fredag 15 september 2023

Oj då!

 


Hög tid att avlägga ett besök på gymmet idag. Har inte varit där sedan vi åkte iväg på Englandsresan, idag för två veckor sedan, Försöker få till en träningstimme i veckan på gymmet. Är medveten om att "de som förstår sig på´t" ( eller gör de det?), tycker att även en "gamling" ska träna på gym minst två gånger i veckan, för att det ska ge resultat. Men jag vill bara en gång... det ska känns kul att gå dit, och det tror jag inte att det skulle göra om  det blev ett "påhäng" flera gånger i veckan.

Tänkte att det skulle vara segt att träna idag, efter så lång bortavaro. Men hej vad det gick. Har aldrig rott så långt på roddmaskinen på 200 roddtag, har aldrig kommit så långt på crosstrainern, på de fem minuter som jag avslutar passet med.  Långa promenader och många backpass i England, de har tydligen förbättrat konditionen en hel del.

Hade ackumulerat massor av energi, så när jag kom hem, städade jag undervåningen. Därefter var et dags för bakning. Maken är en sådan där ideell människa, som är med i lokala Röda korset. På Gölingstorps marknad, en marknad som återkommer varje höst och vår, så har man lotterier. Hemgjorda vinster gäller. Gärna hembakat. Tror ni den ideelle bakar?  Sex  mjuka squashkakor fixade den ideeles fru. Känner mig lite förbaskad varje gång  det är marknadsdags. Jag är ju varken speciellt ideell eller med i Röda korset. Men jag ställer förstås upp, Sju par stickade sockor finns också med till lotteriet. Det är ok... jag behöver ju något att göra framför tvn. 



Det hade börjat avverkas på ett stort område ute i skogen, vid skogsvägs ände. Maken skulle ut och kolla hur långt man kommit. Ville jag åka med? Absolut, då kunde jag ju promenera tillbaka. 
Tog dessutom en extra sväng för att kolla om det fanns några lingon kvar på "vanliga stället". Det fanns det, men ljungen tar mer och mer över. 


Jag är riktigt imponerad över hur mycket energi, styrka och kondition Englandsresan genererade. Oj, tant kan!


Oj, vad jag har skrutit över mej själv nu! Avskyr ju skrytsamma, egocentrerade människor. Kanske för att jag är en sådan själv. Åtminstone idag, och just i detta inlägg. ( eller kanske oftast... fast jag inte är medveten om det... )

Ett sista OJ! Oj, vad hösten intar naturen snabbt nu. Gott och ljummet på dagarna, men rätt   kyliga nätter.  Inte så kul, men så är naturens gång. 



18 kommentarer:

  1. Skryt... nej det tycker jag inte. Du är en jäkel på att hålla igång.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, men det är ju inget att skryta om. Ni är inte så dåliga ni heller...

      Radera
  2. Tur för honom, den ideelle, att han har en så´n snäll fru! :D

    SvaraRadera
  3. Tur maken har en ideell fru då🤭
    Grattis till god kondition!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Glömde igen🤯Eval8

      Radera
    2. Jo, bra utifrån min fömåg. Jag är inte speciellt ideell, om jag inte har något att vinna på det för egen del. Beundrar dem som lägger ner sin själ i att hjälpa andra

      Radera
  4. Hemköp ligger bredvid gymmet, passar på att göra två saker samtidigt... och fiskaffären. Vandrade maken i England?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Han vandrade med raska steg. Och var inte lika "stup-rädd" som jag : )

      Radera
  5. Vilken skön känsla, att vandringarna i England gjort susen! Det är som mina arbetspass med grävning i trädgården! Och så kan jag bara konstatera att den ideelle har tur som har en så hjälpsam fru :)

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Att röra på sig, det är absolut bra! Kram

      Radera
  6. Oj då! ;) Vilket härligt energifyllt inlägg.
    Uppfattar det absolut inte som något skryt, utan bara som glädje och tacksamhet över att klara av sådana här strapatser. Har man någon gång haft problem med att röra sig (av olika anledningar) så är man extra glad när man återigen kan göra det (relativt) obehindrat. Gläds med dig Anna-Lena.
    Trevlig helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är jag tacksam över att kunna röra på mig.... men jag tyckte ändå att det blev lite skrytigt. Kommer f.ö. snart ytterligare ett skrytigt inlägg. : ) Kram

      Radera
  7. Inget skryt här inte utan bara ett härligt och energifyllt inlägg. All motion och träning som blir av är bra. Så tänker i alla fall jag.

    Önskar en finfin lördag!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det så. att röra på sig, det är bar för både kropp och själ.

      Radera
  8. nu kommer jag in och kommenterar resan här, ok hoppas jag ,-) Först, träna en gång räcker väl,man ska ha kul, annars tröttnar man bara!
    Resan ,-) Så härliga bilder, längtar!
    En klasskompis sen 30 år, kul ,-)) Så oväntat. Vilket väder. OK lite varmt, men när man tänker på hur vädret varit i england den här sommaren. Känner till vissa platser ,-)Ja det blommar och grönskar i det landet. Det är SÅ vackert! Härligt med många hundar, känns igen. Det ser man ofta, på hedarna o stränder.
    Vissa vandringar verkar svåra, Svindet och snubbelrisk tänker jag det finns stor risk för, dålig kombination när det slingrar sig brant nerför! ,-)Håller med om Ön , ett bageri och annat mysigt hade jag också hoppats på ,-) Paret som jagade runt, Nej Tack , man vill ju hinna med och njuta också, annars är resan lite bortkastad. Kul att få följa med på resan härifrån. Jag tackar! ,-) Har varit nyfiken. Ha det fint. Nu har jag läst allt om resan ,-) Resten får jag ta sen, nu väntar annat ,-)
    Varm Kram från mig! Primrose ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att du läser om "ditt" England. Mitt favoritland, tveklöst. Så vackert, så grönt, härliga städer.
      Nej, det var inga svåra vandringar. Lite besvärliga ibland bara. Tror att jag mest blev frutrerad över hur "brått" en del hade. Jag vill ju njuta... och fota. Kram

      Radera
  9. Härligt med all energi, kan vara bra att ha nu inför hösten! Ha en fin helg!

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas