söndag 7 augusti 2011

Charmant, coole Claes

Två Claes på scenen och en med på färden. Alla fixade sina roller på ett charmant, alldeles utmärkt sätt.
Under de senaste åren har det ( nästintill) blivit tradition att besöka Gunnebo slott och se deras sommarteater. De första åren som vi var där så var det Moliere som spelades, bara bra talteater alltså, men under de senaste åren så har man höjt kvalitén ytterligare genom att bjuda på musikteater. Förra året var det "Vita hästen"- superbra, i år visade man en minst lika underhållande uppsättning av "Lorden från gränden".
På engelska heter pjäsen "Me and my girl" och några av de mest kända sångnumren är just " Jag och min tjej" samt "Lamberth walk" och "I gatlyktans sken".
Bill Snibbson är den "oäkta" Herefordarvingen. Hans faster har bestämt sig för att göra den oborstade killen från Londonförorten till en värdig arvinge. Det lyckas väl så där.... men slutet blir förstås gott.
En synnerligen underhållande föreställning, där Claes Malmberg gör huvudrollen. Jag vet att det finns många åsikter om Claes Malmberg. För egen del så tycker jag att han är bland det roligaste som finns. Det kan inte vara så lätt att spela mot honom, för rätt som det är så kör han några dråpligt roliga solonummer, som gör att publiken vrålskrattar - och att motspelaren också måste dra på munnen. Men han gör inte bort någon... han blir utväntad och sedan kör man på i manuset precis där man slutade.
Claes Månsson är en annan rolig Claes, som stundtals hade så mycket utrymme i manuset att man kunde skratta ordentligt åt hans rollfigur också. Stefan Ljungqvist stod för skönsången - oj, vilken röst han har det karln!
En annan härlig musikalartist är Sofie Lindberg. Hon har en bra sångröst och ett härligt minspel/kroppspråk.
Jill Ung spelade fastern som skulle få ordning på sin brorson. Hon är en duktig skådespelerska... men jag hade inte en aning om att hon sjöng riktigt bra också.
Ett antal sång och dansare gjorde förställning komplett. Så bra - och skratta fick man åt härliga skämt, så man nästan fick ont i magen.
Åk till Gunnebo och se "Lorden från gränden". Den spelas under veckan som kommer - onsdag till söndag. Sen är det slut för denna säsongen. Undrar vad de tänker visa nästa år.... med Claes i en ny dråplig, skrattframkallande roll? Måste f.ö. säga att han också har en seriös sida, som skymtar fram i de olika roller jag sett honom i, samt att hans personliga sångröst är så personlig, så att den blir riktigt bra.
Husets egen Claes hade packat matsäck till alla som åkte med i den väl packade bilen. Stekt äggmacka smakade gott i den vädermässigt goda sensommarkvällen. Före teatern hade Helena bjudit på god fika i Gunnebo café.
Det var en trevlig eftermiddag - kväll. Vi hann dessutom med ett stopp i Gällstad, där jag äntligen kunde tillfredsställa det allt mer växande shoppingbehovet, i utmärkta affären 2XL. En affär som har kläder för alla storlekar - och för alla åldrar- iaf om man kommit ur tonåren.

Den 20-21 aug är det Gällstaddagarna. Ett besök där, liksom ett besök för att njuta av coola Claesar på Gunnebo, det rekommenderas å det varmaste. På fredag åker Karla och jag till Torpa och ser på deras slottsteater. Där är det bara amatörer i rollerna, men de brukar uppträda som om de vore proffs. Ett besök där, ingår också i sensommarrekommendationerna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas