onsdag 27 januari 2010

Glömde gratulera


Är inte bra på födelsedagar. Är heller ingen firare. Vill gärna lyxa till vardagen ibland, vara social och så - men inte i första hand träffas för att fira.

Så det är synd om mina elever - jag har nästan noll koll på födelsedagar - vet bara vilka som är födda tidigt eller sent på året. Men oftast brukar det fixa sej ändå, de brukar tala om att det är födelsedag, och det är ju tacknämligt, då jag inser att födelsedagar är viktiga för barn.

På min förra skola, så var det tårta eller liknande varje fredag. Mysigt inför veckoslutet, tyckte jag. På den skola som jag snart jobbat sju år på, så finns inte denna goda sed, och det har jag nog inte riktigt kommit över än.

I stället firar man födelsedagar. Och det är då inte riktigt min grej. Men man får ju ta seden dit man kommer. Så när jag fyllde år i november, så stod det goda fruktpajer på bordet. Till nästa födelsedagsbarn är det så min tur att fixa tårta. Vilket jag inte tänker på.....
Kom att prata om ålder med närmaste kollegan idag.
- Ja, jag fyllde ju år i måndags, sa hon.
- Grattis, sa jag, och sen var det glömt.
På middagsrasten viskade husmor om att vi glömt att fira J. Då gick det upp en talgdank. Javisst, det är ju så vi gör på de här stället ...... firar födelsedagar... och det är min tur att baka.
Genast blir det besvärligt med närmsta affär 6 km bort. Men jag får försöka ta mej dit i morrn och köpa lite ägg och grädde .... och annat smått och gott som passar på en tårta ... och sedan baka en sådan i morrn eftermiddag/kväll.

Och en bra sak kommer ut av min glömska- ÄNTLIGEN blir det läge för efterlängtade, saknade FREDAGSTÅRTAN igen.


2 kommentarer:

  1. Skönt att det är fler än jag som vill ha gott fredagsfika! Två veckor nu bakar franskgruppen i åttan kakor till fredagsfikan för personalen. Pengarna de får in går till Haiti. Förra fredagen fick de in 610:- det tycker jag var bra, när andra klasser gör på samma sätt för att samla in till sin klassresa brukar de få in 120-130-:
    Men visst är det ett bra initiativ av eleverna att ge bort det som samlas in.

    Muffinsarna ser goda ut =))

    SvaraRadera
  2. Fika är gott. Vi är två eller tre som har hand om fikat varje vecka. Sen är det upp till oss hur mycket det blir. ibland blir det frukt eller grönsaksdipp, ibland tårta eller en skorpa. Jag hade förra veckan. Idag bjöd chefen på semlor. Bra initiativ, Bobo! Heders åt dina elever!

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas