onsdag 17 april 2024

Vardag

 Nästan var dag tar jag bilder. På min vardag. Här kommer två vardagar bilder.


- Mormor, du kommer väl ihåg vad du har lovat!?

- Nää! Jo, jag kom ihåg, då när Konrad påminde mej... men jag kunde ju låtsas att jag glömt. Insåg förstås att den "nödlögnen" inte skulle hjälpa... Konrad glömmer inget!

- Du lovade mej, att när du hämtade mej på skolan nästa gång, så skulle vi åka till Hemmahallen och jag skulle få den största kulan.

Så fick det bli! Otroligt vilket intresse för kulor som barnen ( i allafall på en av F-3-skolorna) i Värnamo har. Kul att traditionen med kulor, på våren, lever kvar. Även om jag inte förstår vitsen med de jättestora kulorna. Fast de tycks förstås mest vara samlarobjekt och "statussymbol".

Lillebror fick en påse med mindre kulor. Han blev väldigt glad. Inget att ta med sig till dagis. Men han är rustad inför nästa år, då han går i F-klass.

En mormor lovar saker och skämmer bort. Det är så det ska vara. Tycker mormor!


Det är majblommetider. Jag vet att jag förra året ondgjorde mej över hur barnen numera säljer blommorna över nätet. Jag har inte ändrat mej ett dugg i frågan. Aldrig att jag skulle köpa en blomma, som barnets förälder säljer via sitt facebook-konto. Eller annat konto.
Jag må vara hur mossbelupen som helst, men jag anser att barnen ska anstränga sig själva. Igår träffade jag på en driftig kille, vid killarnas ridskola. Jag köpte en pin irl. Blev riktigt glad över att träffa på mamman som skjutsat sin son till ett bra försäljningsställen, så att killen fick sälja på egen hand.
Sen vet jag... majblommepengar går till "behövande" barn. Det är en annan sida av saken...


Stannade till vid en plats där det växer backsippor, på väg hem från dagens arbete/vikariat. De var inte utslagna än. Men en fin bild på en vacker plats, det fick jag.Tycker så mycket om den här kyrkoruinen.


Fint väder.  Fick bli en promenad. Det är högsäsong för påskliljor i vår del av landet. Brukar ofta vara så i mitten av april.
Nästa år lär påsken ligga i mitten av april.
Tänkte det när jag gick förbi fagerheten; med tanke på vårt sekulariserade länd, så borde man kunna fira påsk vid olika tillfällen i vårt land, beroende på när påskliljor blommar.

Men det funkar förstås inte med arbetslivet! Hm! Tänkte inte på det ...
 


Kollar just på rapport. Apropå politik-selfin i måndags, så sympatiserar jag helt med SD och KD... och modiga M respektive S-ledamoten, i dagens lagförändrade omröstning.  Så det kan bli! 
Vet inte om det är demokrati att tvingas vara lojal sitt parti, även om man har en helt annan uppfattning...

Och att tillåta koranbränning i samband med Eurovision-veckan. Helt sjukt! Det är en stor skillnad på yttrandefrihet och provokation. 


21 kommentarer:

  1. Även på min skola spelas det kula och visst är det lite status att riktigt stora och fina.
    När det gäller majblommorna håller jag med dig. Tanken är väl att barnen ska sälja själva men kanske är det så att det inte känns tryggt i dagens samhälle...
    Så vacker där vid kyrkoruinen så den platsen förstår jag att du tycker om.
    Önskar en god kväll nu!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. På landet är det tryggt att sälja. Man kan ju alltid gå två och två! Kram

      Radera
  2. Jag har inte sett någon spela kula på länge. Jättetråkigt.
    Majblommor finns både som butik och som ”väska ”. B4 säljer i år. Har bara butiken, men får själv fråga folk om de vill köpa. Men så dyra de blivit!
    Backsipporna kommer nog så snart det blir lite varmare!
    God kväll! Eval8

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp...lite väl dyra. Bra att han får sälja på riktigt!

      Radera
  3. Så man spelar fortfarande med kulor. Det gjorde jag ju redan när jag var liten. Det var färgglada glaskulor men främst stora och lite mindre metallkulor som var de mest attraktiva på min tid. Här har jag inte sett ett barn som spelar med kulor på länge, trots att jag har två förskolor som grannar.
    Köpte också en pin häromdagen, gillade färgen. Tycker det är roligt när barnen (förhoppningsvis frivilligt) över sig i försäljning. Och det där med swish-betalning kan de ju redan;-)
    Den politiska delen av ditt inlägg har jag (som vanligt) ingen aning om vad den handlar om. Googlade och förstod inte förklaringen. Så intresserad är jag;-)
    Jättefina vårlika bilder. Ni ligger långt före mig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Blir glad av att höra att barnen säljer majblommor på egen hand. Tror inte att dagisbarn spelar kula. Mycket händer när man börjar "riktiga" skolan.

      Radera
  4. Spelar de kula, alltså. Så kul, :D om det är så. Kanske de börjar hoppa hage snart också. Och hopprep.
    Har inte träffat någon som har sålt majblommor än. Fast jag var i centrum på em. och där borde det väl ha funnits något majblommesäljande barn.
    Väldigt vacker kyrkoruin.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tycker också att centrum är en bra plats att sälja på. Hopprep förekommer fortfarande. Bra träning på många sätt. Har dock inte sett twistband på länge

      Radera
  5. Härligt att det fortfarande finns kulor för barnen. Jag tycker själv om kulspelet..dessutom är de så vackra.
    Absolut, jag håller med dig om majblommeförsäljningen, föräldrar ska inte sköta den saken över sitt FBkonto, då gör den föräldern sitt barn en björntjänst.
    Att vara lojal sitt parti och gå emot sin egen åsikt..nej, det är inte demokrati enligt mitt tyckande.
    Underbara vårliga foton!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, politiker skulle jag aldrig kunna vara. Skulle aldrig kunna rösta mot min egen åsikt!
      Kul med kulor. Finns många varianter numera. Krsm

      Radera
  6. Påskliljor till påsk, härlig tanke, men då skulle vi vänta ett tag till på påsken., här syns bara gröna blad än så länge,-)
    Visst ska man hålla det man lovat, och vi som är mor och farföräldrar får göra lite som vi vill, vara lite så där extra!
    Ser inga barn spela kulor längre, men bra att det spalar på vissa ställen, hopp ,-)) Det är ju ett vårtecken om nått, och så kul det var.
    Söt majebloome pin. Tycker också barnen ska sälja, det var ju roligt, alla fall tyckte väl de flesta det när jag var barn.
    Spejar nu in kyrkoruinen lite extra, den ser fint ut.
    Koranbränning i samband med Eurovision , det är väl bara att förbjuda! Tycker jag. Släng ut den som ska bränna!
    Herregud, vi i Sverige är då fega! Ändra lagen snabbt.
    Det är min åsikt.
    Ha det fint KRAM Primrose ,-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skulle nog bli påsk för en del i maj.... Kan hända även här att det blir så sen blomning, även om det är sällan.
      Förstår inte hur mantänker ang. lagförslaget. De barn som jag känner till, och inte anser sig ha rätt kön, de har alla en NPF-diagnos. Många med autism. Tycker att det blivit en trend, det där med att vara felkönad
      Koranbränning! Hur dumt som helst. Vill bara reta upp fok.... och poliser i mängder står och tittar på. Ett gravt slöseri med skattepengar! Kram

      Radera
    2. Då är det här ett stort problem. för de finns ju se som är födda i fel kropp, och klart att andra som har bla autism inte ska råka illa ut! Men de som är födda i fel kön får ofta vänta för länge med att operation och alt är klar, finns de som inte orkar och tar sitt liv. Ett ex handbollsperaren Sand säger ju att hade han fått vänta längre hade han inte orkat leva.
      Så det gäller ju då att hjälpa rätt person på rätt sätt, och inte dröja för länge för de som är födda i fel kropp.
      Ha det nu fint KRAM Primrose ,-)

      Radera
    3. Men hur jag skriver ,-))) hit o dit med orden .

      Radera
  7. Kulor är kul, jag har en bok om kulor som SKF har gett ut, tidlös intresse. Testa att spela med honom!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är mest "trading" som gäller, tycks det. Vi spelade med kulor som skulle "puttas" ner i en grop. Tror inte att man gör så nu. Putte-kulor. Så kallar jag kulorna...

      Radera
  8. Majblommor köper jag och av barnbarnen som i grupp med kompisar säljer i Uppsala. De går direkt efter skolan- Och de gör ett toppenjobb- De är väldigt artiga och trevliga och lär sig också mycket i sammanhanget. Skulle heller aldrig köpa majblommor eller annat via föräldrarna .
    Ja, kulor är poppis här i stan också . Mest för de i f klass till klass 3-4- Kul att detta fortfarande hänger med.
    Ja, en kan ju undra varför tillstånd till koranbränningar ges. Har ju absolut inget med yttrandefriheten att göra. Men , visst finns det såna som tycker det.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst lär man sig mycket genom att tillsammans vara försäljare! Kul att höra att det funkar även i storstan, att sälja på riktigt.

      Radera
  9. Håller med dig helt och hållet. Det är barnen som ska sälja, och inte föräldrarna. Men med Maj-blomman gör jag ett undantag. Dottern ska köpa en pins åt mig.
    Våren är en härlig tid med allt som kommer fram, underbart med alla påskliljor.
    Kram Lisa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Våren har gått ner på sparlåga. Kallt idag. Men får bli en liten runda ute ändå.

      Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas