onsdag 25 mars 2009

Plastigt pill problem

Granngruppen pillade med en radio...

Har du undersökt vad det är som ger värme i en vattenkokare någon gång? Det har jag försökt göra idag - och följden blev att blodvite uppstod. Det var inte lätt att få upp den lilla lådan som innehöll några sladdar och en kopplingsenhet, allt var ingjutet i plast och dessutom nitat med fyra ställen. Så det blev att skära och bända, för att frilägga själva hjärtat i vattenkokaren.


Man funderar ju aldrig på hur saker ser ut inuti ... eller är det typiskt kvinnligt att inte göra det.....? Idag hade vi konferens med kompetensutveckling från Framtidfröna/Snilleblixtarna. Det är en organisation som har utarbetat arbetsmaterial för kreativt/innovativt lärande. Två tjejer från Göteborg besökte hos oss och informerade och inspirerade.


Konceptet ligger verkligen i tiden, man har utgått från läroplanen och tagit med den in i 2000-talet. Mycket inspirerande!


Försöker jobba med något kreativt varje dag i skolan och lyckas till 75%. Kreativitet, det behöver ju inte vara så märkvärdigt, bara eleverna ges möjlighet att tänka i nya banor en stund. Även till detta behövs träning, för en del är det jättelätt, för andra blir det svårt. Men det är en härlig känsla när en elev, som aldrig tidigare vågat var med i improvisationer, vill det - och känner att den lyckas. En del är ju väldigt kreativa när de får använda det skrivna språket och andra har lättare att fånga ögonblicket med det talade språket och med kroppsspråket.


Blev så glad i dag när jag träffade ett föräldrapar, som varit på utvecklingssamtal för det yngre syskonet.
- Vad roligt det är med er klass-blogg, sa de. Det är så intressant att läsa vad barnen skriver och att få din sammanfattning av veckan.

Åh, vad roligt det är med uppmuntran! Och alldeles speciellt vad det gäller bloggandet, som ju då och då gett mig kalla fötter....
Hoppas att jag uppmuntrade någon idag .... jag vet att jag varit positiv hela dan ... och lyckats dölja den irritation jag några gånger känt! Bra!

2 kommentarer:

  1. Tack för dina ord på min blogg, det är som du säger, uppmuntran ger kraft. Det vet både du och jag nu efter uppmuntran av olika slag.
    Det är även lite av det jag fick höra när jag lyssnade på Stefan Einhorn, beröm och lyft dina medmänniskor. Var inte självisk utan bjud på dig och lyft andra. Så spills det även lite på dig av det goda.
    Intressanta föreläsare ni verkar ha haft idag!! imorgon påbörjar jag min pimutbildning för mac. Vi har sådana datorer på vår skola och jag ycker att datorer och det mesta man kan göra med dem är sååååå roligt. Jag ser fram emot eftermiddagen i Falkenberg =)
    Ha det gott min bloggvän / Bobo

    SvaraRadera
  2. Kul med Snilleblixtarna, eller hur? Det är underbart när eleverna vågar pröva nya saker. Intressant med en klassblogg. Det har jag inte provat. kanske vore något för oss.
    Ha det / Inga

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas