onsdag 1 april 2009

April-anekdoter

Härligt att vakna i solljus, denna första aprilmorgon.
Tjädrarna spelade på mossen och spillkråkan lät höra sitt utdragna klyyyy - klyyy.
En härlig morgon.
Den första april. En dag då man får ta sig i akt.
Fick bläddra igenom tidningen två gånger för att hitta lokaltidningens april-skämt. I år handlade det om att el-bilar skulle ges företräde och genom transpondrar få trafikljusen att slå om snabbare. Ett OK skämt, men inte lika bra som förra årets, då man påstod att konstgräset på Bs Arena hade krympt, och man uppmanade folk att komma till arenan för att hjälpa till att dra ut det i rätt storlek igen. Lysande skämt, tycker jag....!
Själv är jag inte alls bra på att luras - kommer inte på något bra, och KAN varken ljuga eller luras. När jag var liten försökte jag ju, förstås, då skulle man ju luras april hela dan. Ofta var det att nå´n hade ringt, att nå´n väntade i telefon, att det fanns ett konstigt djur utanför huset, som alla måste SKYNDA sig att titta på..... snacka om dåliga skämt.....
Var ju ganska litet barn, när man i TVs enda kanal, aprilskämtade om att man kunde få färg-tv om man trädde en stumpa ovanpå en svart-vita skärmen. Trodde förstås på det, vilket gjorde mina föräldrar väldigt irriterade. I allafall så lyckades jag få ta en av mammas "maskfallna" (trasiga) strumpor för att täcka den lilla TV-rutan med. Inget hände - oj, vad jag kände mig lurad och besviken.
Många lärare har försökt lura sina elever, dock aldrig jag... som sagt... jag KAN inte....
Men jag hördes berättas om följande sanna aprilskämt:
Lärarna i en stor lågstadieklass berättade att prinsessan Viktoria skulle åka genom samhället under dagen. Hon skulle vid middagstid besöka en industri i grannsamhället. På vägen dit skulle hon och hennes följe, på en bestämd tid, passera på huvudleden nära skolan.
Naturligtvis ville klassen passa på att få en skymt av prinsessan, kanske hon t.o.m. skulle stanna om alla barnen gjorde flaggor, som de stod och viftade med längs färdvägen.
Sagt och gjort, många blå-gula flaggor tillverkades och i god tid före angiven tidpunkt, ställde sig barnen på sidor Storgatan, beredda med sina flaggor.
Man väntade och väntade och undrade när de fina bilarna skulle komma. När man väntat en god stund sa de båda lärarna -April, april!
Snacka om förnedrade barn - de var så arga, så att även föräldrarna hörde av sig och tyckte att man gått över gränsen för aprilskämt på små barn.
Det gick över, när barnen blev lite större, så kunde man skratta åt skämtet varje första april. Tyvärr fick aldrig dessa elever någon ordentlig hämnd på sina lärare.....
Om jag blev lurad idag? Nä, det var inte en enda elev som sa nå´t om första april. Kanske går tiden så oerhört snabbt för oss alla, så vi glömmer helt enkelt av vad det är för dag och datum...

1 kommentar:

  1. Jag klarade mig också från att bli lurad =)
    Men det är ganska roligt ibland med de där skämten.
    Ha de gott och se till att få en bra dag i morgon också.

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas