fredag 15 maj 2020

Tacksam


Känner att den gamla kroppen säger TACK för ännu en bra vandring..

Fredag, ja, det har ju blivit geocachingdagen, och så även denna dag.


Det egentliga målet för dagen, det var den gamla stugan på Östra stranden i Halmstad. Den lilla trädgården behöver kollas till ibland, och så ville vi försäkra oss om att inte minusgraderna som varit ända ut i kustbandet, ställt till något med de ganska oisolerade vattenrören.  Det hade de inte.

Det var kallt och blåsigt då vi kom. Vädret blev lite bättre, med stundtals blå himmel under de timmar vi spenderade vid stugan.

En tur ner till havet visade att man rensat bort all tång utmed strandlinjen, så nu är det fritt fram att ta sig ett dopp. Kändes inte så inbjudande idag.

Beställde lunch på Max, via app. Man kunde välja att få maten utburen till bilen. Vilket jag gjorde, Och se där, där stod det en kille med vår mat i en påse och väntade på oss när vi svängde in på parkeringen. Sicken service man kan få i dessa tider! Hoppas och tror inte att han behövt stå där mer än någon minut, för som sagt, det blåste kallt på den tunnklädde ynglingen.


Sen var det då dags för dagens geocachingrunda. Hade valt en runda "Trollsjön runt" någon mil öster om Halmstad. I Skedala.
Som så många gånger tidigare, så visade gpsen in oss på en liten smal grusväg. Det var tre långa, riktigt branta backar uppför- och ett antal kilometer på grusväg - innan vi var framme vid dagens mål. Eller dagens startpunkt, om man hellre vill uttrycka det så.

Dagen runda, ja, den blev nog ungefär halvmilen lång, och den var ordentligt kuperad. Backe upp och backe ner. Fina stigar, Utmärkta slingor av olika längd. Blir alltid så imponerad över hur mycket jobb som läggs ner för att folk ska kunna ta sig torrskodda fram i naturen, i en natur som tycks ligga en bra bit från allfarvägarna.


En halv kilometer gick vi i helt obanad terräng. Rätt häftigt att bara följa kompassriktningen ibland. Och hoppas att man inte hamnar i några surdrag. Nu var vi så högt upp, så det kändes ganska säkert att ta genvägen fram till Trollsjön.

Och, som sagt, kroppen uppskattar verkligen att få ta sig fram på ojämnt underlag. Är lite avundsjuk på maken, som lätt tar sig fram överallt utan att snubbla. Jag har ju alltid stavarna som säkerhet. då jag går i skogsterräng. Dessutom har jag stavarna för ryggens skull. Vilken den säger tack för, det märker jag.
Dagens strandpromenad - sammanlagt mindre än två kilometer, den tog jag utan stavar. Ryggen protesterade ganska ordentligt. Efter den kuperade geocachingvandringen var ryggen helnöjd, mådde hur bra som helst. Märkligt!

'
Blandskogen i Halland är helt underbart vacker. Bok blandat med björk och gran! Superfint! Och blåbären blommade för fullt! Hoppas att insekterna vågar sig ut i det svala vädret och fixar pollineringen. Vore tacksamt med stora fina blåbär att plocka framåt sensommaren.

Tack, sa både jag och huggormen, som jag var väldigt nära att trampa på just i detta område. Jag såg den inte, men maken som kom efter ropade till och undrade om jag blivit biten, så nära var det tydligen. Känner mig i och för sej ganska säker med ordentliga walkingskor, tror ju inte att ormen når upp att skicka in sitt gift ovanför skon. Men säker kan man inte vara, förstås. Nu gick det bra, och jag såg svansen ringla iväg, då jag vände mig om. Några meter bort stack den svarta zick-zackmönstrade krälaren upp sitt lilla huvud och tittade på mig.  Som sagt, vi var nog både tacksamma för att gått bra  och samtidigt lite skakiga bägge två, tror jag.

14 kommentarer:

  1. vacker omgivning, jo, mat kan man få snabbt och enkelt när man vill ha det så, ha en fin lördag.

    SvaraRadera
  2. ormar är väldigt skygga nyttodjur, bara trampa och väsnas så visar de sig inte...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vet att dom är nyttiga. Är fascinerad av de snabba djuren. Men lite skrajsen känner man sig när man är nära att trampa på en huggorm.

      Radera
  3. Vilken härlig skogspromenad på alla sätt. Backe upp och ner behöver det inte vara, för min del, men annars följer jag gärna med på din runda. Sett en orm på promenad har jag också gjort, men den var inte så nära mig som "din" huggorm var. Skönt att du inte blev biten.
    Tack för alla härligt, vackra naturbilder. Jag njuter av att få se dom
    Trevlig helg.
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Det otäcka varje att jag inte såg ormen, utan att maken ropade till när jag var precis på väg att trampa på den. Kul att se dej i flödet igen. Kram !

      Radera
  4. Bra gjort att kunna följa kompassriktningen och komma rätt. Jag vet inte om jag skulle klara det....en gång kom jag riktigt, riktigt vilse och sedan dess är jag lite mer försiktig. Håller mig mest till stigar och andra kännetecken i naturen.
    Här väntar jag fortfarande på grönskan och blommorna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gps-kompass är pålitlig. Med vänlig kompass, så hade jag inte vågat. Tycker också det är bäst med stigar och vägar. Går man i obanad mark så kan man lätt stöta på ett dike eller ett surdrag.
      Hoppas dina blommor snart kommer upp!

      Radera
  5. Jaså, ni har stuga där. Svärsonens farmors stuga där såldes häromåret.
    Denna helgen inbjuder verkligen inte till bad!
    Fina bilder, skönt du slapp bli ormbiten!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, en gammal stuga på Knipan. Bra att ha när det är varmt och soligt. Annars är vi inte så mycket där, för då har man det bättre hemma.

      Radera
  6. Bra att få tittat till stugan för det behöver man göra.
    Så skönt att det gick bra med huggormen. Själv går jag gärna med gummistövlar i sådana områden för att vara på den säkra sidan. Tyvärr är det inte så bekvämt dock.

    Ha en fin lördag!

    SvaraRadera
  7. Nä, gummistövlar är inget bra när man ska gå över en halvmil. Är ju ute så mycket, men det sällan ormar. Men här fanns den och allt gick bra. Tack det samma!

    SvaraRadera
  8. Nu försvann min kommentar igen ...! Suck!
    Bra att hålla koll så inget fryser sönder. En fin vandring fick ni och fina bilder blev det. Tur för dig att du inte blev ormbiten och tur för ormen som inte blev trampad.
    Ha det gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men så tråkigt med bortkomna kommentarer. Vet inte om det är fel på min sida... Ja, som dina bilder,d et får jag sällan till, men är nöjd med att de blir någorlunda. Ha de gott själv!

      Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas