onsdag 10 april 2024

Omväxlande tillvaro

 


Igår var det ljuvligt vårväder. Jacka av. Så även fleecetröja. 

Tog en tur till Rusarebo äng, under mormorstisdagens eftermiddag.   Hade tänkt att få med båda pojkarna, men Konrad förklarade att han inte alls tänkte åka med, han skulle leka med två år äldre grannkillen, när de båda kom hem från skolan. Mamman okejade detta. Som tur var så ville K-P gärna åka med. 

Skrev i ett inlägg ganska nyss; Det gäller att ta tillvara på den tiden då barnbarnen vill dela sin tid med mormor och morfar. Oj, vad snabbt det går innan kompisarna tar över. Men tänker jag tillbaka till då jag var sju år, så var det viktigt att vara med kompisar. Också.


Så vackert på den rikt blommande Rusarebo äng.



 Är väldigt svårt att dela med sig av vackerheten på bild. Det var så mäktigt med alla blåsippor, vitsippor och den gula vårlöken.


Kan vara årets sista blåsippsbild. Nu börjar vitsipporna ta över.  Snabba växlingar, då det blir så vaart som det varit under början av veckan.


Även K-P fick vara med de lite större killarna en stund, då de för korta stunder nästan upphävde tyngdlagen där på studsmattan.

Ridlekis på det... och så blev det en stund över för Konrad att spela kort med både morfar och mormor.

När jag gick ut för att hämta morgontidningen vid sextiden idag, så var det ljumma vädret borta. Det blåste kallt om de bara benen, då jag gick de tio metrarna fram och tillbaka till postlådan.

Förmiddagen ägnades åt no-lektioner, i först åk fem och sedan åk fyra, i min "gamla" skola. Tänkte på det då jag gick i de trappor som finns kvar från den ursprungliga byggnaden; Inte hade jag kunnat tänka mig att jag skulle komma tillbaka och gå upp och ner för de trappsteg som fortfarande dröjer sig kvar i muskelminnet, när jag är "gammal".
Det är otroligt roligt att komma tillbaka till sin gamla skola, jag känner mig så välkomnad av både elever och kollegor.... och det är SÅ kul att undervisa. 
Konstaterar att jag valde rätt yrke redan från början!


Hann vila en halvtimme här hemma, innan det var dags att bege mig till bygdegården och vara  "mannekäng".  Numera finns det ju mannekänger av olika storlekar, så jag kände mig inte ett dugg felplacerad som var minst två storlekar större än de andra tre damerna. Två herrar var också mannekänger, då PRO och Seniorshopen i Jönköping bjöd på visning av vårens mode.

Nästan hundra personer fanns i publiken.  Kändes lite småpirrigt på första entrén ( av tre)   "Tänk om jag ramlar!!" Kläderna som jag visar här, de fick följa med hem. Dock ej hatten. Jag tror aldrig jag skulle använda den... 
Lite annat blev också inköpt.... Jag är ju lite klädgalen. 

Roliga dagar i en omväxlande tillvaro. I morgon blir det musiklektioner i "min" andra och närmaste skola.

Och som jag tidigare framhållit; Jag är så oerhört tacksam över att få ha en så omväxlande tillvaro och att orka att ha "flera bollar i luften",

26 kommentarer:

  1. Du har då heller aldrig tråkig! Så kul! Outfiten som fick följa med dig hem är cool. Förstår att du inte köpte hatten. Är man ingen hattmänniska så... Själv har jag nog aldrig ägt en hatt;-)
    Jättefina bilder på vårblommorna. Det är fördelen att bo på landet, variationen av blommor är betydligt större än på en innergård.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul med lite ovanliga kläder. Får hitta sammanhang att använda allt i. Jackan går att ha till mycket...

      Radera
  2. Måste tipsa spf här om att anordna lite modevisning. Det skulle vara uppskattat, tror jag. Kul att du var med och jag gillar kläderna du har på dig. spec. byxdressen... eller om det är byxa och linne.
    det går undan med vårblommor hos er. Tror att de första tussilagona har tittat fram här, även om inte jag har hittat några än.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är en top och byxor. Lite häftig tyckte jag. Går att kombinera med en hel del andra kläder som jag har

      Radera
  3. Tiden går fort så man får verkligen ta till vara på att barnbarnen vill hänga med mor- eller farföräldrarna. Sedan är det helt naturligt att kompisarna börjar locka lite mer. Kul att ett av barnbarnen följde med i alla fall.
    Min första lärartjänst hade jag på den skolan som jag hade gått på i årskurs 1-9. Jag trivdes i och för sig bra och några av mina lärare var fortfarande kvar. Jag valde dock att söka mig vidare efter ett år för på något vis kändes det som om skolan hörde till en annan tid.

    Jag tycker det är jättebra att man har mannekänger i olika storlekar för alla är vi olika. Jättesnygga kläder och jag tycker du passar mycket bra i hatten. Själv använder jag aldrig hatt dock så jag hade inte heller köpt den.
    Önskar en god kväll nu!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är ju det... jag fick en massa positiva kommentarer om hatten... men jag kunde ändå inte tänka mej att köpa den...

      Radera
  4. Det är mycket roligare med vanliga människor som mannekänger. Då får man en tydligare uppfattning hur man själv kan ha vissa plagg.
    Kompisar är mycket viktigt, så det får vi ta, att de ibland är roligare än vi! God natt! Eval8

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, väldigt bra att få höra vad som är klädsamt!

      Radera
  5. Vilken omväxlande och härlig tillvaro. Vitsippor har jag inte sett utslagna ännu i våra backar men enormt många blåsippor. Ovanligt många i år. Men igår blåste det kalla vindar och den sköna vårvärmen är borta för den här gången. Tacksam för dom dagar den var här.
    Så härligt det måste kännas att känna sig så välkomnad av både elever och lärare.
    Och så den snygga outfiten! Jättesnygg dress och jag tycker att du klär väldigt bra i hatten. Men jag förstår dig precis. Har aldrig använt hatt och att börja nu ... nja.

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inser hatt funkar bra på mej. Men tycker att man känns lite " märkvärdig" o hatt.
      Stämmer att det är gott om blåsippor.
      Kallt och blåsigt. Men ok att våren tar det lite lugnt. Ovanligt grönt för att vara i första hälften av april. Kram

      Radera
  6. Härliga vårbilder! Här börjar vitsipporna komma igång, men en hel del blåsippor blommar fortfarande.
    Trevligt med mannekänguppvisning och din outfit är jättefin!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja naturen är vacker nu igen. Tack! Ja, den får jag använda i sommar. Hel eller delar av. Kram

      Radera
  7. Kul bild när grabbarna hänger i luften.
    Bra bild på mannekängen... tycker hatten skulle följt med hem också.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, följa med kunde den ju... men knappast bli använd..

      Radera
  8. Vilken ynnest. Att kunna hänga med, i kropp och sinne.
    Tror att det är mycket bra för "knoppen" att vara kvar lite i arbetslivet på sina egna villkor. Jag tror att jag använder min egen alldeles för lite. ;)
    Instämmer med alla andra - det där setet var coolt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kunde inte motstå! Hoppas att det blir välanvänt!

      Radera
  9. Mysigt med barnbarnen. Jag var och hämtade Helmer på förskolan igår. Kul tycker både jag och Helmer.
    Jag tycker att du var fin i hatten.
    Kram Lisa

    SvaraRadera
  10. Så viktigt att även leka med kompisar. Hoppa du också i studsmattan, bra träning.
    Tonåringen kom och hälsade på i går, vi gör saker tillsammans och hon är intresserad av litteratur, bio, teater, opera var vi på, dottern följde med. Nu har dotter bokat hotell till min födelsedag, stort rum för oss fyra, båda flickorna följer med, god mat, kanske spa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vågar inte studsmatta!

      Radera
    2. och vad kan hända... behöver inte göra volter, nyttigt att hoppa lite för oss kvinnor

      Radera
    3. Tror att ryggen inte fixar. Bättre med hopprep. Där kan jag kontrollera varje hopp

      Radera
  11. Visst är omväxlingen i tillvaron rolig. Absolut! Och för mig också att disponera "äga" min tid. Trivdes så bra med lärarjobbet i alla år och även andra jobb jag haft, inte minst inom resebranschen. Men att sedan ett par år inte vara bunden till något är en skön känsla som jag också gillar. Stockholm med närområde har ett otroligt utbud av allt och jag njuter så av att ta del av det.
    Men visst har var sak oftast sin tid.
    Härliga vårbilder och när jag ser dem känns det nästan som om jag är på plats och ser detta med mina ögon.
    Fint med barnbarnsdagarna och att ta dessa till vara när de inte direkt har så långa skoldagar . Blir ju senare lite skillnad.
    Ja, barnbarnen hos oss är stora, 11 och 14 år men de kommer gärna. Tar tåget på egen hand från Uppsala och har så gjort i många år och sen tar vi oss an huvudstaden. Oftast väljer de att komma en i taget och det passar väldigt bra eftersom de har olika intressen.
    Och visst är det så att kompisar blir allt mer viktiga och på olika sätt.
    Kul med mannekängandet. Du passade så bra . Förstår att kläderna fick följa med hem-
    Önskar dig en fin helg.
    Kram

    SvaraRadera
  12. Du fotar i rätt tid ,-) Fin bild på barnbarn i luften!
    Det är mäktigt med blommor, alltså när de kommer undrar jag alltid, hur står man ut utan all grönska!det går ju visserligen, men så härligt det känns i hela kroppen när det blommar. Idag såg jag en buske med gröna blad , så härligt.
    Tycker du är snygg i kläderna, bra att du köpte dom! Så kul att vara männikäng! Det handlar absolut inte vilken storlek man har om man är snygg eller inte. För smal är inte snyggt tycker jag, det har jag varit själv! Vill aldrig mer komma dit!
    Du passar i hatt! Det hoppas jag att jag gör ,-) får nog ha hatt, keps kanske för jag har fått utslag i ansiktet av min medicin!
    Ha det fint nu! KRAM Primrose ,-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Borde ju iaf använda keps i solen. Men jag glömmer oftast att ha något på huvudet! Kram

      Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas