torsdag 12 januari 2023

Regn... alternativt återanvändning

 


Helt otroligt vad det regnar. Varenda dag har det regnat, i flera veckor. OK, snö, har det varit ett par gånger också. Snö som smälter, det blir vatten det också. Högt vattenstånd är det överallt, såväl i strömmande flöden som i stillastående vattensamlingar.

Blev K-P blöt? Nej.  Den här bilden liksom följande bild, borde vara  reklambild för Viking fodrade gummistövlar. 


Overallerna, tror att båda är second hand, höll också tätt. 
Ganska imponerande.  Gissar att ni ser hur Konrad hoppar och skvätter vatten!

Second hand, det är bra! Speciellt på barnkläder. För egen del så har jag inte köpt så mycket. Svårt att hitta snygga second hand kläder till en tjock tant. Kanske även till smala, vad vet jag. Men vad det gäller barnkläder, som så snart blir urvuxna, så är det ju kanonbra.

Annat var det när en annan var barn. Jag fick ärva kläder från mammas kusinbarn.  Jag skämdes för att jag hade på mig "gamla" kläder. Retad för det också blev jag, vad jag minns. Gott att det finns en hel del saker som är bättre nu än förr. 


Maken köpte en blandad bukett blommor i ICA-butiken för en dryg vecka sedan. Buketten innehöll två rosor. "Det tar nog inte lång tid innan de hänger" tänkte jag. Det tog en vecka. Den övrig buketten är fortfarande fin och njutbar.

Men visst kan man återanvända halvvissna rosor också . Knipsade av stjälken och satte de två blommorna i en skål med vatten.  Varvid blommorna piggande till ordentligt.

I övrigt så har har vardagen kommit tillbaka igen. Vilket jag uppskattar.
Första jobbar-dagen idag. Fortfarande kul att möta glada ( sång, spel och rörelseglada) elever.
Var hos kiropraktorn i går. Hon har varit barnledig några månader, så jag har inte varit på koll sedan augusti. Nu jobbar hon några timmar i veckan medan den lilla tjejens pappa är hemma. Bra för mej, för  jag har känt att det varit lite tokigt i ryggen. Nu är det tillrättat.  Hoppas att det håller ett tag. 
Fast jag kan inte klaga.... lite tokig rygg, det är vi många som har. Och det är inget som hindrar mig egentligen...gör bara lite ont ibland.....
Styrelsemöte i PRO hann jag också med igår. Känns i stort sett roligt. även om det känns lite avigt att man numera är med i pensionärsföreningen. Kul i alla fall, att det under förra året tillkommit lite yngre medlemmar. T.o.m några som är något år yngre än vad jag är....

Hann med en kort promenad, då jag kom hem idag.  Solen är uppe trettio minuter längre på eftermiddagen, jämfört med den 21 dec. Vi går mot ljusare tider. Även om det inte riktigt märks när det nästan alltid regnar.


22 kommentarer:

  1. Bloggade också om vädret idag. Med "50 shades of grey" ser man knappt skillnaden mellan dagtid och skymning. Men jag kan tänka mig/hoppas att de längre dagarna kommer kännas när solen lyser någon gång.
    Håller helt med dig vad gäller barnkläder. De är ju rätt så dyra, så second hand är perfekt. Sedan kan man ju fråga sig varför barn älskar att plaska i pölar... Second hand är ju "inne" även för vuxna, men jag avstår, miljöovänlig som jag är. Har lite svårt för plagg som jag inte vet var de kommer ifrån.
    När jag var liten sydde/stickade min mamma alla kläder jag hade på mig. Men på den tiden var det tack och lov ingen modehets som det är nu. Personligen är jag ett fan av skoluniformer, då ser alla likadana ut.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tycker också att skoluniform skulle vara bra . Samtidigt som de kostar en del. Svårt för vissa kanske. Borde också kunna användas av flera barn f.ö.
      Mon mamma sydde också en hel del. Stickade också Kommer ihåg de första "köpebyxor" jag fick. Grå med färgade trådar i.

      Radera
  2. Ca 100 mm har det kommit hittills i januari. God kväll! Eval8

    SvaraRadera
  3. Jösses, snacka om bra stövlar och overaller som håller tätt, för nog ser det plaskblött ut där killarna höll till! Är det sant, är solen uppe så mycket längre, det märks inte ännu..kanske pga det gråa vädret! Ha det fint!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, så är det med delen. Men var är den?
      Trodde att killarna skulle fått in vatten i stövlarna... men icke. Fantastiskt bra stövlar, som räcker till två-tre barn innan de är utslitna. Kram

      Radera
  4. Här regnar det inte men temperaturen håller sig kring nollan och det är illa nog, tycker jag. Det får gärna bli lite kallare och komma nederbörd i form av snö. (Vilket kommer att hända om en dag eller två, vad jag har hört).
    Kul för barnen i allafall med regnpölarna. Du får glädjas med dem.
    Om en månad är det mycket ljusare på eftermiddagarna. Och fågelkvitter har jag hört idag. Ljuvligt. / Anna-Lena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, så ljuvligt med fågelkvitter. Kommer säkert här också, om det blir sol någon dag.
      Vi lär nog få lite snö också.

      Radera
  5. Vad trevligt att läsa ditt inlägg. Har saknat dig.
    Ja, vatten och barn är ju en "hit". Och rejäla kläder och det har ju killarna.
    Även här har det regnat en hel del. Inga långa promenader för min del men några km /dag blir det.
    Ja, återgången nu till jobbet kan jag förstå blev trevlig och inte minst med elever som gärna sjunger och spelar.
    En del trevligheter har du ju hunnit med och visst bidrar det till att humöret blir bättre.
    I alla fall tycker jag det är så-
    Kram

    SvaraRadera
  6. Svar
    1. Nej... du blev inte anonym.
      Långpromenader har det inte blivit på någon vecka Knappast i morgon heller. Mycket regn på ingång...

      Radera
  7. köpa blommor varierar, vissa håller hur länge som helst. Toppen att köpa second hand till barn!

    SvaraRadera
  8. P.S.
    du får skaffa riktiga regnkläder till dig också och vattentäta Goretex skor

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har bra goretexkängor... och skor. Regnkläder...? Ja, jacka förstås. Regnbyxor i klädkammaren. Blir hellre blöt än tar på dem...Alldeles för täta...😊

      Radera
    2. Friluftsaffär har bra luftiga jackor, inte vanliga sportbutiker.

      Radera
  9. Mycket regn är det ... inte så kul kanske, men här i östra landsdelen behövs det säkert för att fylla på i de större vattenmagasinen som dragits med låga nivåer länge.
    Tänk så bra kläder det finns för barnen numer. Roliga bilder!
    Ha en fin fredag!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man inbillar ju sej att allt vatten ska nå ner till grundvattnet! Tack! Kram

      Radera
  10. Bra stövlar behövs för plaska runt i pölar hör ju liksom till när man är barn.
    Ni har nog fått mer vatten än vi även om det är översvämning här i diken och på andra ställen. Men jag tror att tjälen fortfarande ligger och tar emot här. Men vi behöver vatten för här har det varit lågt grundvatten under lång tid.
    Vacker ros i en väldigt fin färg som jag kallar gammelrosa.

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Får passa på att gå ut en sväng ny, när det för tn stund inte regnar. Med goretexskor...Kram

      Radera
  11. När det gäller vissa barnkläder är det verkligen bra att syskonen kan ärva av varandra. Lilla I har fått överta overaller och jackor från P&P. Även regnkläder och stövlar går i arv. Sedan är de måna om att hon ska få egna nya kläder också så att det inte bara är storasysters avlagda plagg. Nu tror jag inte att det spelar någon större roll men när barn blir äldre är det inte alltid så roligt med ärvda och avlagda kläder. Jag är åtta år äldre än min syster så det blev nytt till oss båda. Hos os är sonen mellanbarnet så det blev oftast nya plagg till alla. Det är verkligen bra att man kan köpa kläder begagnat. En bra overall som hängt med i bara ett år har definitivt mer att ge.

    Visst är det skönt att vardagen är här igen. Nu längtar jag bara tills nästa vecka då träningsgrupperna kör igång och sedan är inte två trevliga workshops långt borta heller.

    Det var en tacksam bukett. Ibland tycker jag att rosor har en tendens till att nicka väldigt snabbt.

    Önskar en fin fredag nu!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Överraskande bra bukett. P&PS kläder är så bra. Vet att Johanna har lämnat vidare fräscha tröjor som båda pojkarna använt. Byxor slits ofta ut efter två pojkar. Däremot Avas klänningar... de räcker till flera.
      Kram

      Radera
  12. PRO var jag aktiv i när jag bodde i Fredriksberg. Och vips är man med i styrelse, ansvarig för ditten och datten, o visst kan det vara kul, men, det blev på tok för långsamt för mig. Att sitta vid långbord och fika och lyssna på musik från 40-talet var rätt mossigt...tror medelåldern var 80. Och det kan dom ju inte rå för. Men, jag aktade mig noga för lokala föreningen här i Sundborn, känner att jag inte är redo för vidare engagemang...ännu i alla fall.Dessutom är alla mina grannar pensionärer, så det räcker gott så. Så bra att du fick knäcka till ryggen lite, nog behöver vi som är lite äldre justeras lite ibland, precis som med gamla bilmotorer...
    Kram

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas