tisdag 31 mars 2009

Märkligt miljötänk

Har ju klantat mej, som vanligt.....
Det var en och en halv månad sedan som jag körde in i en isig snödriva, när jag skulle svänga ut från en parkering. Hörde och kände att det tog i, men tänkte inte mer på det.
Så tvättade C bilen och kom in och undrade var den stora bucklan i fronten kom i från. Det tog mej en bra stund att komma på, att det nog var jag som orsakat den.
Men den var väl inte så stor, tyckte jag, det gör väl inget om den är där....
C beställde tid för koll på verkstad - och, oj, vad det var illa ställt. Plåt, grill, lampfäste måste bytas.
- Och vad kommer et att kosta?frågade jag den trevlige mannen på den lokala bilverksatden.
- Du få betala självrisken, förstås, svarade han.
- Ja visst, försäkring finns ju! Tack och lov för den!
Nu är det ju inte gratis ändå - men det samma gäller alla - och det blir lätt stora skador i den plast som till stor del ingår i bilars chassi. Ja, det sa man både på försäkringsbolag och bilverkstad.
Bilen ska vara inne i tre dagar, och vi behöver en lånebil. I vår försäkring ingår även detta. Man betalar endast 25% av lånebileshyran.
- Vänd er till Avis, sa man på försäkringsbolaget.
- Naturligtvis får ni låna en av våra bilar, sa man på verkstan.
Jag förklarade för försäkringsbolaget att bilverkstaden erbjöd sig hyra ut bil.
- Men då kan det bli så att det blir dyrare för er, sa man på försäkringsbolaget.
- Var finns närmaste Avis? undrade jag.
- I stan, men det spelar ingen roll, man kör ut bilen till er, var svaret.

Hjärnan började arbeta. 6 mil att lämna, 6 mil som någon måste åka med för att köra tillbaka den som kör ut bilen, 6 mil tillbaka - och samma procedur tre dagar senare, då bilen ska hämtas tillbaka. 36 mil! När jag kan hämta en bil på bilverkstadens parkering!!!
Vad är detta för miljötänk och miljöansvar! Och ansvar för hur man handskas med försäkringstagarnas pengar. De 36 milen är ju inte gratis!

- Nä, nå´t Avis tänker vi inte anlita, då betalar vi hellre några hundra extra, blev vårt bestämda svar.

Lämnade in bilen idag. Gick tjugo meter till lånebilen.Vår lilla bilverkstad har också avtal med den stora försäkringsjätten, det hade man redan kollat upp......och hade den inte haft det, så hade det fått bli väl ändå. När inte de stora tar miljöansvar, så får väl vi småfolk försöka så gott vi kan.

Har också funderat på den timmen i lördags, då världen skulle släcka ner. Jag har lite svårt för sådana där jippon, om de inte leder till någon fortsatt åtgärd. Att permanent släcka 25 -50% av all belysning i hela västvärlden, det skulle väl knappt märkas ?????? Och då vore det ju nå´n nytta me´t!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas