torsdag 11 oktober 2012

Bra besök


Igår och idag har solen varit på besök. En efterlängtad gäst denna regniga höst. Tog med kameran och njöt av en helt underbar promenad. Solen värmde ordentligt, fast klockan visade seneftermiddag.
Visst är hösten jättehärlig, då den visar sig från solsidan.


 Har haft besök i klassen hela veckan. En av mina förra elever från Superklassen har gjort en vecka av sin praoperiod i Toppenklassen. Det är oftast trevligt att ha praoelever från nian, men mest bara trevligt. Denna vecka har jag haft supernytta av min gamla elev, då hon har hjälpt de fyra olika grupperna i sexan, som ska vara med i webbstjärnetävlingen, att komma igång med sina webbplatser.
Återkommer senare med länkar till alla webbstjärnebidrag. Först ska femmorna bestämma vad de vill jobba med, så får sexorna hjälpa dem igång. En positiv snöbollseffekt.


I måndags hade vi besök av Åsa från Bibeläventyret. En glad och positiv kvinna, som under tre nittominuterslektioner ska guida eleverna genom Nya Testamentet. I våras var det snabbgenomgång av de 39 böckerna i Gamla Testamenetet. Tycker för egen del att det hela är lite hysteriskt, men eleverna - och speciellt femmorna- gillar det. Och då är det bra! Och det är nästan alltid bra med besök i skolan!

Idag kom en buddistisk kvinna från Gnosjö/Hillerstorp på besök och berättade om sin religion. Mycket intressant att höra att det finns ca 2000 buddister i Gnosjö/Hillerstorpområdet och att man i Gnosjö har Sveriges största buddistiska tempel. ( Finns ytterligare två - i Göteborg och i Bjuv)
Den vänliga kvinnan berättade om sin religion, och visst ligger grundtanken i alla religioner nära varann, tanken om att vara god och att det ska hjälp en till himmelen/till Nirvana, inte tu tal om saken.
Nu finns det mycket skit i buddistiska länder också, men ändå tyckte jag väldigt mycket om hennes livsåskådning.
Tolerans är ledordet, och det är något som både jag och många bekännande kristna borde lära mer utav.
Kvinnan hade varit i ytterligare en skola i området och fick två-tre timmars lön för detta. Men hon tänkte inte behålla dessa extrapengar, utan skänka dem till någon som behövde dem bättre. En ganska så ovan tanke för oss girigbukar....
Intressant var det, som sagt, och vi blev alla välkomnade att besöka buddisttemplet på Anderstorpsvägen i Gnosjö.


Ett bra besök har jag kvar... mitt eget besök i idrottshallen i Dalstorp, för en stunds step up/styrka. Bra för gammal tant. Även om det känns att man är lite gammal och leabruten stundtals under själva passet, så mår man bra av att aktivera musklerna sina ett tag....

Ni som var inne och läste .... hoppas att ni såg det som ett bra besök! Välkommen tillbaka!

1 kommentar:

  1. Solen är verkligen härlig så här års. Var hemma en runda idag och ute med hunden i solen. Sen tillbaka till fler möten, planering, utvecklingssamtal och kvällskonferens.Ibland hinner man inte ens pusta mellan mötena.

    Tack för att jag fick besöka dig!

    Kolla gärna här. http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=d27d9b50-09ee-4e10-bead-c4c13c48ae3d

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas