måndag 11 september 2023

Sensommarträdgård

Luftade systemkameran för ovanlighetens skull. Ingen vidlyftig luftning... inställd på automatik, som den är. Och runt baksidan av trädgården, en liten runda... det var allt vi orkade denna varma 11 september. 26 grader. Strålande sol. Luftade mig själv i långsam takt en stund. Det var segt att gå app. 3 km i värmen. Men förstås njutbart ändå.

Här kommer lite blombilder, samt en fjäril, som det finns gott om. Mej veterligen har jag inte sett den lille gråe rackarn tidigare. Inte så vacker direkt... men det är ju inte alla förunnat att vara. Många insekter av annat slag dock, och det känns väldigt positivt, efter förra sommarens insektsfrånvaro. Tvättade bilen idag,,, massor av insekter som hade gått en tragisk död till mötes, satt fast på fronten. 

God kväll!














19 kommentarer:

  1. Svar
    1. Japp! Regn och sedan värme har gjort att mycket blommar

      Radera
  2. Fin lyster och skärpa i bilderna. Så du har en systemkamera också. Auto-inställningen är bra i de allra flesta lägen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kan ju inga andra inställningar. Använder kameran alldeles för sällan. Bra utomhus, mindre bra inomhus

      Radera
  3. Ett underbart och färgsprakande inlägg. Mera sånt, tack:-) Är så glad för din skull att ni äntligen får svettas lite även i Sverige. För ni hade ju fantastiskt väder också i Cornwall:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu har jag svettats färdigt. Gott så länge det varade

      Radera
  4. Det är många som har systemkameran på auto…
    Ja mycket blommor är det än! Önskar dig en fin kväll! Eval8

    SvaraRadera
  5. Har följt dig i England men inte hunnit kommentera något.
    Vilka färgsprakande foton på blommorna!

    SvaraRadera
  6. Visst är det fint att njuta av dessa vackra sensommardagar och den växtlighet som finns. Och lägert "auto" levererade väldigt fint. Kändes väldigt "naturligt".
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu tycks sommarn vara slut. Men tacksam för några fina novemberdagar

      Radera
  7. Här är de varma dagarna förbi... det regnar och är 9 grader. Men jag hoppas att finvädret är på väg tillbaka. Jag vill plocka lingon, nämligen.
    Vackra blommor att plocka in och njuta av.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tror att lingonen är övermogna här, efter den varma veckan som var. Har iaf plockat sex liter. Åker nog ut i skogen och kollar hur det ser ut till helgen

      Radera
  8. Naturen är vacker, och alla dessa fina blommor är ju underbart att titta på, och njuta. Både i går och idag har jag försökt att rensa lite i blomrabatten. Går väl sådär..
    Kram Lisa

    SvaraRadera
  9. Här måste jag läsa ikapp, ser massor av spännande bilder från din resa, som blev lyckad förstår jag! Jag har nyligen fått veta att en jympaledar-kompis man har förolyckats på en guidad vandring i Österrike, snubblade och föll, bara 60 år gammal, har ingen aning om hur brant det var och vad som hände exakt, men jag är chockad, så tragiskt. Din vandringsresa ser dock bara behaglig ut! Dagens bilder på alla blomster är också sååå fina!
    Må så gott!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Usch! Vissa partier skulle jag aldrig gå utan stavar. Ger trygghet och stöd

      Radera
  10. Så fint det är i er trädgård och så vackert det fortfarande blommar. Här är det mest växterna på terrassen som fortfarande lyser upp lite.

    Önskar en fin kväll nu!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lite nya höstblommor blev planterade i krukorna idag. Men i rabatterna med ettårsblommorvär det fortfarande fint.

      Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas