande när nätet inte fungerar ... inte bra detta att så mycket man gör i vardagen är beroende av att det fungerar.
    Fina bilder från naturen och även från kyrkogården - jag älskar såna där gamla vackra stubbar och stammar!
    Geocaching verkar som en trevlig sysselsättning - önskar Lasse vore frisk för då skulle jag dra med honom på dylika jakter :)
    Hoppas det sköna vårvädret fortsätter!
    Ha en fin dag!
    Kram

    SvaraRadera
  9. Stubbar och naturliga träskulpturer är intressanta. Ger utrymme för fantasi. Önskar dej en fin dag!

    SvaraRadera
  10. Jobbigt då inte tekniken fungerar som den ska, vi är så beroende nu av detta och vana, så det känns märkligt då det inte går som det ska.
    Härliga bilder som du visar. Jag tycker mycket om dessa skogspromenader och det är trevligt att, så att säga, få följa med dig och se så mycket som dina ögon ser.
    Hästar är lite känsliga och kan lätt bli skrämda. Ha varit med om hästar som fallit i sken, det är inte roligt.
    Sköt om dig.
    Kram!

    SvaraRadera
  11. Hästar i sken är inget kul. Otroliga krafter. Hästkrafter! 🙂 Kul att du uppskattar bilderna. Är lite fotonörd ju. Ta hand om dej och din mysing. Kram!

    SvaraRadera
  12. Båda mina föräldrar ligger i en minneslund i Ängelholm. Då har min syster och jag lika långt dit från var sitt håll. Det känns bra för det är alltid så fint där och alltid massor av blommor. Kram

    SvaraRadera
  13. Visst är minneslund jättefint. Kravlöst, men ändå en möjlighet att besöka en anhörigs grav.

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas