måndag 28 december 2009

Funderardag, försöker förstå

Det började redan i natt, det där med funderandet. Vi hade fått mail om vad vi skulle ha med på nyårsfesten. Värdfamiljen består med varmrätt, och sedan tar gästerna med förrätt, efterrätt, sallad, kaka, tolvslagsskumpa. Vi hade fått väldigt mycket på vår lott jag och C-E. Genast går min hjärna igång, och jag funderade på vad vi gjort för att "straffas" så. Genast skickade jag ett meddelande och frågade om något blivit fel, och det hade det. Tänk, så lätt man kunde lösa något som var på väg att bli ett så stort problem i in knäppa hjärna, att jag inte längre ville gå på fest.....

Samvetet malde på morgonen. Jag hade ju lovat någon att åka med till en gammal, sjuk släkting. Jag har gjort det så många gånger, och nu ville jag inte längre. Det finns andra, närmare släktingar, som skulle kunna åka med någon gång, i stället. Men en gammal konflikt stoppar..... jag försöker förstå varför man inte kan förlåta, bortse från och lämna gamla fåniga konflikter. Det finns ingen som mår bra av sådana..... Nej, jag kan inte förstå oviljan att lösa konflikter eller att åtminstone kunna vilja få till en någorlunda fungerande relation, trots att saker blivit fel.

Jag förstår inte, hur mycket jag än funderar och försöker förstå.



Ringde till vårdcentralen. Har haft ont i hälen i flera månader, av och till. På senare tid mest till. Kollar man på nätet, så är det typiskt hälsporre. Tänkte att jag skull kunna få lite profesionell hjälp att få bort det onda. Blev hänvisad till sportaffären. Där fanns sulor för mina problem, upplyste man om. Kunde inte riktigt förstå varför inte man ville hjälpa mig på vårdcentralen. Funderar och försöker förstå om mitt onda är för lite ont, eller om jag bara orsakar vården besvär. .... Får nog fortsätta fundera på det ett slag.

Promenerade i solskenet. Bara solen visar sig i en glipa i molnen, så känns det som den ropar:-Kom ut, kom ut. Det är inte så svårt att förstå att den gamla kroppen vill ha solljus. Jag behövde inte heller fundera så länge på varför dagen tycktes extra ljus. Det är knappast för att solen står så mycket högre på himlen än för en vecka sedan, utan det handlar snarare om reflektion.

Hörde och såg flera små kungsfåglar när jag gick genom granskogen. Försökte förstå hur de små fåglarna kan överleva kalla vinterdagar och nätter. Kollade i fågelboken. Såg att kungsfåglar lever på insekter och insektsägg. Varvid jag förstod ännu mindre.



Undrade vem mer än jag som gått på byvägen då jag såg dagsfärska spår. Funderade en stund och insåg sedan att det var mina egna spår. Ganska fascinerande att se spåren av sig själv.


Hann förstås bli riktigt kissnödig innan jag var framme vid huset. Det är något som jag heller inte förstår, hur kan jag gå i en storstad en hel dag utan att vara kissnödig, när jag alltid blir så kissnödig så jag knappt kan hålla mej när jag går de sista metrarna fram till vårt hus.
En annan sak som jag funderar över och försöker förstå; Vem tusan var bakom vårt garage i går och pissade ett snett hjärta? Det enda jag förstår är att det var en individ av manligt kön....

2 kommentarer:

  1. Ja, A-L det finns mycket att fundera på, tack och lov säger jag...annars tycker jag att livet hade varit lite långtråkigt...
    Det finns stort och smått, det där som är lite greppbart är det behagligaste att fundera på. man kan kanske lösa det utan alltför många vaknätter =)

    Ha ett fortsatt fint lov!! Gympan var välbehövlig säger jag...seg i kropp och lem =)))

    SvaraRadera
  2. Det är väl skönt att ha något att fundera på särskilt när man har tid. Jag gillar att fundera på saker och ting, särskilt kluriga gåtor och mysterier. Det är väl därför som deckare är så populära.

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas