tisdag 30 april 2024

Valborg

 


Valborg! Länge sedan det firades. Hör nog mer ungdomen till. Och då när jag var medlem av kyrkokören och sjöng altstämman på Vintern rasat ut. 

Vackert väder på Valborg, det hör inte till vanligheterna.  För mej är valborgsmässoafton och första maj mest förknippad med gråväder och kyla. Ibland snöblandat regn.


Finväder; sol, vind och närmare 20 grader, det passar bra på Valborg 
Tog en liten promenad och njöt av vitsipporna, efter det att jag hämtat Konrad på skolan. Det är ju "mormorstisdag"... Förskoleklasserna, fyra till antalet, hade sjungit vårsånger för åk 1-3. Konrads lärare hade lagt ut en ljudupptagning på Instagram. Det lät superbra. Mycket bättre än någon kyrkokörssång...😄


K-P och jag hjälptes åt att plantera om och plantera nytt. Ärtor och pumpor fick ny jord och tomatplantorna fick egna krukor. Och så sådde vi gurkfrön i krukor. De växer så snabbt och är sannolikt klara att sättas ut i växthuset samtidigt med tomaterna. Om en månad ungefär ..

 
Någon bild från ridträningen fick jag aldrig till. Där var det uteritt med teorifrågor som gällde.  Och trav på tillbakavägen. Så mormodern, tillsammans med en annan mormor och en farmor kom på efterkälken.

Nu är mormor trött. Speciellt dom hon ansåg sug vara värd ett glas vin så här på det tyska helgonets afton. På TV spelas det fotboll.  Det gör det nästan varje dag .. Konstigt att någon aldrig tröttnar...

Snart sovdags för en trött mormor.  Trots att det bara är skymning ännu. 

Glad Valborgskväll!

13 kommentarer:

  1. Här firas det nog mer skulle jag tro. Det brukar vara fullt på restaurangerna och många har gäster. Sedan brukar bålet locka många men tyvärr fick det ställas in i dag på grund av hårda vindar. Lite tråkigt men säkerheten är viktigast.
    Vilken bra dag det blev med K-P!

    Önskar en god kväll nu!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fem och ett halvt! Väldigt trevlig ålder!

      Radera
  2. Denna någon som aldrig tröttnar på fotboll när nog jag:-)
    Härligt väder här med och jag har samma minnen som du från majbrasorna - kallt och blåsigt. Åt andra sidan - har man sett en har man sett alla - majbrasor alltså.
    Här i Täby är det på åtta platser man tänder en brasa och sjunger in våren, och det är då (tyvärr) inga ungdomar alls som deltar utan bara pensionärer, inklusive körerna och diktuppläsarna...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Finns brasor i de flesta orter här oxå. Men vi bor ju lite offside, så det finns ingen naturlig. Och så kom vi inte hem förrän vid åttatiden.
      Konstigt att man inte tröttnar på bollen..Att se sitt favoritlag är en sak... men att se alla... ??? Go natt! 😄

      Radera
  3. Inga brasor här, det skulle vara någon annan dag? Verkar konstigt tycker jag.
    Så fin dag ni fick tillsammans.
    Här kollar Maken på fotboll. Vi som skulle spelat Yatzy. Jag skulle aldrig sagt det var fotboll 😝
    God kväll! Eval8

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä, det får man hålla tyst om. Fast här är det full koll från makens sida...😄

      Radera
  4. Härliga vitsippsbilder Anna-Lena! Å så den lilla hästen som skymtar.
    En fin första maj önskas dig.

    SvaraRadera
  5. Underbart med vitsippor, har inte tänkt at Valborg för ungdomar. Tolv- och femtonåringen följde med och titta på årets Chalmers Cortège, tonåringen fortsatte till majbrasan i Slottsskogen, okade inte följa med.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är nog bara så att jag firade valborg som ung... och barn. Har aldrig fått till nån tradition som vuxen

      Radera
    2. har lärt barnen finska Valborgsseder, yngste sonen frågade i går, om jag har Tippaleipä & Sima hemma?

      Radera
    3. Och förstås fattar jag nada...

      Radera
  6. Jag kikar in regelbundet, men inget nytt har jag sett, hund, där blev en miss för jag trodde jag svarat, här krymper hjärna ihop! Så nu har jag förstås kommenterat, motsatt håll och selfien! ,-) Ja vi firar valborg ute i naturen, har sluttat kolla in brasan, kanske synd för den var så viktig förr.
    Barnsång är rörande, förstår att det slår kyrkokören ,-) Så vackert med vitsippor överallt, nu blommar det här, vi har nog kommit ikapp ,-)
    Så frön, gurkfrön, låter bra, men måste man ha ett växthus, annars får vi köra med tomater, bra att ha hjälp när det ska planteras ,-)
    Fotboll har jag tröttnat på för längesen ,-))
    Nu andra maj!? inte klokt.
    Ha det jättefint. KRAM Primrose ,-)

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas