tisdag 26 september 2023

Väl utnyttjad egentid

 Hann med en tur till Vandalorums nyanlagda trädgård i dag. Helt otroligt vacker. En sådan massa blommor som stod i full prakt, trots att det väl är mer höst än sommar. En härlig timme av "egentid", då morfar åkte med till ridlekis idag. Gick lätt att åka tillbaka till Ulås och fixa tacosoppa och pannkakor till hungriga ryttare, efter den utflykten.

Bara att njuta av blomprakten!Eller iaf en del av den.


















Vandalorum är en konsthall, med olika utställningar. En utmärkt restaurang inryms också i de ladugårdsliknande lokalerna.


Tog en tur till Osudden, vid Vidöstern, när jag ändå var ute. En vacker plats, som absolut var bad-inbjudande. Speciellt som det var bortåt 20 grader varmt.




19 kommentarer:

  1. Idag har det varit fantastiskt väder! Så många fina blommor du visar.
    Blev det något bad?
    Eval8

    SvaraRadera
    Svar
    1. Om jag haft badkläder med, så hade det säkert blivit. Ljummet och rent vatten!

      Radera
  2. Det var ingen dålig egentid det! Så vackert det blommar trots att vi närmar oss oktober.
    Blev det något bad? Själv hoppade jag i och det var jätteskönt.

    Önskar en god kväll nu!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hade ju inga badkläder med. Tyvärr. Vattnet såg väldigt fint ut. Så det var synd

      Radera
  3. Ja, än blommar det Den lilla frostknäpp som kom tidigare verkar inte ha fått någon större betydelse.. Dottern plockar in prunkande buketter från rabatterna hela tiden. Varmt här också på dagarna

    SvaraRadera
    Svar
    1. En del har blivit överblommat. Astrar t.ex. Ska börja plocka undan lite överblommat ettårigt i helgen

      Radera
  4. Vilken härlig egentid i fager höstblomning. Och tack för alla bilder. Flera av sorterna blommar för fullt hos mig just nu i trädgården. Men alla blomsterbilder till trot, min favoritbild i inlägget blev den näst sista på den vackra stranden. Sååå vacker!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Var så vackert med solen över sjön

      Radera
  5. Mycket trevligt ställe! När vi käkade lunch där så var maten SUPERgod.
    Väldigt stor planteringsyta för den nya trädgården. En fundering jag hade när vi var där och det var väldigt torrt och varmt - att blir det inte mycket att vattna..? Kanske har de tänkt på det och planterat med tanke på det och/eller gjort något speciellt vattenförsörjningssystem.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Regnet har nog fixat till att det blivit bra med tillväxten. Förstår vad du menar annars!

      Radera
  6. Vilken färgbomb! Fantastiskt fina bilder på de olika blommorna. Och nästsista bilden är en absolut höjdare! Japp, du använde egentiden väl:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst var det vackert vid sjön// Anna-Lena

      Radera
  7. Mysigt med egentid. Och som vanligt bjuder du på fina kort.
    Kram Lisa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt med egen tid. TAck // anna-lena

      Radera
  8. Viken trevlig dag med en trevlig utflykt. Visst är det fantastiskt att det fortfarande är så många olika blommor som ger oss sensommarglädje så här i slutet av september.
    Var idag med promenadklubben till trakten runt Trosa i Södermanland och passade då på att plocka blommor i en handelsträdgård. Där fick vi betala 30 kr/hg och jag fick en väldigt vacker bukett och betalade då 40 kr. (I butiken hade den kostat en bra bit över 100. Och blommorna är ju verkligen fräscha.
    Fint också med en tur till sjön.
    Önskar dig en fortsatt bra vecka.
    Kram

    SvaraRadera
  9. Det var prisvärt. Hörligt att kunna plocka sin egen bukett. Blev så inspirerad att köpa nya plantor till våren. Vit solhatt var så vacker! Kram// Anna-Lena

    SvaraRadera
  10. Men så fint, dina blommor du fotar, kanon! Bra att ha mat när man kommer från hästryggen ,-) var själv och kollade på en av barnbarnen som hade hopptävling i söndags,-)
    Ni verkar ha så härliga utflyktsmål där du bor. Och blommor, härligt. Här finns inte någon kvar, en liten blå som en blåklocka, fast dom heter nåt annat. till och med mina älsklingsblommor, nyponrosorna ser man knappt. Brukar blomma in i oktober. Synd. Du får sån skärpa på blommor,-)
    Härligt att det blommar på bloggen när det inte gör det här. Har svårt med koncentrationen! Ha det fortsatt jättefint KRAM Primrose ,-)

    SvaraRadera
  11. Bästa konsten finns i naturen! Egen tid är guld värd då blir den andra tiden också full av energi :-) Bilderna visar att du hade det fint!
    Härligt Anna-Lena, kram!

    SvaraRadera
  12. Det ser ju ut som högsommar bland blomstren! Otroligt fint. Och sjön, vilken vy, älskar att blicka ut över vatten! Nu hoppas jag att du får en skön helg, kanske blir det ett dopp till innan du ger upp säsongen. Vi har haft en ljuvligt varm dag om man begrep att hålla sig i lä...Kram

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas