fredag 21 april 2023

Sommaröppet

 


En perfekt dag att ta sig till havet och att öppna den gamla stugan för sommaren. Blå himmel, strålande sol och bara en liten kylande vind från havet.


Deltidssysselsatt pensionär, är faktiskt rätt uppbokad. Så jag hade för flera veckor sedan "bokat in" denna fredag för stugöppning.  Vilket innebär att vattnet sätts igång efter vintern. Elen brukar vi också slå av då stugan är vinterstängd.  Huset är så väl ventilerat i sej självt, att det gott klarar att ha den temperatur som gäller utomhus.

Men inte vågade man tro att "inbokad" fredag skulle bli en så fin dag. Till och med vad-bart vatten, nära stranden. Dock ej badbart... det ansåg vi nog alla.


Bästa sällskapet fick vi också. Passade bra, då både killarna och deras mamma alltid är lediga på fredagar.

Tänkte på det på vägen hem; Det är sista året som ledigheten är självklar. Till hösten är det förskoleklass som gäller för Konrad. Då får man lämna in ledighetsansökan, för att kunna ta sig till havet, en vanlig fredag...

Två av tre glasskiosker var öppna. Tre av fem testade GBs nya  isglass. En gillar mjukglass mest av allt...och mormor festade till, så här på fredagen, med en kula rom-russin. Gott!


Killarna hade en tid att passa hemmavid. Gympa kl 17.15. Så de åkte hemåt vid halv fyra.

Fem-sex härliga timmar tillsammans blev det. Mycket värda för en mormor och morfar.


En stund i solstolen, i gassande solsken, gav möjlighet till att landa i känslan av sommartid och strandliv.

Blir nog tidig kväll, för mormor. Ett glas vin, så lär hon vara däckad. Utomhusliv med havsluft hela dagen, så när som på tre timmar i bilen. Det blir man sömnig av, ung som gammal.

22 kommentarer:

  1. Vilken härlig dag! Och tur med vädret hade ni verkligen- Extra roligt att barnbarnen också var med er.
    Men säkert kan ni göra om det nästa år. Det går ju att ta ledigt från förskoleklassen. Vet att vårt yngsta barnbarn gjorde det ibland. Och samvaro med mor och far föräldrar är ju viktigt det också. Milt sagt.
    Förstår att du kommer att somna tidigt efter denna dag.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tror också det är lätt att få ledigt från förskoleklass och första skolår. Speciellt när man edan kan det mesta, som man jobbar med i de lägre skolåren.
      I vår kommun, eller iaf, i vårt skolvärlden, så är förskolebarnen lediga på fredagar. Bra upplägg, tycker jag.
      I Värnamo tycks man inte tänka i de banorna.
      God kväll! Kram//Anna-Lena

      Radera
  2. Vilken härlig dag det blev och tur hade ni med vädret när stugan skulle öppnas. Fint sällskap dessutom. Jag tror inte det är jättesvårt att få ledighet från förskoleklass men visst, en ansökan måste lämnas in så klart.

    Själv hade jag tyckt det varit kul att se en bild på er stuga :D När det gäller att somna så lär det icke bli någon sen kväll här heller.

    Kram och god kväll!

    SvaraRadera
  3. Finns säkert ett antal bilder här på bloggen. Men jag hittar dem inte just nu...Inte mycket att visa... men jag ska försöka komma ihåg att ta en bild och lägga ut. Gammal som gatan... men håller än. Ungefär som jag...😊.. fast stugan... iaf ursprungsdelrn, är äldre än jag. God kväll! Snart sängdags. Speciellt som Masked singer övergick i en fotbollsmatch, alldeles nyss...//Anna-Lena

    SvaraRadera
  4. Minnesvärd blev er dag då ni " öppnade" upp för sommaren. Ljuvliga foton!
    HÄRLIGT!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Solglitter är vackert! Kram//Anna-Lena

      Radera
  5. Ni hade verkligen tur med vädret! Luftombyte tröttar definitivt. Ni hade ju bästa sällskapet med er så jag hoppas hela dagen ger dig en god natts sömn! Eval8

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sovit som en stock ... I natt också. Men domnade redan före kl 22..//Anna-Lena

      Radera
  6. En helt fantastisk dag hos dig och hos mig. Man fick nästan sommarvibbar. Och jag gissar att du fått lite färg i ansiktet du med:-)
    Som du skriver - det är bäst att passa på när killarna fortfarande är "fria". Tycker det är lite löjligt att man måste "be om tillstånd" för att möjliggöra lediga dagar i en förskola. Helt okej i "riktiga" skolan, men i förskolan. Löjligt tycker jag.
    Nu hoppas jag att du också kan njuta av lördagen och det fina vädret som SMHI utlovar. På söndag och nästa vecka ser det inte lika roligt ut...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fullt upp denna dag också. Hinner nog inte njuta på samma sätt som igår. Men sommarvädret kommer tillbaka. Hoppas på ordentligt med regn. Det behövs nu! God lördag!//Anna-Lena

      Radera
  7. Det ser verkligen härligt ut.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt...men lite småkyligt på stranden.//Anna-Lena

      Radera
  8. Så härligt att ha dottern och barnbarn med till stugan. Hann ni med att vårstäda stugan, eller öppnade ni bara upp den inför sommaren.
    Jag har vårstädat uterummet. Igår hade jag besök, så vi satt där och fikade, sen på kvällen grillade Stefan och jag, undertiden som köttet låg på grillen bar vi ut TV´n. Nu har vi invigt uterummet för denna säsong. TV-apple-dosan brukar hacka och det är allmänt dåligt internet i uterummet, då vi ätit började Stefan jobba med att fixa internet även i uterummet.
    Idag får vi passa på att njuta i solskenet, för imorgon kommer regnet.
    Ha en fin dag! Kram Lisa

    SvaraRadera
  9. Städade inte alls. Gjorde det innan vi stängde. Så det var bara att sopa undan lite löv på altanen.
    Gott att kunna öppna sommarrummen. Denna tid är så härlig, men går för snabbt över.
    Regn behövs! Och solen kommer tillbaka. Ha det gott!//Anna-Lena

    SvaraRadera
  10. En fantastisk dag och härliga bilder!
    Ha en fin lördagskväll och en skön söndag!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt i solen! Detsamma ! Kram//Anna-Lena

      Radera
  11. Ja men. du ... vilken härlig dag, ha, ha, ha, ha ... visst fanns det väl en låt som gick så? Verkligen ljuvliga bilder du bjuder på. Tänk att det blev så lyckat alltihop.
    Ha nu en fin lördag kväll!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ted Gärdestad. Bra dag vid havet! Kram! //Anna-Lena

      Radera
  12. Njuta livet där det är - nu och här - och där; bästa grejen för er alla - då kan regnat även fall -fast det gjorde det ju inte :-)
    Kram o må gott deltidssysselsatta mormor!

    SvaraRadera
  13. Så ljuvligt ni har det där vid havet, inte alla förunnat (nejdå, jag unnar er, o nöjer mig med sjöarna omkring mig, men avis är jag visst mellan varven, havet är havet). Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Havet är havet, men vatten av alla slag är nog för mej! //Anna-Lena

      Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas