lördag 20 augusti 2011

Galet, Gällstad!

Tre kvart efter det att affärerna öppnat var Gällstad en invaderad by. Helt galna trängdes folk framför billighetslådor och reaskyltade upphängda kläder. Hade tänkt köpa nya träningsbyxor, men det var inte att tänka på, det var knökafullt i lokalen, köerna till kassa och provrum tiotals meter långa.... och, trots att reaskylten hängde precis över, så kostade de byxor som jag tänkte köpa, lika mycket som de brukar kosta.
Så jag väntar tills det är lite lugnare, de gamla hosorna funkar fortfarande.
Hittade iallafall både rea och normalpriskläder i favoritbutiken 2XL. Sen var jag nöjd, det var ingen höjdare att längre befinna sig i den belägrade shoppingmetropolen.
Prästakvarnen är en helt galen vacker plats. Här är det Gällstaddagstradition att ta lotter i kaklotteriet samt att fika med kaffe och våffla. Blir ju ganska dyra kakor, för man köper ju lotter tills man vinner. Sextio kronor för två små fat fyllda med hembakat .... de ska vidare till större kakmonster än vi i morrn, vi behöver inga kakor - för jag gillar att baka sådana. Hur galen får man bli?
Hade lagt in en cache i minnet på c:geo. Den skulle finnas vid Kvarnen. Bara det att det låg lite galet till, vid skorstenen på det hus där våfflorna gräddades. Alldeles galet att gå och leta där bland alla människor. Dessutom verkade skorstenen galet varm!
Vid Boarps bygdegård stod den glade knallen. Han köpte in sina sveatshirts för 57 kr, en del gjorde han tryck på, och sen sålde han dem för 60 kr, berättade han. Helt galet, kan man tycka.... men det tyckte inte han. Inte hans fru heller, hon tyckte att det var dags för honom att sälja av allt och lägga av med knalleriet. Köpte var sin sweatshirt, jag och C-E. Mannen tackade både för att vi handlade av honom, och för att jag tog några bilder.
Tror nog att han finns på plats nästa år också, han hör Gällstaddagarna till!
Köpte julklappar inne i bygdegården, galet tidigt. Men de var fina och ändamålsenliga.....
På hemvägen hem tänkte vi hitta två cacher, internationella geocachedagen till ära. Äntligen en stenmurcache som var enkel, vid Toarps säteri. Det skulle finnas en vid Varggropen också. Blev läge att svänga fram till sevärdheten som vi så ofta passerat. En välbevarad varggrop, med ett djup på tre meter, den var värd att se. Den varg som hamnade i den, den måste blivit alldeles galen, det fanns inte en chans att komma upp.
Cachen skulle ligga i en stubbe, och skulle vara en liter stor. sådana cacher brukar höra till de enklaste. Men vi hittade ingen burk, trots att vi letade i alla stubbar tills vi blev alldeles galna. Så det blev bara en skatt på internationella skattletardagen.

Ägnade eftermiddagen åt lingonplockning. Stora fina lingon fanns det på skuggiga och fuktiga ställen och inne i riset på de torrare tuvorna. Ryggen och jag var inte ett dugg överens, den ville att jag skulle sluta efter fyra liter.... men den ska inte få bestämma över mig, så det blev två till.
Rensandet tar ju lika lång tid som plockandet .... och är inte ett dugg kul. Men nu står det iallafall ett antal burkar fyllda med lingon i matkällaren. Ryggen tycks börja förlåta det jag utsatte den för ... även om en var riktigt ond på mig ett tag.
En fin dag blev det, så bra att sådana infaller på helgerna. Skogen är sanslöst vacker just nu, ljung, lingon, mossa, lavar, gulnande ormbunkar. Hösten gillar jag.... kanske gillar jag den bäst av alla årstider. Bara ett aber.... efter den kommer vintern.... men där är vi inte än på länge. Nu är det höstnjut som gäller.

1 kommentar:

  1. Gillar också hösten. Hittade tre cacher dagen till ära. Lingon är det maken som plockar och rensar. Han har väl fått ihop ungefär lika mycket som du.

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas