torsdag 17 december 2009

Strax sovdags

Talade med ena dottern i telefon. Hon undrade varför jag inte bloggade?
Jag hade ju inte skrivit ågot på två dar, det var inte likt mej, tyckte hon.
Det har varit lite mycket de senaste dagarna, och sen har det varit bonden och frun på tv, så det har inte blivit, blev min förklaring.

Inspiration att öppna bloggmanussidan fick jag ..... men vad skriver man om....

Klimatmötet - det är väl skit att de stora elefanterna inte kan fatta att jordens överlevnad är viktigare än kapital, tillväxt och rikedom.Välutbildade människor. Hur kan girigheten vara så blind...? Att den är skumögd, det vet jag av egen erfarenhet, men helt utan ledsyn- skrämmande!

Vintern kom, alla barnen var rödkindade när de kom i morse. Rödkindade efter rast också, efter det att de åkt på vaxduk och plastpulka i den lilla, lilla backen på skolgården.

Tomten kom när jag och 2-3an hade musik och sjöng tomtesånger. Alla barnen rusade ut och sjöng för honom, men det var inte till skolbarnen han skulle, han var på väg till förskoleklassen.
Jag rusade ut med kameran och fick en fin vinterjulbild.

Barnen sjunger så bra - undrar om de kommer att fortsätta med det - eller om de tystnar när de blir större..... Det vore synd.

Den traditionella sistatermindagsfrågesporten med egna klassen ( 5-6) blev mycket jämn. Alla tre lagen hade mycket intressanta diskussioner för att komma fram till svaren på frågorna. Denna gången blev frågesporten också en lärorik lektion.

Flygresan till Sevilla är bokad. Jag kommer att vara trött efter äventyret - flyget landar i Gbg kl 23.30 på söndagskvällen den 7 febr- skolan börjar kl 8.40. Men den tanken får inte förstöra en ny e-twinningerfarenhet.

I morrn är det skolavslutning. 500 m fackeltåg kan bli lite kylslaget. Men det får man stå ut med. Efter avslutningen vankas både fika och julbord. Och sen blir det lov....

Oj, vad terminen gick fort - och vad kul det nästan alltid var.



1 kommentar:

  1. Ibland hinner man inte så mycket som man vill. Lyckost som får några dagar ledigt innan julafton. Vi har inte skolavslutning förrän på tisdag. Imorgon ska vi ha genrep i femman. På måndag ska vi spela upp våra engelska sagopjäser. Trevligt lov tillönskas! Själv får jag väl hoppas på en trevlig helg!

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas