lördag 4 september 2021

September



Ett sådant väder ! Helt ljuvligt! September är en av mina favoritmånader...speciellt när vädret visar sig från sin bästa sida.  Solsken, men inte  så stark sol och inte så varmt. Man kan sitta direkt i solen någon timme och bara NJUTA av sol och värme.


Gott att  ta en tur till lingonmarkerna och snabbt plocka ett antal liter. Knepigt att det är två extremt bra lingonår efter varann!

Kokade lingondricka av gårdagens tio liter lingon. Det blev 6-7 liter suveränt god måltidsdryck. Tämlingen lite socker... man kan alltså avnjuta den med "gott samvete".

Dagens fem liter, dem plockade jag på andra sidan byvägen, 100 meter från huset.  Enda fördelen av att bo på ett kalhygge... Ska koka sylt i morgon och ta med till bror och svägerska, då vi ska åka till "stan"  (= Borås) på måndag.


Strösockret var slut, så jag cyklade de fyra kilometerna ner till samhället ( Grimsås) och dess välsorterade självbetjäningsaffär, Livfs.

Passade på att betala för ett extra paket socker... för någon vecka sedan upptäckte jag att jag missat att betala en förpackning skinka... Gott när man kan göra rätt för sig...Det var nästan samma pris...

Den ca 10 m2 stora butiken är extremt välsorterad. Och en väldig tillgång för samhället med omnejd.


Hade suttit i varma solen en bra stund innan jag cyklade i väg. Lade en fleecetröja i cykelkorgen. Den kom på efter bara några hundra meter, det var KALLT i vinden och i skuggan.

Lite krispigt och höstigt...men en härlig iten tur på vanliga cykeln.  På åkern där kalvarna gick på bete, där sken solen.


Första frostnatten, det var natten som gick. Som tur är, bara på gränsen, bara lite markfrost - alla blommande växter hade klarat sig. Hoppas att den kommande nattens kyla, inte blir värre. Och att morgondagen också bjuder på fint cykelväder.

14 kommentarer:

  1. 12-13 grader under dagen, men iskallt igår kväll bara 5 plusgrader. Men nu ska jag alltså inte klaga, då det ju var ännu kallare hos dig.
    Håller med dig om att man fortfarande kan njuta i solen under dagen, då den konstigt nog fortfarande värmer.
    Så kul med den där lilla affären som ju bygger på att folk är ärliga och betalar för sig, vilket nog de flesta gör skulle jag gissa. Visst har man dåligt samvete när man glömmer göra rätt för sig. Tur att det gick att rätta till.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Glömde "rätta till" förra gången. Kom på i tid i dag...

      Man loggar in i affären via BankID. Ja, via en app då... som är kopplat till ett kontokort.
      Men visst kan det bli fel ändå.
      Svinkallt i kväll... Vill inte ha frost...

      Radera
  2. Frost har vi inte haft än, men det har varit rätt kallt.
    Smidigt med en sådan liten affär! Bra du kunde rätta till felet!

    SvaraRadera
  3. Kul att du kunde betala tillbaka det du missat och så precis ,-))) Ja rätt för sig vill man ju!
    Lingon är gott, mycket man kan gör
    Jag tycker vinden är iskall, otrevligt, att det är så kallt i september, som brukar vara rätt varm, tycker jag. min favorit månad är Maj! ,-))Du är duktig på att använda cykeln ,-))
    Bra!
    Är inte lika duktig själv ,-))
    Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra att cykla. Man kommer lite längre än när man går. Detsamma! Kram!

      Radera
  4. En strålande dag här i Jönköping också. Dock inga lingon för min del. Men andra trevligheter i mängd.
    Njuter av dina vackra septemberbilder och inser att ska vi ha lingon får de köpas.
    Så bra med er självbetjäningsaffär. Underlättar ju helt klart att inte behöva ge sig iväg långt för lite mindre inköp.
    Önskar dig en fin söndag.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att självbetjäningsaffären funkar. Man öppnade på tre små orter för något år sedan. Enbart Grimsås finns kvar...
      Ha det fint på resan!

      Radera
  5. Vi såg den första av denna typ av affär i Holsjunga, verkar vara en väldigt bra idé. Det skrevs om att Dannike skulle få denna typ av butik och man avsatte plats, men sedan bytte butikskedjan namn (konkurs?), så nu vet jag inte.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Körde förbi Holsljunga för ett tag sedan. Nedlagd butik. Men den i Grimsås tycks ha bra kundunderlag. Och det är kul. Och jag är väldigt imponerad av utbudet i den lilla butiken.

      Radera
  6. En självbetjäningsaffär när det gäller livsmedel har jag aldrig besökt däremot när det gäller blommor och annat till trädgården. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Folk är ärliga när man ges chansen. Och det är gott!Kram!

      Radera
  7. Så fint att ni fått en liten självserviceaffär! Vi har en till lokalen stor Coop Nära men utbudet av varor är bedrövligt för oss som har affären som huvudaffär. Idag handlade jag purjolök som tjejen i kassan slog in som rotselleri, sen kom spetskålen som hon var tvungen att fråga vad det var. Okej att vara ny men gå en runda i grönsaksdisken o lär dig för sjutton! Nä personalen är inte heller bra om du frågar, haha. Kommer att börja beställa mer på nätet helt klart...
    Visst är september kanonskön, bara man slapp älgsflugorna, den första satte sig på mig igår,hade hoppats att dom inte fanns här i byn...Kramen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bättre med självbetjäning !🙃
      Älgflugor är lite påträngande, Har dock aldrig fått bett av dem. Dom gillar väl inte mitt blod. Kram!

      Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas