fredag 18 december 2009

Lov, ledigt

5 projekt nominerade till eTwinning Awards .Nu är de fem projekt utsedda som går till andra uttagningsomgången i eTwinning Awards, det internationella eTwinningpriset.
Under januari meddelas också om något av dessa projekt gått vidare till den internationella finalen. Dessa projekt deltar i och med denna nominering också i den svenska eTwinningtävlingen, vars vinnare kommer att utses under januari.


Susanna Morin.Engvall, Luleå gymnasieskola Kv.Kungsfågeln, – Culture in a mirror
Monica Strandberg, Slottsbrons skola, Grums Erik the Viking
Anna-Lena Larsson, Grimsåsskolan, Tranemo Question of the week
Anna-Lena Larsson, Grimsåsskolan, Tranemo Schoolovison
Karin Sandström, Luleå Gymnasieskola Kv.Kungsfågeln - A Typical School Day in
Another Country and Other Thoughts





Visst är det kul att vara nominerad.... Det har aldrig hänt tidigare. Själv tror jag mycket på Schoolovision - det engagerade trettio skolor i trettio länder.....


Prisutdelning för Europapriset sker i Sevilla.
Jullov! Mycket förståndigt av de som bestämmer terminstiderna att låta oss sluta redan den 18. Känns som man har massor av tid kvar före jul. Någon julstress lär inte infinna sig.


Julavslutningen var som alltid fin och stämningsfylld. Våra skolbarn skötte sig exemplaiskt i kyrkan. Man blir glad, stolt och nästan rörd när stora sexor, med målbrottsröst, säger -Tack för den här terminen, innan de lämnar kyrkan.


Idag avnjöt hela rektorsområdets pedagogiska personal julbord tillsammans. Vi avtackade dessutom en kanslist som jobbat i området i 36 år. Jag träffade henne för 31 år sedan, när jag kom som ny till Dalstorpskolan. Under de 25 år som vi jobbade tillsammans, blev vi goda vänner och hon har varit min hjälp och mitt stöd många gånger. Jag höll ett litet tal och avslutade med att jag är glad att jag lämnade D-pskolan för sex(och ett halvt) år sedan. För jag skulle inte vilja jobba där och komma tillbaka efter jul, när hon inte finns där mer. För B har varit skolans skelett under alla år, och utan henne, så kommer skolan att rasa ihop..... Det ligger en del i det ... Hon har varit otrolig!
Hon får en god ersättare - så nog blir det bra framgent också - men det blir aldrig mer den gamla Dalstorpskolan.


Julbordet var delikat, alldeles lagom..... och innehållande allt - sill, lax, korv, paté, skinka, omelett, köttbullar, Janssons, ostkaka, godis, frukt, struvor.... Mmmmmm!


Har inte promenerat bort de extra kalorierna --- det är nog inte så lätt - då får jag väl gå miltals. Men i morrn får det bli en ordentlig vinterpromenad.... med kamera.


Har slagit in de flesta julklappar som är klappade och klara ... och konstaterar -- trots att vi har vuxna barn, så blir det gärna en hel del paket. Jag är nog lite "julklappsnörd".


Tände altanljuset och såg de glittrande snökristallerna. Ett fantastiskt bra exempel på reflektion - apropå arbetsområde "ljus" som fick bli klart före jul. Gjorde ett litet test med barnen och gladdes åt att det fattat det väsentliga.... trots att de aldrig läst på hemma. Och det är ju så det ska vara - man måste förstå hur det hänger ihop, och den möjligheten ska vi ge barnen på lektionstid.


Nu ska jag försöka koppla bort skolan till efter nyår.... Då är det dags att tänka stormaktshistoria, teknikspanare och elektricitet. Och ladda för Schoolovision 2010.

4 kommentarer:

  1. Härligt, hoppas du vinner!

    Konstaterar avundsjukt att ert jullov börjat. Här får vi jobba in i det sista. Det var med nöd och näppe vi fick kompa ut tisdag eftermiddag. Det blir tajt med tiden innan julafton. Och inga julklappar har jag fixat. De få jag köper, ska nog ordna sig.

    SvaraRadera
  2. Visst är det kul att bli uppmärksammad och att få utmärkelse...Grattis igen, du är en drivande och påhittig pedagog.

    Jag har också jullov nu, det känns gôtt, ska jag säga =))

    Nu är det bara resten av julens förberedelser kvar...men det är inte så mycket. Ska slå in klapparna i orgon, tänkte jag. Mat och bak är nästan helt klart=))
    Ha en skön helg, jag skulle behöva promenera till Rom med alla julbord jag har i min mage =))

    SvaraRadera
  3. Vilken bra idé - hänger ni med på långvandring...? Fast vi väntar väl till efter jul... det lär väl bli fler kalorier att promenera bort... :))

    SvaraRadera
  4. Promenerar gärna efter jul. Älskar långpromenader.

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas