måndag 4 september 2023

Måndag

 Lämnade hotellet i Tiverton i morse. Lång bussresa igen, då vi skulle förflytta oss från Devon till Cornwall. Ingen större skillnad i landskapet, böljande uppodlade kullar, får och kor som betade, gröna trädtunnlar i dalgångar, hissnande vackert utöver havet.

Sol och temperatur upp emot 27 grader! 

En bussresa på nästan tre timmar tog oss till Heligans förlorade trädgårdar. En jättestor anläggning, där blomsterodlingarna var mest intressanta.  Långlunch i nya... och en nygammal...vänners lag. En trevlig grej med vandringsresor är ju att man träffar folk från olika orter och med olika bakgrund. Givande.

En timmes resa till vandringsstället, med utgångspunkt från den lilla staden Polperro. Vi gick längs en vandringsled som slutade vid en strand. Samma väg tillbaka. Vackert! Och inte lika öppet mot stupen ner mot havet, som igår.

En dryg halvtimmes resa tog oss till fängelset i Bodmin, numera omgjort till lyxigt hotell. 

Lite trött efter dagen och nöjd med en god hamburgare till kvällsmat, lägger jag ut lite bilder från idag. Tidig start i morgon. Väckning kl 6!


Installation i The lost gardens of Heligan


Fin dalia


Blommor i massor

Så  vackra 
Pumpaodling


Genom bussfönstret
 
 Lågvatten i Polperros hamn


Vandring


Snart vid vandringen vändpunkt


Fängelsecell

Interiör från Bodmin Jail


8 kommentarer:

  1. Vilken härlig resa. Och så fina bilder som du bjuder oss på.
    Jag har också varit lite dålig på att läsa och kommentera i bloggvärlden. Jag har kalasat färdigt, nu ska jag bara plocka undan efter mitt och Fredriks kalas.
    Ha en bra dag! Kram Lisa

    SvaraRadera
  2. Vi missade den fina kvinnostatyn för det regnade när vi var besökte The lost gardens of Heligan. Visst är det mäktiga vyer när man får promenera kuststräckan!

    SvaraRadera
  3. Underbart!
    Polperro alltså. <3 <3 <3

    SvaraRadera
  4. Vilken bra och givande dag det blev! Förhoppningsvis är det den enda gången ni kommer att vara inburade ;-)

    Ha det fortsatt gott på er resa!

    Kram

    SvaraRadera
  5. Jättefina bilder! Gillade fängelset. Du fångade "stämningen" perfekt där. Nu hoppas jag att ni även kommer upptäcka "riktiga" Cornwall med Falmouth, Penzance och St. Ives. Lovar att där inte finns mycket gemensamt med Devon. Fortsätt och NJUT!!!

    SvaraRadera
  6. Tack för att vi får följa med! Eval8

    SvaraRadera
  7. Aldrig i livet att jag kan åka på såna resor, jag som är morgontrött! Men fantastiska vyer får ni se, ja fängelset var väl som fängelser är, har bott på Långholmen i Stockholm fast gillar nunneceller bättre,. Nu ska jag kika vidare

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas