fredag 19 april 2024

Vår på sparlåga

 Ja, det känns lite så. Att våren stannat upp och går på sparlåga just nu. Det har varit en lång vår. Den började i slutet av februari, så jag förstår att våren behöver lite återhämtning. När den laddat batterierna igen, så tror jag att det kommer tillbaka med full kraft. Det brukar ofta vara så.

Hörde något på radio om att man längtade till sommaren.  Jag längtar inte till sommaren. Jag längtar nästan alltid till mars och april. Då när naturen vaknar, när ljuset kommer tillbaka, då de första vårblommorna tittar fram, då fåglarna börjar konsertera. Då när man har ett halvår av ljus, levande natur och mer eller mindre varma dagar framför sig.

Visst tycker jag om sommaren. Speciellt när solen skiner och man kan vara i och vid vatten. Eller promenera längs en solvarm grusväg, där fjärilar flyger från blomma till blomma, längs vägrenarna.

Nej, jag klagar inte på att det är lite kylslaget. Det är bra att skynda långsamt på våren.  Jag njuter av alla dagar, från mars till oktober.  

Om man frågar mig i november om jag längtar till sommaren, säger jag förstås ja. Avskyr ju de mörka månaderna, då naturen vilar.

Men det händer allt, att jag en varm julidag längtar tillbaka till mars-april, till det nyutsprungna och till känslan av att ha många ljusa månader framför mig.

Videblom. Mumma för insekter.


20 kommentarer:

  1. Jag är likadan. Den här tiden är den bästa, när jag vet att jag fortfarande har allt det vackra framför mig. Älskar när naturen vaknar och ljuset kommer tillbaka.

    SvaraRadera
  2. Videblom, då är det vår, utan minsta lilla tvekan. Exakt , låt våren ta sin tid...den går ändå alltför fort över.
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  3. Här har vi då inget gemensamt, förutom uppskattningen av att dagarna blir längre och längre från och med mars månad. Sedan ser jag ändå ingen fördel med ljusa kvällar när man ändå inte kan göra nåt vettigt ute då det är minusgrader. Ja, jag vet, vi har haft snö så sent som den 4 juni nåt år för ett tag sedan. Seet var Stockholm maraton och det snöade. Så ovanligt är det ju inte med "våruppehåll". Idag kom vinterjackan fram igen och den är jag väldigt less på. Hoppas vi kompenseras med en varm höst och mild vinter... Hoppas kan man ju alltid.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det tackar jag inte nej till. Föredrar ju gröna vintrar!

      Radera
  4. Det snöade några flingor i morse. Vi har en fantastisk tid framför oss!
    God kväll! Eval8

    SvaraRadera
  5. Våren och sommaren går alltid för fort....
    Ha en fin helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra då att våren börjar i februari!

      Radera
  6. Kul att läsa. Vi har olika tidsperspektiv. Jag tycker inte att vårren har varit lång... den har ju nyss börjat. Men det kommar att gå fort nu, med resten. Vintern däremot har varit lång, eftersom vi fick massor med snö i slutet av oktober. Och den låg kvar sedan. Det hade jag inte väntat mig.
    Visst går våren för fort. Sommaren också kan jag tycka, även om jag njuter av alla årstider. Älskar ju hösten och vintern också.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vårt land är långsmalt. Gillar den långa våren, då allt börjar om igen. Var i Malmö i går. Kyligt där också, men det var försommarkänsla i naturen.
      Jag har ju så svårt för den mörka och isiga årstiden. Tror att ni har det ljusare och bättre underlag, p.ga. av snön

      Radera
  7. Fin videung, ser de aldrig när det blommat ut ,-)
    Jag längtar inte framåt en dag, det gjorde jag förr ,-)) Men njuter på, fast som du våren när det blir ljust och ser att det blir gröna blad, helt underbart. Den underbaraste tiden är ju nu, innan alt spricker ut i full blomning, för då har man det kvar! för sen går allt så fort, och det är höst! Lite peppning va. Nej men att njuta nu och försöka hänga med , fast här går det långsamt.
    En mysig Helg önskar jag!
    KRAM Primrose ,-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ganska bra att det går långsamt... faaast lite mer värme hade ju ändå varit tacksamt, Kram

      Radera
  8. Maj är ok vårmånad, innan dess är bara kallt och ruggigt, kalt på träden.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gillar ju april oxå. En väntemånad. Sedan går allt så snabbt

      Radera
  9. På ett sätt är det bra att våren skyndar långsamt men samtidigt så känns det kallt med nästan nollgradigt i slutet av april. Samtidigt så är det bättre att spara värmen tills i sommar. Den skånska vintern är inte kall så faktum är att vi har samma väder nu som i december...

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fast det är stor skillnad på naturen. Var ju i Malmö igår. Ljuveligt med alla blommor och knoppande blad. VArmt i solen... men kyligt i skuggan. Njöt ändå!

      Radera
  10. Att längta efter sommaren nu gör inte jag heller. Jag tycker om våren, även när den ibland blir lite kall och stannar upp i steget. Håller oss lite på halster. Tycker om när värmen kommer lite pö om pö. Och har med sig små vårtecken i form av sippor, musöron och fågelkvitter.
    Idag vaknade jag till minus tre och kalla nordvindar. Kan väl erkänna att lite varmare skulle jag vilja ha men samtidigt så vet jag att de ljumma vårvindarna väntar inte alltför långt bort. Så jag tar det lugnt, jag och våren.

    Kram

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas