måndag 11 april 2022

Selfie#15

 Måndag igen! Selfiedags! Kul att hitta sig själv genom tokiga... men sanna... tankar.

Min utsikt hemifrån: Föryngringsyta 

Älskad LP: Alla Björn Afzelius skivor

Husmanskost: Rotmos och köttkorv ( Maken fixar moset)

Stilikon: Vad då? Innebörden av ordet kan jag inte förstå

Tidigt eller sent?: Åtta till tio ( Sju till tio funkar oxå)

Smycke: O-format hängsmycke med barnbarnen namn

Favoritgodis: Nyöppnad mörk choklad med mintsmak 

Aldrig på min tallrik: Komage ( Har aldrig varit i närheten av den rätten... men den kanske är jättegod.  Någon som vet?)

Där har jag faktiskt varit: Edinburgh

Konstnär: Har ingen favorit

Hörvärt: Talgoxens galna vårsång

Efterrätt: Gelantindallrande fromage (Citron eller apelsin)

En liten bild från dagens vårliga promenad. Det gör nog lite ont när knoppar brister, men vackert är det. Tror att det är en olvonbuske.



16 kommentarer:

  1. Kan inte svara på om komage är gott. Kan dock inte tro det😬

    SvaraRadera
    Svar
    1. Var tvungen att googla och kolla. Ska tydligen vara rn delikatess...

      Radera
  2. Vilken bild! Alltså dessa knoppar ser ut som utomjordingar - bra fångat!!!
    Komage har jag faktiskt ätit på Mallorca av alla ställen. Som tapa. Det smakade ingenting speciellt, men konsistensen var aningen gummiartad. På samma ställa åt jag även nötlunga. Den konsistensen var som marshmallows. Inga höjdare någon av rätterna med andra ord;-)
    Föryngringsyta - fick jag googla. Ja, så är det ju med asfaltbönder som jag -vi kan inga fackuttryck;-) Men nu vet jag.
    Rotmos älskar jag, gärna med fläsklägg eller oxbringa. Är inget fan av korv.
    Gillade din Selfie. Den var ärlig. Älskar Klimakteriehäxans Selfie. Hoppas hon kör på med många fler selfies:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ärlighet är viktigt. Även om det inte är uppskattat alltid.🙂 Men härctarcingen illa upp.

      Låter inte så gott med komage.Jag avstår även fortsättningsvis.

      Föryngringsytacär ingen trevlig vy. Men det har blivit bättre med åren. Nu börjar de nyplanterade träden växa så sakteliga.

      Radera
  3. Jaha, nu blev jag sugen på rotmos ... Komage däremot har jag gjort allt för att undvika så om det smakar gott vet jag inte. Fromage har jag inte ätit sedan jag var barn. Mamma gjorde ofta antingen apelsinfromage eller citronfromage. Jag älskade båda. Dags att pröva igen kanske ...

    Kram och fin dag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Länge sedan jag åt fromage också. Ett barndomsminne. Men det var väldigt gott.

      Radera
  4. Komage låter inte gott, men rotmos är en favorit. Jag gillar ljus choklad även om den inte är nyttig. Ha det gott.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Smaken är delad. Numera är mörk choklad favorit. Trodde att det handlade om ålder och förkärlek till den mörka chokladen...

      Radera
  5. Rotmos - det var länge sen, det borde jag göra! Men komagen får fransmännen behålla, de gillar visst det har jag förstått. Kul att kolla in din selfie igen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Rotmos är gott. Men det måste vara både potatis och morötter i moset. Och smöööör...

      Radera
  6. Komage har jag inte testat, kotunga däremot, delikat! Alla djurdelar smakar bra om man vet hur de ska tillagas. Rotmos har jag inte testat på säkert trettio år, vet inte vad det är som inte funkar...kanske dags att prova igen. Trodde du tittade dig i spegeln när du såg föryngringsyta, men blir plötsligt lite osäker...
    Vi ska nog inte umgås dygnsvis, du är vaken när jag sover och vice versa! Det får bli en träff mitt på dan! Edinburgh är ett drömresmål! Fin fläta!

    SvaraRadera
    Svar
    1. ÅT gristunga, då man slaktade grisen hemma i barndomhemmet ... eller i makens hem. Saltad. Knottret var lite läbbigt, men annars var det gott. Vi ses kl ... 14- 18?

      Radera
  7. Haggis är inte komage googlade jag just, den är gjord med fårmage. Provade Haggis två gånger när vi var i Skottland, och det smakade mycket gott, som välkryddad pölsa! Vi var även till Edinburgh, en häftig stad! Rotmos var länge sedan, och gott är det också!
    En sån fin bild på knoppar som brister, de gillar vi nu när våren är på väg!
    Ha det gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har bara ätit haggis en gång. I Skottland. förstås. Tyckte också det var gott. Till haggis serverades en typ av rotmos. Borde åka till Skottland och återuppleva den rätten....

      Radera
  8. Vacker bild på Olvonknoppar ,-) Ja det gör ont när knoppar brister, det känns ända in i själen, Så vackert det är. Komage kan jag säga direkt, inget för mig, har aldrig smakat! Gillar också Björn Afzelius! Rotmos är jättegott!
    Hade det ofta hemma som barn ,-) Och ibland nu, med betoning på ibland, eller sällan!
    Stilikon nej inget för mig heller. kompisarna och jag hade vad vi tyckte var häftigt. Efterätten låter jättegott ,-)
    En galen vårsång framförd av en talgoxe skulle jag gärna vilja lyssna till ,-))
    Tycker du klarade det här bra! Ha det fint i Påsk! KRAM Primrose ,-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tror att du har talgoxen hos dej också. Och de tycks vara lite galna så här års. Fast idag var det bofinken som överglänste!

      Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas