söndag 3 september 2023

Ursäkta ... mycket buss... svindelkänsla

 Först och främst; ursäkta frånvaron i era bloggar . Finns inte tid . Hade med mej ett par pockets på resan. Inser att jag inte kommer att läsa en rad, förrän på flyget hem. Programmet är helspäckat, och det är bra. Men mycket buss blir det. Idag har vyerna varit otroliga. Det devonska landskapet är helt underbart vackert.  Utsikt efter utsikt. Havsutsikt, utsikt över odlade kullar, över betesmarker för får och kor, över ljungfärgade hedar och över floder som vindlar sig genom landskapet. Kontrastrikt.

Dagen började med ett besök på Dunster Castle , i nordöstra Devon. Ett slott som var öppet för allmänheten, en kvarn som var igång, fantastiska trädgårdar.

Vi hann också med ett besök i kyrkan, och fick ta del av tio minuter av högmässan/ The service...

Därefter åkte vi på vindlande vägar med Exemoor ( hed) på ena sidan och havet på den andra, till Lynmouth. Tog en vattendragen bergbana upp till tvillingstaden Lynton. Där serverades tea, scones, clotted cream och sylt till oss alla.

Efter en liten promenad i den lilla staden, så påbörjades dagens drygt 4 km långa vandring. Den gick till stor del på en stig med stup rakt ner mot havet. Otäckt, tyckte jag och många med mej  Det blev bättre  när man kom närmare havsnivån och man kunde njuta av de vackra vyerna 

Tillbaka till hotellet för lite uppfräschning och middag. Ok mat... det är ok för England!

Fantastiskt väder ! Sol och 25 grader. Otroligt att få möta sommarväder i ett landskap, som tidigare under sommaren, haft samma skitväder som vi haft i sydvästra delen av Sverige.

I morgon ska vi byta hotell. Vi ska förflytta oss till Cornwall. En ny vandring ingår förstås, samt ett besök i en trädgård. 

Lite av dagens bildskörd:


En del av slottet i Dunster


Otroliga trädgårdar


Trevlig predikan... men vi hann bara stanna i tio minuter

Kyrkan sedd från Dream garden


Typiskt devonskt landskap
 

Ebb i Lynmouth




Bergbanan upp till Lynton


Färdigförpackade scones. Gott med kladdigt!


Utsikt från Lynton.


Från vandringen! Dagens favoritbild. 


13 kommentarer:

  1. Kul att följa din resa, jag läser aldrig böcker på resor... Lynmouth är fin by, spännande gammal tågteknik i Lynton, fantastiska havsvyer under vandringen, jag är så glad att jag fick vandra i Cornwall med sonen förra sommaren.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gissar att ni hade lite längre vandringar. Ska bli 6,5 km i rm. Utmed havet. Hoppas att vi slipper stup

      Radera
  2. Förstår mycket väl att du har fullt upp.
    Jag är så nöjd med att endast se bilder från din resa. Att vandra som du gör, med stup på ena sidan... det skulle inte jag klara av. Det suger i magen bara jag tänker på det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det sög i magen. Har alltid stavar på vandringen. Det hjälper lite.

      Radera
  3. Låter som en bra resa och fina vandringar. Men stup på ena sidan låter inget vidare.
    Cornwall skulle jag kunna tänka mig att besöka.
    Glad måndag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu glömde jag igen. Det är jag. Eval8

      Radera
  4. En riktigt fin resa! Så trevligt att få hänga med så här via bloggen - tack för det - och som alltid jättefina bilder!
    Ha en fortsatt trevlig resa!
    Kram

    SvaraRadera
  5. När vi var i Danmark i somras så hade jag med mig tre böcker. Jag läste inte mer än ett kapitel så jag förstår dig. Det hanns inte med.
    Vilken härlig och intressant resa ni är ute på. Jag kan tänka mig att ni ser väldigt mycket, precis som det ska vara!

    Önskar fortsatt fina dagar!

    Kram

    SvaraRadera
  6. Finvädret väntade alltså på er, det var väl snällt! Ljuvliga bilder, tänk att det är så vackert i jordens alla hörn, fast på olika vis. Tack för bildskörden, ska kika på tidigare

    SvaraRadera
  7. Fina bilder! Ha en fortsatt fin vistelse.

    SvaraRadera
  8. Så kul att du hann göra ett inlägg. Suger åt mig som en svamp - äääälskar England och känner i stort sett igen alla namn och platser som du berättar om. Underbara landskap!
    Tack Anna-Lena & ha det fortsatt bra!

    SvaraRadera
  9. Magiskt skulle jag kalla vyerna du presenterar idag. Hittills är dina utflykter (minus vandringarna) mycket nära en bilfärd min man och jag gjorde i Devon och Cornwall. Inte att undra på att man kan förälska sig i engelska "landsbygden". Den är så otroligt vacker och unik just för England tycker jag. Om du gillar södra England borde du gilla norra England också. Så vackert:-)

    SvaraRadera
  10. Ja, liknande späckade program är det ju på många organiserade resor. Å Andra sidan vill en ju som resenär här hinna se, vandra och uppleva så "Mycket som möjligt". Bry dig inte om andra bloggar. Är både glad och tacksam att du ger oss läsare smakprov från resan.
    Förstår att det är mycket att ta in på olika sätt.
    Ha det fortsatt bra.
    kram

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas