fredag 25 november 2022

Ava-besök och födelsedag

 


I måndags eftermiddagen dök de upp, Karin och Ava.  
Kan nog vara så att det är ett helt år sedan, som de var  här senast. Träffas gör vi ändå nästan varje månad. Några gånger per år, så brukar hela malmöfamiljen åka till Ulås, till Johannas familj. Då ses vi där. Ett par- tre gånger per sommar träffas vi i Halmstad. Och vi åker gärna ner och hälsar på i Malmö, blir nog fyra-fem gånger per år.   Tiden går ju så fort, så man hinner inte sakna varann så mycket, mellan gångerna vi ses. Var och en har ju sitt, och det allra viktigaste det är att de nära och kära mår bra och trivs med sin tillvaro.

- Mormor och morfar blir nog allra gladast av att jag kommer, hade Ava sagt i bilen. -Men det tycker nog att det är trevligt att du också är med, mamma. Kan ligga en hel del i det. Samtidigt som det är jätteroligt att få ha Karin i huset några dagar också......


I tisdags jobbade Karin. Ava åkte med oss till Ulås. Det var en riktigt härlig dag, där snön fortfarande låg kvar och då solen sken . 


Känn lugnet. Tre barn, som alla är helt inne i legobyggandet. Gott när de är så stora, att det kan bli lugna stunder ibland. 


En lässtund, kusiner emellan är inte helt fel.


Onsdagen spenderade vi till största delen hemmavid. Karin jobbade, Ava störde henne ibland, men det funkade ganska bra. Lite snö fanns det kvar, lagom till en liten snögubbe.

Inte speciellt vacker. Men tanken var god.

Idag, två dagar efter tillblivelsen, så finns det vare sig snö eller gubbe kvar. Kan inte förneka att jag tycker att det är så gott att det är barmark igen.


Herrn i huset vill ha ( måste ha) fika varje förmiddag. Visst kan man ta en macka till kaffet, men oftast brukar det finnas något i kakväg. Allra vanligast är att jag bakar en mjuk pepparkaka. Den håller sig en hel vecka, utan att smaka "gammalt".  Nu fick Ava smak på mjuk pepparkaka. Den som stått några dagar, den gick åt i ett nafs, och jag föreslog att vi skulle baka en ny tillsammans. 

Min dotterdotter beter sig precis som jag, vill gärna provsmaka. Äggsmet är gott. Ett litet aber tillstötte dock. När hon lagt i en tesked ingefära i smeten, så åkte skeden upp i munnen igen. Efter det ville hon inte vara med och baka mer. Men pepparkakan, den var uppäten, då Karin och Ava åkte vidare idag på morgonen. Mjuk pepparkaka passar tydligen lika bra till frukost och kvällsmat, som till fika.


Igår fyllde mormodern år. 69! Otroligt vad man är gammal... iallafall jämfört vad man (oftast) känner sej.

Blev uppvaktad av en finklädd tös, innan det var dags att  åka iväg till några timmars jobb i skolan. 
Eftermiddagen tillbringade vi förstås i hop, bl.a. med fika på Glasets hus i Limmared, och besök på Återbruk i samma samhälle

I morse åkte mor och dotter vidare till moster och kusiner. De är alltid lediga på fredagar. Fick just härliga bilder på de tre barnen via Whatsup.

För egen del blev det åttio härliga , välbehövliga minuter på gymmet, en och halv härlig utetimme, då jag och maken hjälptes åt att sätta upp snöstakar på byvägen, under förmiddagen. Lunch åt vi på Höganloft i Hestra. Vi handlade lite i "lagomstora" trevliga Tempo-affären och i eftermiddag har jag bakat tårtbottnar till den t årta som Karl-Petter ska ha på sin fyraårs-dag i morgon. Han får vara med och designa  den själv, utifrån de önskemål han har framfört: En röd tårta med hallon och blåbär och choklad....

Och så blev det en mjuk pepparkaka, till Ava.

Säsongens sista quiz, på Glasets hus, väntar om en stund.. Målet är att vara topp tre. Brukar lyckas... få se hur det blir i kväll.

Imorgon väntar heldag med fyra-årsfirande. Hela vår lilla familjen är samlad, utom  Avas pappa, som befinner sig i Stockholm och fixar med Idol-finalen

Uppdatering gjord.  Som jag tidigare skrivit... jag förstår inte hur så många av er hinner med att blogga, med såväl ord som bild, varje dag. Jag hinner inte det.... eller också handlar det bara om prioritering..


25 kommentarer:

  1. Svar
    1. Japp! Gott... och hållbart.//Anna-Lena

      Radera
  2. Vilken tur för en malmötös att komma lagom till snön!
    Mjuk pepparkaka gillar alla i familjen utom jag. Å andra sidan gillar jag inte vanliga pepparkakor heller.
    Ha en fin fredagskväll! Eval8

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är nog så att smaken på mjuk och hård pepparkaka är ganska så lika. Tycker att det är svårt att hitta goa köpepepparkakor. Ska nig baka lite.//Anna-Lena

      Radera
  3. Grattis! Hellre sockerkaka än mjuk pepparkaka för mig. Nyströms Hjärtan är mer min stil på pepparkakor. 😊

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ska fixa lite hembakta pepparkakor framöver... //Anna-Lena

      Radera
  4. Stort GRATTIS till fördelsedagen i efterskott! Inga problem för min del att blogga dagligen, men jag är ju inte i närheten av din aktivitetsnivå. Å att ha tre barnbarn på besök några dagar, då skulle jag heller inte hitta tid att blogga.
    Kul att se kusinerna tillsammans och bygga lego. Å att baka - minns när min mamma bakade. Jag fick alltid slicka skålen, men nöjde mig inte med det utan ville ha mer. Älskade deg, men självaste kakan/tårtan efteråt åt jag inte.
    Lycka till med ytterligare en önsketårta.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Blir mellanlägg i morgon bitti.Jordgubbe och grädde...//Anna-Lena

      Radera
  5. Stort grattis på födelsedagen, dock lite i efterskott. Hoppas och tror att din dag blev lyckad. Trevligt med barnbarnen och att umgås och extra roligt att Ava med mamma kom till er. Och visst är barnen nu så stora att det klarar sig tämligen bra och sysselsätter sig på egen hand mellan varven.
    Mjuk pepparkaka gillas här också och jag bakar den då och då. Har alltid i lite lingon också.
    Även här önskar barnbarnen tårta med tema/utseende och fyllning. Men det är deras moster Helen som bakar dem.
    Säkert blir tårtan till belåtenhet.
    Du har ju en hel del om dig och dygnet har 24 h så att du inte bloggar varje dag förstår jag helt.
    Och med tre barnbarn i huset är det ju de som du vill spendera tid tillsammans med.
    Lycka till på säsongens sista quiz. Går säkert bra.
    Önskar dig en fin helg.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lingon i pepparkakan här också.
      Och det blev vinst på quizet i kväll. Vi var två lag med alla rätt... Vårt lag kom närmast på skiljefrågan.
      Ha det gott !krsm//

      Radera
  6. Mjuk pepparkaka ... det är en favorit så här års. Måste nog baka en till jul :)
    Grattade dig på FB, men skickar ett Grattis till Karl-Petter!
    Jag har oftast tid, men inte alltid inspiration för att blogga. Dagarna rullar på utan något speciellt att berätta om.
    Ha en fin lördag!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vissa dagar är det absolut så. Det handlar lika ofta om brist på inspiration som brist på tid...
      Tack för grattis! Kram//Anna-Lena

      Radera
  7. Vilket fint besök ni har kunnat njuta av. Visst är det mysigt att träffa barnbarnen men även barnen är välkomna ;-) Perfekt att du passade på att fylla år under tiden och det var verkligen en finklädd flicka som gratulerade sin mormor. Härliga dagar tillsammans förstår jag och kul att kusinerna också kunde träffas.

    Önskar en fin lördagskväll nu!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lite kul att det blivit tradition att Karin och Ava dyker upp i slutet av trista november.
      Jo, jag uppskattar Karins besök lika mycket som Avas... eller iaf nästan. Tack detsamma! Kram//Anna-Lena

      Radera
  8. Grattis i efterskott! Så ung du är jämfört med mig...
    Här är den mjuka pepparkakan just nu i ugnen, för att den ska bli färdig redan ikväll. I morgon ska jag baka saffranskrans innan jag åker till kyrkan. Det var länge sedan jag var där på 1:a Advent. Dotter och dotterson följer med. Sedan blir det Adventsfika här på eftermiddagen. / Anna-Lena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gårdagens pepparkaka blev inte riktigt lyckad. Men tårtan, den blev god. Gissar att du möjligen är ett par år äldre än jag...
      Mysigt med kyrka och adventsfika.//Anna-Lena

      Radera
    2. Kollat! Det skiljer ett år..😊

      Radera
  9. Grattis på din dag!!
    Det är så gott med mjuk pepparkaka. Fast vi fikar aldrig ensamma, fikat får bli om vi får besök.
    Stefan och jag är nog like bortskämda, Astrid och Melker bor i grannhuset, och Helmer bor 1,5 mil här ifrån. så vi träffas ofta.
    Ha en fin första advent! Kram Lisa

    SvaraRadera
  10. Här ska det vara fikacdagligen. Fast man borde låta bli. Kram//Anna-Lena

    SvaraRadera
  11. Grattis i efterskott! Underbara bilder på Ava och de andra barnen. Jag måste nog komma igång och baka lite mer när mitt barnbarn blir större …hihi! Så gott med mjuk pepparkaka, min mamma brukar baka en god sådan med filmjölk som en av ingredienserna! Ha en fin 1:a advent…har inte mycket advents-känsla här på Gran Canaria! / Susjos

    SvaraRadera
  12. Filmjölk ska det va! Eller naturell yoghurt. Klart att du och Samuel ska baka. Det är sånt mor/farföräldrar är till för Bl.a. Kram!

    SvaraRadera
  13. Ett senkommet grattis men hellre det än aldrig som man säger. Grattis ! :)

    SvaraRadera
  14. Vilken söt liten tjej med de finaste lockarna! Så fiffigt att ha legobitarna i en stor säck (?) Många bitar blev det. Jag trodde du skulle fylla 67 i år, trodde ditt bloggnamn 55 kom från ditt födelseår? Nu visar det sig att du är mycket äldre än jag!!! Haha, nä men ett år iaf.
    Och du är minst ett år klokare än jag så det så
    Kramen och grattis i efterskott, igen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha! Började blogga då jag var 55. Är dessutom en femfemma understundom.
      Och du är rena ungdomen, det visste jag redan. Jag har koll vet du! 🙃🙂 Kram !Anna-Lena

      Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas