onsdag 24 augusti 2011

Göra glad, gallerigroll, geogömma

Måste bara skriva lite, fast det bara är småsaker att skriva om. När skolan satt igång, så blir det inte mycket tid kvar till "egna" äventyr, så här på veckorna. Det är fullt upp hela tiden under den 45 timmar långa arbetsveckan. Än så länge tycker jag bara att det är roligt! Nästa vecka kör träningarna igång igen... måste ge mig tid till minst två pass i veckan.... och har det funkat förr, så ska det väl funka nu också. Även om jag sett till att fylla mina veckor ännu mer denna höst.... men som sagt än känns det bara kul!
Ibland kan man känna riktig glädje. Som när kollegor/vänner talar om att de tycker att den gula "morsdagstunikan" är snygg.... eller - och framförallt -när en kommunikation med positiva förtecken börjar öppna sig, en kommunikation som varit stängd så länge. Tänk, så lite det behövs för att vi människor ska göra varann glada. (Och tvärtom)
Hade drama med en av klasserna idag. Så roligt att se dem som inte älskar alla skolämnen, så öppna och glada i de olika rörliga aktiviteterna. I år har jag en hel timma då jag har fyran eller femman för mig själv. Den tiden ska användas till drama eller till att jobba med olika datorverktyg. Garanterat väl använd tid!
Glad känner jag mig också, då jag fått respons bland flera kollegor till en gemensam bokblogg skolor emellan, en blogg som ska bli ett bidrag till webbstjärnan.
Spel för gallerierna, det är något som jag verkligen ogillar. Som detta att vi ska lämna in ett schema där vi skriver in 35 klocktimmar, då i är i skolan. Dessutom ska det finnas 30 min rast varje dag.
Eftersom jag aldrig lämnar skolan ( mer än i akutsituationer) tidigare än 45 min efter det att eleverna gått hem, samt att vi har en ytterligare konferenstid i år, så är jag i skolan ca 37 timmar varje vecka. Men se det fick inte stå på mitt schema. det skulle bantas ner till 35 tim- en ren lögn. Och så det där med raster, det händer aldrig i lärarjobbet att man har 30 min sammanhängande rast.
Jag tycker att man ska vara i skolan när eleverna är där + konferenstid. Mer behöver inte visas på något schema. Vi ska ju ändå jobba 45 timmar i veckan.
Allra helst skulle jag se att vi hade 40-timmars vecka.... och allt arbete som gjordes däröver skulle vara möjligt att kompa ut. Eller få betalt för. Kan slå vad om att vi inte skulle få speciellt kortare ledighet än idag, och framförallt skulle man kunna gör allt "pappersarbete" under elevernas lov.
Tror att det kommer att bli så en gång, men knappast under min tid som lärare.
Slutligen något om den superroliga geocachinggrejen. Lade ut en låda i Hjälshammar i söndags. Rapporteringssystemet var trögt i under kvällen, så jag fick inte cachen och dess travelbug "Moody" publicerad förrän i måndags klockan 20. Klockan halv tio hade jag två meddelanden på mailen, två personer som direkt gett sig ut för att komma först till den nya gömman. Den ene av dem uttryckte sig lyriskt om den vackra, men gömda platsen, Dalskog.

På tisdagen fick jag ett meddelande om att Travelbugen nu låg i en gömma i Markaryd.
Så roligt att visa nya platser och få respons från dem som kommer dit. Så kul att få följa Moody på sin resa i cachevärlden.
Förstår bara inte varför det till största delen är en manlig värld, geocachevärlden. Det är ju en grej för alla - för naturmänniskor, för utmaningsmänniskor, för problemlösarpersoner, för alla som vill få lite lagom motion och frisk luft och för alla som vill se nya plaster.

2 kommentarer:

  1. Så roligt det låter. Saknar skolan i alla fall lite, men njuter så gott jag kan av den extra ledigheten. Idag besök hos lilla mamma. Lade ut några cacher också när jag nu var där. Får se när jag hinner skriva in dem. Kul att TB Moody är på väg. Min Pilgrim har hamnat på Landvetter. Undrar hur långt nästa steg blir.

    SvaraRadera
  2. Jag har också funderat över varför det är så stor övervikt på manliga geocachare. Någon gav svar på att kvinnor i regel är mer rädda för nya tekniska prylar... Vet inte om det är så, tittar vi på internetverksamhet så tror jag kvinnor håller sig väl framme. Jag gör också mycket reklam för geocaching där jag drar fram... både till män och kvinnor.

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas