tisdag 9 oktober 2012

Fort fixat

Ringde till Tandvärkstan i går, för att få en tid att fixa till två trasiga tänder. 
Tänkte att det skulle bli gjort denna månad, det är ju inte alltid så lätt att få ihop en tid som passar både tandläkarn och mig.
Klockan 9.20 i dag satt jag i tandläkarstolen. En tid som passade både mig och min tandläkarnamne - mina elever hade idrott och musik och tandläkaren hade ett återbud.
En stund senare kom jag ut med två nyrenoverade tänder och enbart 1600 kr fattigare. 
Staten hade betalat halva räkningen.
Tackar för en fort fixad behandling med statligt stöd.


 Det är geocachingtider så här i tidig hösttid. Får nästan dagligen in rapporter om att någon hittat någon av mina eller elevernas gömmor.
Fick i eftermiddag rapport från en hittare att cacherna i Nittorps by behövde ses över.
Lika bra att fort fixa detta , tyckte jag. Kunde dessutom få till en kortare promenad och lite frisk höstluft, på det sättet.Tog med mig två petrör att ersätta ev. förstörda burkar.
Nu var det inget  fel på burkarna, de var hela och innehållet torrt. En burk behövdes bara lyftas upp till sin ursprungliga gömma, under taket i stället för under golvet.


 Med två förberedda cacher i fickan beslöt jag mig för att fort fixa fram två nya gömmor. Kom  på att jag kunde visa den gamla bron över Jälmån.
Förr i tiden, innan dagens samhällen hade blivit tätorter, så hörde Gölingstorp och Nittorps by till de mest
befolkade byarna i våra trakter. Jälmån passerade mellan byarna, och för att förenkla kommunikationerna byarna emellan, så byggdes en fin stenbro.
En bra gömma fixades fort.


Runstenen i Gölingstorp är absolut värd en cachegömma. Hittade en bra gömma i trädet bakom stenen. Kanske anser reviewern att det är för nära det gamla minnesmärket, och då får jag flytta petröret någon annanstans. Men inte till stenmuren, för jag avskyr själv stenmursgömmor. 
Under tiden som jag fyllde i on-line-formuläret för geocachen vid runstenen, så hade cachen vid bron blivit publicerad. Snacka om fort fixat!

Medan jag ännu sitter kvar vid datorn, mindre än tjugo minuter efter publicering, ser jag att plyschbjörn74 redan hittat gömman vid den gamla bron........Fort fixat, det var dagens rubrik!

1 kommentar:

  1. Det var snabba ryck och ännu fler anledningar att åka västerut nån dag. Här får man ligga lågt några dagar. Det är ju älgjakt.

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas