söndag 7 april 2024

Fleecetröja på

 


Har varit lite dåligt med tid till bloggande under några dagar... eller rättare sagt, det har inte blivit prioriterat. För det är väl det som väldigt mycket handlar om; att prioritera. 

Gick in via datorn på bloggen och insåg att jag ju inte kan ha ett vintrig inlägg, som första... eller senaste... sida. För nu är det vår!   

Tycker att väderväxlingarna är en positiv sak med våren. Ja, om man inte ska ut och köra  långväga förstås. Det var riktig vinter i tisdags och onsdags. Snö och ner till fem minusgrader. Sedan i fredags har det känts mer och mer vårlikt. Och idag är det verkligen vår. Otroliga blommor, vårblommorna, som klarar dessa väderväxlingar utan minsta "skada".


Då jag var vaken först av alla ( ja vi var fyra som sov här i natt) så var jag den som hämtade morgontidningen strax före halv åtta. Ja, vi är så omoderna så att vi har papperstidning. Två olika f.ö., vara den ena ( Borås Tidning) är en sjudagarstidning medan UT ( Ulricehamns tidning) är en tredagars tidning,  Läser tidningen på nätet då vi inte är hemma - eller då det är någon av de helgdagar då BT inte kommer ut. Funkar, men jag föredrar papperstidningen.

Vilken vårkonsert fåglarna höll, då på morgonkvisten. Önskar att jag vore lite piggare på morgonen, och började dagen med en ordentlig promenad. Åtminstone under april-maj månad.


Har haft två  killar på besök sedan i fredags.   Tänker  att det är  roligt, så länge de vill komma till oss över en helg. Tiden går ofantligt fort, och snart är det annat som lockar.  Tiden går snart till den tid, då de tycker att det är helt ok att vara hemma ensamma under dagtid, och då behöver de inte komma till oss om föräldrarna är borta några timmar.

Så det gäller att att tillvara på möjligheterna. Konstaterar att det är mycket enklare och mindre tröttande att vara "barnvakt" när pojkarna är lite större, än det var då de var riktiga småbarn. Men visst, de är vana vid att ha vår fulla uppmärksamhet, då de är på besök, så det blir ändå rätt intensivt. Men kul


- Kan vi inte åka till Limmared, sa K-P då han klättrade över från sin säng till min ( vi brukar dela rum) i går morse. Jodå, det kunde vi. Lekplatsen där är superbra. Och så finns Glasets hus alldeles bredvid, och där kan man köpa god ( och billig) fika.

Närmaste blåsippsstället besöktes också.  -Hur långt är det dit? undrade K. -En och en halv kilometer, svarade jag. - Då är det 1500 meter, räknade han snabbt ut. De kan mycket, förskoleklass-eleverna. Eller så har han ett välutvecklad mattesinne. ( Tror mest på det senare)


Körde killarna till Mulle-samlingen hemma i Värnamo i eftermiddag. 

När vi kom tillbaka hem så kunde jag bara inte hålla mej länge. Jag bytte en ren och snygg fleecetröja mot en sliten en, och gav mig ut i rabatterna. När våren nu är här, så bara "måste" jag börja vårstäda. Blev fint på framsidan. Tar tag i baksidans rabatter i morgon. 


Hängde in tjocka täckkappan i klädkammaren när jag kom in. För nu hoppas jag att det är fleecetröja eller lättare täckjacka som gäller framöver.  Borde egentligen slängt kappan i soptunnan.  Den är välanvänd och lagad på flera ställen. Samt har en reva som jag inte ens ids åtgärda. Skulle ju ändå gå i soporna efter vintern.
Men... jag hade inte hjärta att göra mig av med den. Varför ska det vara så svårt att göra sig av med trasiga favoritkläder???? Har nog tre-fyra ganska utslitna fleccetröjor i klädkammaren. Gissar att flera av dem blir luftade även denna vår och sommar.... men sen MÅSTE de ha gjort sitt. Kanske.

17 kommentarer:

  1. Visst är det fint med vårblommorna som vilar sig i form under snötäcket. Så även här Mina vinterkläder åkte in i mitten av mars och de kommer inte fram igen. Jo, till nästa vinter.
    Trevligt med besök av pojkarna och roligt att göra lite utflykter också. Förstår att det uppskattas.
    Hra haft mina barnbarn här men delar helst på dem. En som r 14 år och en på 11 och de har ganska olika intressen. Och både de och vi gillar att det är fokus på en i taget. Men visst är båda här ibland. också. Å andra sidan är de väldigt självgående och har varit det sedan de varit små men nu är det ju än mer så. De lagar mat, bakar och fixar på egen hand så det är ofta jag som blir bortskämd. Känns fint det också.
    Önskar en fin start på veckan och visst hoppas vi på en del sol.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Våra båda killar är så tätt i ålder... men man vet ju inte hur det blir framgent. Eller hur länge man är populär! Kram

    SvaraRadera
  3. Det gick fort till att B1 och B3 växte ifrån sina mormorsdagar. I och för sig påskyndade pandemin det.
    Jag tror att antingen har man mattetänk eller inte.
    Så fint du gjort det i eftermiddag. Fleece åkte av när vi gick rundan i eftermiddags. Det räckte med t-shirt. Visst har man favoritplagg som borde sorterats ut för länge sedan…
    God kväll!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Suck. Det var jag. Eval8

      Radera
    2. Ja, det är väl så med favoritplagg! Så gott att gå i T-shirt. Kanske kan ha det på solsidan i morgon.

      Radera
  4. Härligt! Nu kan man lätta på klädseln, men vinden inte så varm.

    SvaraRadera
  5. Hahaha! Är som du - har otroligt svårt för att göra mig av med trasiga klädesplagg. I mitt fall mest t-shirts som jag älskar. Har inga problem att slänga/ge bort kläder som jag inte använt på två år, men nej, det funkar inte med trasiga t-shirt. Underkläder däremot har jag inga problem med att slänga när de ser/är slitna ut. Konstigt!
    Täby var sent ute idag. Söder om stan vaknade till strålande sol som jag har förstått det. Hit kom den först klockan 14:30 och stannade i bara 45 minuter. Åtta grader. Men sen så - efter klockan 17 hände de saker: termometern steg till 13,4 grader och en klarblå himmel dök upp. Helt plötsligt.

    Har inte vårstädat balkongen än. Jag väntar ett tag - vis av erfarenhet. Men vill ju inte göra jobbet två gånger;-)

    PS. Vi har aldrig prenumererat på papperstidningar. Den enda tidningen som ramlar ned på hallgolvet på lördagar eller söndagar är lokaltidningen Mitti, som är förvånansvärt läsvärt trots att den är kostnadsfri:-) DS.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har också en gratis tidning. Svenljung-Tranemo-Tidning. Mycket lokalt att läsa i den

      Radera
  6. Nu tror jag tror minsann att vi får lite vårkänsla vi också. I alla fall påstår SMHI det... kanske de har rätt. Jag har i alla fall packat undan vinterkängorna igen, och den tjockaste dunjackan.
    Det ligger nog några välanvända plagg i kartongerna också. De slitna kan ju vara bra att ha vid något tillfälle ... Jag får sortera vidare när jag kommit på plats i mitt nya boende.
    Tittade länge på bilden med vattendroppen i bladet. Vackert, och lite svår att förstå.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tittade också på den. Efter att jag fotat. Blev väldigt annorlunda.

      Radera
  7. Tänker som du när det gäller barnbarnet.
    Tiden går så fort och plötsligt är samvaron med oss inte lika viktig längre.
    Eller att nåt händer . . .
    💖

    SvaraRadera
    Svar
    1. Usch ja. Orkar inte tänka på alla farligheter. Blir berörd av branden i Fåglavik. Hur kan man uthärda...

      Radera
  8. Tiden går så fort och barnbarnen blir snabbt stora så visst vill man passa på att umgås med dem. När de blir lite äldre finns det så klart annat som lockar och de klarar dessutom av att vara själv kortare stunder. Inget konstigt alls och precis som det ska vara men nog är det mysigt att få rå om dem.

    Önskar en glad måndag!

    Kram

    SvaraRadera
  9. Idag blev det nästan för varmt med tunna vårjackan på min promenad! Jag blev helt chockad, får två dagar sedan låg snön vit, det skiftar fort. Men vi har skitväder att vänta närmare helgen igen, typiskt. Bladen i din rabatt som du fotat, de är ju underbart vackra, vad månde bliva av dem? Skulle funka utmärkt som prydnad i en vas, men det är väl inte meningen..Blåsippor kommer jag inte att hitta här, det vore en total överraskning då jag inte hittade ifjol heller, men jag får njuta av dina och andras foton. Kram från pörtet

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men du har ju hittat tussilago. Lilla solen vid vägrenen. Nu lyser det gult längs vår byväg. Såg några få vitsippor på promenaden. De har inte kommit igång riktigt ännu. Men nu gärd et fort, med varma dagar. Kram

      Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas