söndag 14 augusti 2011

Vicken vecka

Hade funderat ut en djup rubrik och ett ännu djupare innehåll. Nakenhet skulle var ett av rubrikorden. Problemet är ju den där dumma allitterationen som jag inte fixar att ta mig ur...Jag kom inte på något bra n-ord som kunde kombineras med nakenhet .... och samtidigt få det någorlunda att gå ihop med det jag tänkte skriva om....
Nä, jag skriver om veckan i stället.... vill ju skriva ner roliga saker i min offentliga dagbok. Och nakenheten, den kommer att behandlas lite längre fram i veckoberättelsen.

I måndags kom Karin och Hampus. Det blev kortspel och återbruksbesök och svampplockning och matlagning och geocache-koll... ja, det var kul.
På onsdagen åkte jag till skolan och K och H åkte till Värnamo. Systerbesök stod på semesterfirarnas agenda och skoluppstart var det för sommarlovsslutaren.
Helt OK. Lite mycket läroplan kan det lätt bli i dessa tider ... bra att göra något helt annat emellanåt också...hoppas att det blir sådana tillfällen.

På torsdag var det Larssons familjekväll. C-E och jag åkte till Hjälshammar och träffade döttrarna och deras sambos. Växthuset fascinerade både mig och Karin. Har länge velat ha ett - och när Martin byggde ett till Johanna redan första sommaren i eget hus, så ha C-E lovat att fixa ett till sin fru den trettioandra sommaren i eget hus. Nästa sommar alltså. Ser fram emot det.

Roligt att se dotterns goda känsla för att göra det hemtrevligt omkring sig, bl.a. genom att använda gamla återvinningssaker.
En trevlig kväll där modern för första gången på mycket länge fick testa krocket och där fadern för tredje gången på en vecka använde sin nyinköpta grill-wook-panna.

Efter fredagens arbetsdag, så var det dags att bege sig till Torpa stenhus och årets "slottsteater". Förra året åkte jag ensam, i år gjorde Karla mig sällskap. Trevligt att ha ett sådant med sig, trevligt att bli bjuden på fika på Torpa café och trevligt att se en underhållande teaterföreställning. Visst är det amatörteater och ibland så märktes det - men i stort var det en mycket proffsig uppsättning av "En midsommarnattsdröm". Bäst av alla var Simon Carlsson, min gamla revykollegas son. Så roligt att duktige Gregor fick en son som var ännu bättre skådespelare än han!


När jag kom hem, så låg det en lapp på bordet där C-E informerade att det var Halmstadsväder, och att vi skulle åka tidigt på lördagsmorgonen. Kände mig nästan gråtfärdig, jag ville ju sova ... och det fick jag ju. Strax efter åtta kom vi iväg. Sol och moln avlöste varann.... men det var bra kustväder. Njuter verkligen att äntligen ha en egen stuga. Hade inte en aning om att det skulle kännas så bra.
Bestämde mig för att ta en promenad på stranden. Kändes också bra, så jag gick långt. Så långt så att jag kom till "nakenbadet". Tänkte att jag skulle ta mig upp på ljungheden som ligger där bakom. Såg inte en naken själ, och glad var jag för det. Tills plötsligt det låg en helt brunbränd manskropp en bra bit upp på stranden. Kom på mig själv att svänga så nära vattenbrynet som jag kunde, utan att sätta fötterna i det våta.Helt omedvetet!
Det var då jag kom på det jag från början tänkte skriva om .... hur nakenhet kan kännas skrämmande, otäckt och otrevligt. Det kände jag inför mannen som solade utan badbyxor, och så kan nog många känna sig inför människor som i ord och handling visar sin mentala nakenhet. Varvid jag undrar hur naken jag upplevs i mitt offentliga skrivande. Nog för att jag känner att jag har knälånga shorts och kortärmad top i mitt delgivande av egenupplevelser, men så kanske inte alla upplever det....

Kom och tänka på en händelse för sådär dryga tio år sedan, under det att jag sakta promenerade över den vackra ljungheden. Vi var med i något projekt, alla lärare på min förra skola. Ett väldigt konstigt projekt, som jag skulle kunna skriva mycket om, men det gör jag inte nu.
En gång fick vi en bild, där var och en skulle berätta vem som var på bilden och vad den jobbade med, hade för intressen mm. Sån´t man gör med barnen i klassen ibland.
Jag fick en bild på en rundhylt pensionerad kvinna som syntes i en havsnära miljö. Direkt började jag fantisera om att det var jag i en framtid. Äntligen hade jag börjat skriva boken jag alltid velat skriva, äntligen hade jag lämnat skogen för kusten.
Jag skulle berätta för två kollegor, och de blev väldigt konstiga till mods när jag blev så privat i min bildfantasi. Kanske visade jag en glipa nakenhet. Det fixade de inte riktigt att höra. Ännu idag kan jag inte förstå varför.
Cykeltur med cachejakt blev det igår kväll. In till stan. Mat på en kina-thai restaurang. Magen mår bra av kryddad mat, det är tydligt.
Efter frukost med nybakade frallor, så tog vi bilen, för att äntligen leta upp vägen som ledde till andra sidan av Fylleåns mynning, på motsatta sidan av nakenhetstankarnas uppkomst.
Vi fick åka till Trönninge och sedan ta småvägar genom böljande gula sädesfält för att komma tid. Nu när vi kan vägen, så kan vi säkert cykla dit en annan gång - ett annat år.
Letade lite cacher också. Här är det en earth-cache vid Påarps strand. Det stora flyttblocket heter Slyngestenen.
Mycket vacker plats, väldigt annorlunda mot Östra Stranden, bara någon kilometer bort.
Kändes lite vemodigt när vi packade ihop i eftermiddags. Visst ska vi ner minst en gång till och stänga av vatten och el och bädda ur sängarna .... men då är det september och definitivt höst.
Men sommarn har varit bra på alla sätt. I morrn är det skola på planeringsstadiet igen. På torsdag kommer barnen. Har fått veta att jag har min gamla klass intakt. Det känns bra.


1 kommentar:

  1. Trevlig vecka! Har kollat in Slyngestenen i datorn, verkar spännande. Jag har en earthcache på gång vid Slättö sand om jag hinner få den klar. Det är lite extra jobb att få dem publicerade.

    Har varit på sommarhemmet och predikat ikväll. Gick bra. Bara en vecka kvar med gipseländet.
    Ha en bra arbetsvecka!

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas