torsdag 23 november 2023

Ska inte byta!

 Med tanke på gårdagens gnäll, så måste jag få till ett avslut. Ett bra ett.

Strax före fyra infann jag mig i väntrummet på Tandvärkstan. En trevlig tjej tog emot mej, och bad mej vänta några minuter. Man hade möte. Ja, inte om mej då....såviktig var jag inte... utan, vad jag senare förstod, om schemaläggning.

Den unga, för mig obekanta tandsköterskan, och chefstandläkaren , min namne f.ö., var de enda som var kvar. De båda jobbade sent på torsdagar.

Tanden fixades till utan större besvär. Det isade lite under en del av borrandet, men det var en försumbar smärta. (Jag tar enbart bedövning vid utdragning av tand, eller rotfyllning,..men där är det ju fritt att göra som man vill)

Är så imponerad över hur man fyller en tand med plast nu för tiden, och härdar med det blåa ljuset. (Kollade vad det var, och det ligger nära UV-strålning i våglängd)  Gissar att återställandet av avlägsnad fyllning tog en kvart. Min namne kollade sedan på gårdagens röntgenbilder, där tanden fortfarande var intakt, och konstaterade att det inte fanns några tecken på vare sig karies eller spricka. Visst kunde jag ha tappat fyllningen när som helst, MEN det kunde också vara ett misshugg med kroken, av tandhygienisten. Jag debiterades inte för dagens arbete.

Schysst! Proffsigt! Absolut föredömligt! Och jag ska inte byta tandläkare! Även om de är lite dyrare, så är Tandvärkstan, en superbra tandklinik, på halvannan mils avstånd!


 Den egentillverkade adventskransen lyste välkomnade ovanför garagedörren då jag kom hem.

 ( Är lite stolt, att jag... som har tummen i handen... har fixat fyra kransar de senaste veckorna. Denna är gjord med ståltråd som stomme... så det blir lite o-runt.)

Nu hoppas jag på två roliga dagar, så kommer jag sannolikt tillbaka med ett åldersnojeinlägg på söndag. För en sådan har jag allt... 



8 kommentarer:

  1. Var tvungen att läsa ditt inlägg från igår. Vilken tur att det löste sig så bra. Ingen debitering och lagad tand. Hur bra som helst!

    Kram

    SvaraRadera
  2. Det var verkligen schysst av tandläkaren. De brukar inte vara så tillmötesgående.
    Visst är det skillnad på hur de lagar en tand nu. Tänk som det knarrade när de tryckte i amalgam förr. Ett mysigt ljud, tyckte jag.
    Min tandläkare sa sist jag hade tappat en fyllning att han kunde tidsbestämma den fyllningen, för den var gjord enligt sandwichmetoden, som de använde på 70-talet.
    Bedövning tar jag aldrig heller, det har man ju ont av betydligt längre än den lilla tid borrningen tar.
    Skönt att du är så nöjd ☺️
    Kransar är jag usel på att göra. God kväll! Eval8

    SvaraRadera
  3. Applåder! Vilken bra tandis! Klart du inte byter, fattas bara! Ha nu en trevlig helg, har glömt vad du har för dig men kommer in o läser när helgen är över! Kram

    SvaraRadera
  4. Oväder blev bra väder. Jättebra med tandläkaren som var juste. Kanske hen kände att den låg i vågskålen?
    Julstämningen infinner sig när jag ser på din krans.
    Lite grann i alla fall.
    Ser framemot ditt åldersnojeinlägg. Spännande.
    Kram

    SvaraRadera
  5. WOW! Det var generöst att du bjöds på lagningen av tanken. Du sparade 1 600 kronor där. För det fick jag betala för några veckor sedan för en exakt likadan lagning. Visst är det smidigt och det går fort. Inte gör det ont heller längre när de borrar. Allt var INTE bättre förr. Helt klart:-)

    Så duktig du är med att göra adventskransar. Det hade jag inte gissat;-)

    SvaraRadera
  6. Så bra att det löste sig så smidigt!
    Jag tar alltid bedövning. Annars öppnar jag knappt munnen...
    Jättefin krans för övrigt!

    SvaraRadera
  7. Först och främst, så skönt att lagningen av tanden gick snabbt och bra.
    Sedan var det helt rätt att du inte skulle betala med tanke på att röntgenbilden visade varken på karies eller en spricka i tanden. Själv tycker jag att generöst eller juste är fel ord att använda. Tandhygienisten kan ha orsakat det och då ska kliniken stå för kostnaden. Rätt var ordet.

    Kram och god kväll!

    SvaraRadera
  8. Hej Anna-Lena!
    Tog en stund titta in och läsa några inlägg om din förehavanden, jo du håller stilen, friska fläktar blandat med något gnälleri, vilken kan ses som spontant uttryckta synpunkter där och då och andra betrakelser ✨
    Må gött kram från Tove

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas