måndag 11 mars 2024

Selfie om sociala medier

 Denna vecka handlar Klimakteriehäxans selfie om sociala medier. Något som tycks vara ett rött skynke för en del, men synnerligen uppskattat av andra. Frågor och mina svar kommer här.

På vilka sociala medier är du aktiv?Bloggen förstås, sedan 2009. Har gått upp och ner med inlägg under åren. 

På instagram är jag minst lika aktiv som på bloggen. Även facebook får del av de bilder och fåniga små verser som jag lägger ut där.Lite knäppt att lägga ut samma sak på båda ställena, kan det tyckas.

Tycker fortfarande att FB är bästa sociala plattformen. Där har man nya och gamla vänner, där finns information om vad som är på gång och där kan man få tips i olika grupper.

Messenger är ett toppenställe att nå alla med FB eller Instagramkonton.

 Twitter/X kontot finns ännu , men används aldrig.

Har testat Snapchat och Tiktok. Alldeles för rörigt för en gammal tant. De medierna överlåter jag till de unga.

2. Är sociala medier något du har nytta av eller är det nöje? Både och. Det finns mängder av användbar info att få via FB.  Plus att man kan nå vänner och bekanta via grupper eller via Messenger.

3. Är du en podd-lyssnare? Någon favorit i så fall? Har lyssnat en del på Agnes Wolds podd. Hon är så härlig, den kvinnan. Sommarprogram via play är väl också podd? Tror och tycker att poddar är en trendgrej!

4. Går du in i något chattforum om särskilt ämne? Näpp 

5. Hur har sociala medier påverkat din konsumtion av andra massmedier? Blir lättatt man lägger i från sej bok, stickning eller slutar att vara uppmärksam på ett tvprogram, för att kolla om det hänt något på sociala medier. Händer även vid matbordet! Skämskudde på det!

6. Om du ser tillbaka ett år eller två  har du ökat eller minskat din närvaro i sociala medier? Tror att det är ungefär detsamma. Använder mobilen mycket mer nu för tiden. Sitter sällan längre tid vid datorn för att kolla sociala medier.

Bloggar lika ofta genom telefonen som via datorn.

Tack för denna selfie, Klimakteriehäxan! Nu får det bli en bild från den kyliga vårvintern i mars! Har väldigt svårt att tänka mig att blogga utan bild! Häftiga valkmoln på denna bild.



18 kommentarer:

  1. visst hittar man många bra kontakter i facebook, företag, vänner, släkt, grannkontakt, olika intressegrupper.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tycker att FB har mycket att ge.

      Radera
  2. Är ju inte med själv och svarar, men att kika in här och läsa tycker jag är kul ändå.-)
    Är ju själv bara på bloggen .-)
    Ha de det fint. KRAM Primrose .-)

    SvaraRadera
  3. Jag lägger mest på Instagram, där kan jag påverka mer vilka som tar del av det. Använder även fb och bloggen ju.
    Poddar lyssnar jag aldrig på.
    Ha en fin tisdag! Eval8

    SvaraRadera
    Svar
    1. Instagram är ju klart trevligast. Alltid kul med bilder

      Radera
  4. Många ganska lika svar. De där "nymodigheterna" (snapchat och tiktok) är inget för mig, utan det är mest bloggen då. FB använder jag mest för de olika grupperna som jag följer och för Messenger som är superbra!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Messenger är superbra. Men så irriterande när någon enda i en grupp inte har FB. Man kan ju vara helt "tyst" på FB, men utnyttja Messenger

      Radera
  5. Vi har en sån skämskudde hemma hos oss också, så vi kan ses bakom den när det passar ...
    Håller med dig om att det finns mycket att hämta på FB, men det blir tröttsamt med alla falska meddelanden från kapade konton som kommer. För att inte tala om alla på engelska från herrar som totalcharmats av leendet på min profilbild och bara drömmer om att få bli min vän .... Men mest är det nöjsamt på de här sociala plattformarna, det tycker jag ändå.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men då har vi ju oxå vår charm gemensam. Vad är det herrarna ser i lite fylliga äldre svenska kvinnor?

      Radera
  6. Känner igen mej i dina svar och messenger är ju perfekt, inte minst för familjegruppen!
    Ha en fin kväll!
    PS . Jag vill också gärna ha med en bild på mina inlägg på bloggen ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Whatsup använder vi som familjegrupp. Vet inte om det är kopplat till FB

      Radera
  7. Oj så olika vi är idag. Förutom bloggen och frånvaro på chattforum då. Har alltid vågat vägra FB och Twitter/X samt Insta. Det sistnämnda hade jag kunna tänka mig, men då ägarna av plattformen kan göra vad de vill med bilderna som användarna lägger up blev det ett Big NO NO.
    Bloggar aldrig från mobilen. Mina fingrar är alldeles för klumpiga för det lilla tangentbordet. Dessutom har jag aldrig lyckats lägga upp mera än en enda bild.
    Jag bloggar ju nästan uteslutande på kvällarna och med hjälp av laptop. Lägger aldrig nåt åt sidan för att kunna ägna mig åt bloggande. Och att prioritera om behöver man ju heller inte göra längre med alla streaming/play-tjänster.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du får ursäkta, men det där med att våga vägra fattar jag inte. Finns inget farligt med FB. Och skulle någon vilja använda mina bilder, så är man mer än välkommen att göra det. Fattar absolut inget sv inställningen. Men nog är det så att var och en gör som den vill.

      Radera
  8. Kul att läsa dina svar. Har hunnit titta in på de bloggar jag följer och likaså att notera likheter och olikheter. Tänker även på egna svar. FB har jag men är inte direkt aktiv- INga chattforum heller. Har inget behov av dessa eller FB. Men har FB sedan två år tillbaka eftersom jag har en grupp jag följer- Annars är det Instagram. Blogglusten försvann för snart ett år sedan och den har inte kommit tillbaka men under i princip 15 år har jag bloggat varje dag. Detta sedan 2007- Ska skriva ett slutinlägg under våren men har sagt upp mitt abonnemang. Lusten lär inte komma tillbaka-
    Har nu ca. 10 bloggar jag besöker men kommenterar inte alltid när jag läser.
    Har så mycket jag ägnar mig åt så detta med sociala medier tar en ganska liten tid.
    Kram

    SvaraRadera
  9. Trevligt att ha dej som besökare. Och de händelser som du lägger ut på Instagram, det är ju nästan små blogginlägg. Kul att följa dej där!
    Jag bloggar nog mycket, som ett sätt att "bevara" bilder.
    Och att vara lite arg, gnällig... eller glad. Lite terapi, tror jag. Kram

    SvaraRadera
  10. Jag tycker det finns många fördelar med Facebook och framförallt många bra grupper. Sedan finns det en del skräp också men man väljer ju själv vad man läser. Men inte är dina verser fåniga så fortsätt du med dem. Instagram gillar jag också och det är ju inte helt ovanligt att man lägger ut samma sak. Twitter har jag inte men messenger gillas.

    Önskar en god onsdag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Twitter har jag inte använt många gånger. Och många år sedan sist. Är nog inte så mycket för "vanligt" folk.

      Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas