lördag 6 oktober 2012

Fänestadsfyndandets fortsättning

 Två veckor efter eventet i Fänestad, återvände vi.
När vi genomblöta och frusna lämnade platsen för två veckor sedan, så föreslog Johanna att vi skulle återvända och leta upp resterande cacher vi ett annat tillfälle.
Ett annat tillfälle visade sig vara idag.
Jag skulle hämta den reparerade kameran på en av de få överlevande expertbutikerna ... den i Värnamo...

( KÖP ALRIG EN NIKON COOL PIXKAMERA.... DEN ÄR SUPERÖMTÅLIG OCH MAN FÅR INTE UT NÅGOT PÅ GARANTIN TROTS ATT MAN HAR EN SÅDAN.... NIKONVERKSTADEN I STOCKHOLM SKYLLDE PÅ YTTRE VÅLD.... VARNING: KÖP INGEN NIKON KAMERA.... )

 ..... och Johanna hade en ledig och ensam lördagseftermiddag. Dessutom var det fint väder... så fint att jag i skrivandets stund känner mig riktigt solansatt om kinderna....
Så det var som gjort för geocaching.


 Första stoppet gjorde vi vid Karlsnäs ( hette det så) industriområde. Koordinaterna var inte riktigt med på gpsen ... vi hade för dagen både telefon och skolans billighetsgps... och båda ville in bland träd och stenar ... men Johanna gick utanför gps-ramarna och fann den fina lådan.


 Ingas brevlådecache var verkligen kul. Hon  hade en gömma som var postkontor, där fick man hämta ett vykort. Man fick också koordinaterna till brevlådegömman, där korten skulle "postas". Vilket Johanna gör på bilden ovan.

 Ett asfaltslager skulle ha en gömman, men den gömman är sannolikt gömd någon helt annanstans, då det fanns nygjorda spår av lastfordon som hämtat gammal asfalt, just där gpserna nollade. Så kan det bli ibland!


Löste en mystery-cache och hamnade nära den här fina smålänska skogen, där det fanns ytterligare en gömma....  Insåg att event-cache-letande är ett helt annat letande än det som jag brukar ägna mig åt, det att hitta nya sevärda platser. Här ligger gömmorna tätt, så det är mer gömmorna som är vitsen är själva omgivningen. Just här var skogen så fin, så att den var värd att visas...


Höstfärgerna gjorde naturen fantastiskt vacker på sina håll.
Dagens cacheletande bestod såväl av bilåkande som av lite längre promenader.För två veckor sedan så var det enbart apostlahästarna som gällde. Man hinner finna mer om man tar bilen till hjälp... samtidigt som det är roligt att till fots ta sig emellan en del gömmor.


 Eventet samlade ett femtiotal geocachare ( var det så Inga?) och i eventets fotspår, så har ett antal burkletare kommit för att leta reda på alla gömmor, det fanns hela trettiofem stycken. Det är inbjudande att det finns så många nya gömmor på en liten area. Fotspåren har blivit till stigar i terrängen och på det sättet blir det ganska enkelt att hitta en del burkar och lådor... och andra kreativa loggboksgömmor.


 Vid sommarhemmet hittade vi den gamla skattkistan. Ett antal nyklippta får undrade vad det var för konstigt folk som kröp omkring på marken. När jag sedan skulle logga fyndet på datorn, så visade det sig att jag redan hade loggat detta, genom att tala om att jag vi varit på eventet.  På så sätt så blev det bara sexton funna cacher idag, istället för sjutton ....men det spelar ingen roll, för mig /oss blev det ändå en rekorddag... har aldrig tidigare funnit mer än tolv samma dag. Fattar bara inte att  man klarar av att hitta fler än tjugotalet cacher... jag blir cachemätt efter ett tag. Någon påstår sig ha funnit ettusen cacher på en dag... det tror jag absolut inte på.....

 Nedanför sommarhemmet hade 1000sjöar lagt ut ett antal gömmor. Denne man är ett kreativt geni coh dessutom en Ironnman, pensionär som han är.
En av hans gömmor satt högt uppe i ett träd, maskerad som en kotte. För att nå den måste man klättra upp på en hög slipprig sten. Vi försökte, eller rättare sagt, Johanna och C-E försökte, men insåg att det var för halt och farligt.
Tyckte förstås att vi funnit gömman, men vis av tidigare reaktioner på att ha loggat något som man inte skrivit under på papper, så valde vi att säga att vi inte funnit det vi egentligen funnit. Lösningen på det hela är att ta med Martin, Johannas sambo, på en liten runda. Han har både mod och fysik att klara av att komma åt de svåra gömmorna. Via telefon lovade han att hjälpa oss om några veckor. Ser fram emot detta.

1000 sjöar hade en gömma högt uppe i ett träd, "Jojon". Här fanns det ett redskap, ett metspö, som hjälp att få ner cachen. Det tog ett tag innan vi fattade hur vi skulle sätta ihop metspöt.... men när vi ( jag) kommit på det, så kunde C-E lätt få ner den superroliga cachen.

En annan 1000sjöarsgömma var ett plaströr ( petrör) som var maskerat som en liten kvist på ett träd.
Riktiga geocachare är kreativa och händiga, det är tydligt....

Vi kommer tillbaka och försöker oss på ytterligare några Fänestadsfynd, men då tar vi med vår egen Ironman....

 Letade upp två cacher i Forsheda, eller rättare sagt på andra sidan Forsheda, nära Rannäs. Ingas cacher. På den något suddiga bilden syns hennes jubileumsgömma, som hon lade ut ett år efter att hon lagt ut sin första cache.... alltså någon gång under sommaren som gått. Flaggan var lite blöt, men fortfarande i topp.

Fick en riktigt rolig inbjudan för några dagar sedan,  till Ingas jämnårsfyllande jubileum om tre veckor. De blir fest på söndagseftermiddagen på Naturum, Store Mosse. Jag som inte är det minsta förtjust i "traditionella" fester ... finklätt klockan sju en lördagskväll.... ser verkligen fram emot denna fest ... så annorlunda och så mycket i "min smak". Undrar hur många cacher som kommer att släppas i samband med detta firande .... ? Spännande!

Sista cachen för dagen tog vi vid informationstavlanvid västra infarten till Värnamo. Naturligtvis var det någon i Ingas gäng som lagt ut den också, nämligen Fredrik.... Tur att vi hade med en ungdom, så jag ( eller C-E) slapp klättra upp i marknadsståndet.

Ja, det var en kul eftermiddag.

Nya geocacher släpps just nu i en strid ström.Många har drabbats av detta nyttiga fridtidsintresse. Frisk luft, en hel del motion... och så kommer man en bit hemifrån.
Uddebo står på tur... där finns det ett antal cacher att leta upp efter ett event förra helgen. Hoppas att vi kan få till det nästa helg.... I morrn får det bli en hemmadag och lite trädgårdhöstande... det var länge sedan vi höll oss hemma en helgdag senast.


1 kommentar:

  1. Visst var det en härlig höstddag som gjord för geocaching. Synd att jag inte var hemma när ni var så nära. Jag var ju i era trakter, i Uddebo, och loggade alla eventscacherna där plus lite till. Vi gick hela rundan utom till sista gömman vid bron. Dit åkte vi bil. Sen fortsatte vi till Limmared. Det blev 38 cacher och en promenad på 13 km för mig. Välkomna tillbaka att logga de sista! Ska försöka hinna få ut den mysteriecache som jag var tvungen att plocka in för översyn. Om inte förr så ses vi om 3 veckor! Ha en bra söndag i trädgården!

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas