onsdag 22 september 2021

Intåg

 


Intåg i pensionärsverksamheten, blev det idag. 

Äntligen! Har ju faktiskt, ja, om inte längtat, så väntat!

Gick med i PRO då jag blev formell pensionär. Maken hade redan varit med några år. Passiv medlem. Det tänkte jag ju se till att ändra på, något socialt behöver man ju ha då man  inte har jobbet att gå till. 

Hela min pensionärstid har varit hemsökt av covid. Varvid det blivit som det blivit med pensionärsaktiviteter i större grupp. 

Men idag var det dags för debuten, intåget i den tredje ålderns aktivitetsutbud.


Det var inbjudit till tipspromenad i grannsamhället, Ljungsarp. Där finns det en lättgången slinga runt Mörksjön, belägen mitt i det lilla samhället. En slinga på 1,5 km. En slinga som passar för både rullator och trötta gamla ben. Eller  för ganska så pigga, väl använda "skankor".'


Som brukligt är i riksomfattande organisationer, så är PRO indelat i regionala och lokala avdelningar. Den avdelning som vi tillhör samlar medlemmar från fyra småsamhällen. Som gammal lärarinnan i två av dessa samhällen och dessutom en av dem som tokade sig på scen i den för länge sedan avsomnade Dalstorpsrevyn, så är man ju inte okänd. 
- Här kommer det ju ungdomar, fick vi höra, då vi kom till samlingsplatsen, grillstugan vid sjön.
Kändes bra för en stund, det där med att kallas ungdom.... Sen är ju allt relativt, och åldern det är ju det definitivt inget man kan göra något  åt.  Istället får man vara glad, nöjd och lycklig för att få hänga med upp i åren och dessutom må ganska så bra...


Solen tittade fram några timmar under det att vi gjorde vår PRO-debut. Det var ett alldeles utmärkt  promenad väder. Tipsfrågorna var riktigt bra i sin variation av olika ämnen. Tolv frågor var det, men det blev bara elva. Fråga nummer elva hade blåst bort, och låg sannolikt och guppade i sjön. 

Trevligt sällskap hade vi hela rundan runt, av en gammal revykollega och hennes man....Hur det gick? Nio rätt av elva. Samt ganska hyfsat resultat på  skiljefrågan.  Sju priser hade man att dela ut. Jag blev tvåa, maken fyra. Känns nästan lite pinsamt att hämta vinst.... även om den bara bestod att halvt kilo kaffe. ( Ja, jag är så löjligt dum ibland.... )Det blev ytterligare ett varv runt sjön för "ungdomarna".  Kunde bara inte motstå det härliga vädret.

Intåg i hösten, det har vi också gjort idag. Hörde på lokalradion, att precis lagom till höstdagjämning, så har det blivit meteorologisk höst  i våra trakter. 


28 kommentarer:

 1. Ja, nu kan du titulera dig "riktig pensionär". Kul att du är en kändis i trakten och anses vara en ungdom - måste ha känts riktigt skönt.
  Tror att vi har en PRO-sektion i Täby också, men jag/vi är inte medlemmar, inte än i alla fall. Hittills har jag tyckt att det är roligare att umgås med yngre personer. Men det kan ju ändra sig;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var ju en del "gamlingar" med.Så man kände sig faktiskt riktigt ung.
   Jag gillar att träffa människor som jag trivs med, åldern spelar mindre roll.
   Ska gå på årsmötet, tänkte jag. Och lyssna på tankarna man har. Någon tyngre post i styrelsen är jag inte beredd att ta.... Iaf inte ännu.
   Ha det gott!

   Radera
 2. Vilken tur ni hade med vädret på er premiärrunda!
  Det är kul att träffa folk man gillar, då spelar åldern mindre roll.
  Hos läkaren idag (som förresten antydde att vi var jämnåriga) så satt det ett äldre par i väntrummet. Det kom en annan äldre man och pratade med dem. Han sa han hade blivit så trött sen han gick i pension. Jag tippade honom runt 70, lite drygt kanske. Tänkte han hade nog jobbat några år extra. Då sa han att han varit pensionär i ett drygt år, han hade gått lite tidigare 😳 så 66 max, men han såg mycket äldre ut. Det är klart väldigt olika, men jag hade verkligen fel här!
  Ha en bra kväll!

  SvaraRadera
 3. Ålder är svårt. Vem ärc55, vem är 70? Inte självklart! Kommenterade en gång att Stefan Ingves måste gå på ordenligt "övertid". Visade sig att jag och han är lika gamla....
  Tur med vädret hade vi! Det tackar vi för! Kram!

  SvaraRadera
 4. Vilken trevlig dag! Och tur med vädret också. Vad gäller PRO så vet jag att de finns här också men inte så mycket mer.Här på Söder finns en hel del för äldre och det sociala är ju så viktigt. Och man har under pandemitiden träffats utomhus har jag sett i olika lokaltidningar.
  För mig är åldern oftast en siffra. Har i nära vänkretsen de från 50 år och upp till 85 men umgås också med flera som är betydligt yngre och som är vänner till döttrarna.
  Apropå ålder. Hade nu på min resa med en dam som var 89 och en av de allra piggaste. Så kunnig och med på allt och full fart var det. Så roligt att se och uppleva.Och med så mycket humor.
  Roligt med tipsrundan och grattis till priserna, både ditt och makens.
  Och när ni ändå var igång var det ju lika bra att ta ett varv till.
  Kram och trevlig kväll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns "tanter" som är 30 och "tjejer" som är 80. Eller kanske ännu äldre!
   Blev förvånad över att det var tämligen få "unga" pensionärer med idag.
   Finns en "ledighetskommitte " I Grimsås. Ska försöka koma med på deras träffar någongång också.
   Intressant att testa!
   Tre km sjökantspromenad i vackert väder, det var toppen! Tack det samma! Kram!

   Radera
 5. Du verkar ha haft en trevlig dag med PRO. Själv var jag med i spf förra året. De är inte så jätteaktiva här, och när coronan slog till så blev det tvärdött. Det var fullt förståeligt. Hade de haft några träffar så hade jag i alla fall inte deltagit. I år betalade jag inte in medlemsavgiften. Jag väntar med att gå med tills nästa år...detta året är ju snart slut.
  Grattis till vinsterna. Har katten ett blått och ett brunt öga, förresten?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Får kolla på katten. Han bara satt där under det att vi gick förbi.
   Känner flera som är med i både PRO och SPF. Får börja med en och kolla... Gillar PRO medlemstidning. Har många intressanta artiklar.
   Ha det fint!

   Radera
 6. Se där, PRO ordnar med en hel del trevligheter.Här i Sundborn är det gympa på måndagar, läsecirkel på tisdagar, målning onsdagar, promenad torsdagar och cafe med tipspromenad fredagar. Puh...
  Nej, jag har inte varit med ännu. Jag verkar skjuta upp det, vet inte varför jag plötsligt tycker det känns jobbigt med en massa nya människor.--- Men i oktober-november klättrar jag förmodligen på väggarna om jag inte har något att göra, så jag väntar på det suget...
  Inte ska du skämmas över att du var duktig, så gör man bara inte!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ett ordentligt utbud. Har man egen lokal också? Bra att man själv väljer när man är med!
   Än så länge gillar jag utomhusaktiviteter bäst. Enklast också, där kan man hålla sig på ett hörn. Jag inte heller översocial...
   Ha en fin dag! Kram!

   Radera
 7. En härlig promenad i det fina höstvädret. Det gäller att passa på innan höstregnet kommer.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idag är det minsann inget promenadväder. Kram!

   Radera
 8. Intåg i hösten ... det lät härligt. För visst kan hösten vara fin. Och igår var det en väldigt fin höstdagjämningsdag. Kul för er ungdomar att umgås :) Fina bilder också, gillar den nedersta med båten vid bryggan väldigt mycket. Idag däremot har regn och blåst dragit in. Det började för en stund sedan att smattra mot rutan.

  Kram och fin torsdag!

  SvaraRadera
 9. Idag är solen bakom molnen. Regnet smattrar på. Fint på något sätt det också.
  Är billigt svag för bilder på ekor! I sjön eller på land! Det samma till dej ! Kram!

  SvaraRadera
 10. Så fina septemberbilder Anna-Lena. ♥

  SvaraRadera
 11. Trevligt att ni är igång nu. En del föreningar ordnar mycket trevligt så varför inte. Jag hade inte tyckte det var pinsamt att ta emot priset utan mer pinsamt om man som lärare inte kunde några frågor ;-)

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kan man också se det! Men jag är lite fånig... tar gärna emot pris om jag tävlar i lag... men att vara ensam, det är lite jobbigt... Kram!

   Radera
 12. promenera ute... har man ju kunnat hela tiden, skönt att allt börjar bli som förr igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, men många har ju varit rädda för att möta någon på vägen. Nästan! 😊

   Radera
  2. jag möter många men kramar ingen... :D

   Radera
  3. Kramar är klart överreklmerat! Kram!🙂

   Radera
 13. Men så trevligt. Jag har varit med i SPF:s pensionärsförening sedan jag var 68 år tror jag, alltså i 12 år. Det har varit mycket trevligt och vi har varit med på många resor och annat smått och gott. Sånggruppen som jag också är med i där, har fortfarande uppehåll.

  Det var en trevlig tipsrunda som du beskriver. Men, varför kändes det pinsamt att få pris för att du var duktig och hade så många rätt? Det fattar jag inte. Jag skulle bli stolt och glad. Så, Grattis till din och din mans priser.
  Ni verkar ha varit många med på turen, sådant är roligt då de anordnar saker och det blir bra tillslutning.
  Vackra naturbilder och en jättefin katt.
  Ha det bra.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror att jag skäms lite för att jag är lärarinnan. Vill ju inte vara mer allmänbildad för det.... men det är man ju! Dubbelt...!
   Hoppas att det kan bli lite roliga evenemang, och jag är absolut öppen för styrelseuppdrag.Meb först måste jag få vara med ett pr eller två och se hur det funkar och hur upplägget är.
   Kram!

   Radera
 14. Härligt att kunna träffs några fler i grupp nu. Åldern tycker inte jag är så viktig. Det är hur man känner sig som räknas. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men precis så är det. Har vänner mellan 40 och 80. Bara man trivs ihop så...

   Radera
 15. Så fin promenad ni fick och bra promenadväder också. Kul med tipspromenad - grattis till andraplatsen! Fina bilder blev det också!
  Ha det fortsatt gott!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idag är det fint väder igen. För bli en egen promenad... utan vattennärhet.
   Tack och detsamma!Kram!

   Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas