söndag 14 oktober 2012

Söndagssökande


Nä, det var inget uteväder för en katt idag. Snarare hundväder.
En del påstår ju att det inte finns något dåligt väder, bara dåliga kläder. Jag håller inte alls med om det. Kanske beroende på att jag har mest dåliga kläder. Trots att kläderna är inköpta som regnkläder, så är det ändå inte ämnade för slikt väder.

Nu var dagen ganska oplanerad. Om vädret varit bra så hade vi  tänkt oss en sväng till närbelägna Uddebo, för att leta geocacher. Man hade ett event i det lilla samhället för två veckor sedan, så det fanns många cacher att hitta. Och nya vackra vyer att se ?

Nu var fanns ett val... att få frisk luft, miljöombyte och bli blöt eller att stanna inne, hålla sig torr och läsa en bok.
Tanken  på frisk luft och nya vyer vann.....

 Uddebo är ett synnerligen kreativt samhälle. Det gula, gamla huset har samlat en mängd kreativa människor från hela västsverige.  Många olika slags event har man hållit i den tidigare fallfärdiga byggnaden, de allra flesta i syfte att rädda huset och att rusta upp det... och att ha det som samlingsplats för innovativa människor.

Geocachingeventet hade sin utgångspunkt från den fina gamla industribyggnaden. Dock finns ingen geocachare i den lilla byn, så man hade fått hjälp av en man som från annan plats, en man som har hittat halvannattusen geocacher och lagt ut ca 200.Utifrån faktumet "kreativ by" och "erfaren geocachare" så hade jag ganska stora förväntningar på gömmor. Det var inga svåra gömmor, det kunde man se utifrån cachebeskrivningarna. Det tycker jag bara är bra. Men lätta gömmor kan också vara kul!

Har ju letat eventcacher i Fänestad under två olika helger, och även de lätta cacherna var roliga och genomtänkta gömmor.

Tog en promenad genom det centrala Uddebo och kollade de gamla husen och de tokiga installationerna.
En kilometer till fots blev det väl, sen började det regna kraftigare, och vi tog bilen på den gamla vägen mellan Uddebo och Strömsfors.

Trots att C-E bott i kommunen i hela sitt femtionioåriga liv, så hade han aldrig varit i dessa trakter, på "andra sidan" Assman. Så det var ny miljö för oss båda.... kul att åka på vägar som man tidigare aldrig besökt....


 Det var det positiva med söndagssöket. Cachegömme-mässigt var det mest en besvikelse.
Här handlade det helt tydligt mer om kvantitet än om kvalitét.
Alla gömmor bestod av ett grönt rör med skruvkork, innehållande en mer eller mindre blöt "logglista". Inte ens en penna....
Penna bör väl varje geocacher handha, så det var väl det minsta minustecknet.
Det stora minustecknet var att nästan alla cacher var nedstuckna i mossan eller gömda på de allra enklaste ställen, ställen som knappast kan betraktas som riktiga gömmor. Mest för att det var en någorlunda passande plats, på minsta godkända avstånd från förra gömman.Saknade Fänestadsgängets fina kreationer, och kunde gett mycket för en enda 1000sjöar-gömma, trots att den ofta är omöjlig att komma åt.
Kom på att mina egna gömmor, som jag skäms lite för, håller gott i jämförelse med de här gömmorna, som blev sämre och sämre, ju närmare slutet på rundan man kom....
Men det kan också vara så att eventsgömorna i Fänestad höll extra god kvalitét .... jag har ju inget annat att jämföra med!

 Tycker nog att dagens bästa gömma var här.... och antagligen tycker jag det, för jag har någon liknade gömma .... och den ytliga roten är värd att ta en extra titt på.


Kom fram till Strömsfors bruk och hade hittat alla gömmor utom en, en gömma i ett buskage av granar.

Kritiska kärringen ( kanske borde byta till det nicknamet) tycker ändå att det var lite kul, även om den mesta  glädjen kom av att hon skrattade åt de "dåliga" gömmorna. Men ett skratt, det är ändå av värde, och det var inga elaka skratt....så slutsatsen får ändå bli att söndagssöket mellan förmidagsfika och sen lunch, var ganska så underhållande.
1 kommentar:

  1. Vi tyckte likadant om gömmorna som du. Det var inga särskilt kreativa gömmor. Vi promenerade hela rundan och betade av dem en efter en. De roligaste var nog Bron lite längre nedströms ån och Letterboxen. Sen åkte vi till Limmared och fortsatte leta gömmor.

    Idag har Katrin och jag varit i Växjö. Där finns det riktigt kreativa gömmor. Dit måste du åka nån gång.

    Ha en bra vecka! Har ni också lov vecka 44?

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas