lördag 30 januari 2010

Fönsterfågelflukt

Fina fåglar kom denna fågelräknardag till vår fågelfrörestaurang. Kändes rena julstämningen att äntligen se tre herrar domherrar smaskande frö tillsammans med ett antal gulsparvar. Har hört att domherrarna infunnit sig på andra fågelrestauranger i byn, men tills idag ratat vår frö-bar. De stannande bara en stund, våra fröer var tydligen inte smakfulla nog - men de blev i allafall kvar så länge, att jag hann ta några bilder.

Denna vackra men kalla dag har fått bli en inomhusdag. Frusenheten och olustigheten under veckan har lagom till helgen övergått i en ordentlig snuvförkylning. Bra att den kom till helgen - det är så jobbigt att jobba och vara så snuvig - för en liten snuva håller ju en knappast hemma från jobbet - speciellt när man vet hur besvärligt det är med vikarier.
Var ute och inomhus en stund i bilen., Var i "tantaffären" i Gällstad och köpte en tunika som skulle kunna funka som klädsel på "galamiddag". Femtiosex år gammal och så löjlig med att ha "passande" kläder. Jag borde skämmas - och börja jobba med min självkänsla.
Handlade i ICA-affären i Gällstad. En jättetrevlig butik. Lagom stor- och trots att affären var av det mindre formatet, så hade de allt det som jag behövde. Gillar verkligen de lagom stora småortsaffärerna.

Har gjort matteläxor för två veckor framöver. Jag brukar alltid göra dem själv - instället för att använda läxbok. Detta enligt elevernas önskemål. En matteläxa måste innehålla lite utmaningar - vilket sällan eller aldrig matte-läxboken gör.

Funderar på bidrag till Schoolovision 2010. Hade först tänkt "Ring, ring" - men den kostar alldeles för mycket för att på rättigheter till. Mailade till Andreas Carlsson, eftersom eleverna ville sjunga "Higher", men har inte fått något svar på en vecka. Divigt - tycker jag.
Så jag skulle kunna tänka mig någon glad svensk vår eller sommarsång...... Och tycker fem-sexorna att det är för töntigt , ja då har jag ju två-trean att jobba fram ett bidrag tillsammans med. De gillar fortfarande att sjunga enkla sånger..... och faktum är att det gör fem-sexor också... bara det att de är för "stora" för att erkänna det.

Tack alla som önskat "krya på dej" på Facebook. Faktum är att jag har en ganska uppiggande förkylning. Bara det att jag hoppas slippa att bli hes framåt veckan - skulle ju vara förargligt att inte kunna prata med alla vänner, nu när man ska få träffa dem irl. Så det får bli en inomhushelg - och än så hinner jag med en stunds fönsterfågelflukt innan den blå timmen kommer.

3 kommentarer:

 1. Det låter förståndigt, att vara inomhus och räkna fåglar. Hoppas att rösten får stanna kvar hos dig så du kan prata riktigt mycket med dina vänner från Europa.

  Kul att göra egna läxor så att det blir lite utmaningar.
  Gå in på skolvärldens nätsida och kolla på mattebienalen. Där är vi representerade med en artikel om mattemarknad, kluringar.

  Nu ska jag åka och höra på Agneta Sjödin när hon pratar om en kvinnas resa, pilgrimsvandringen.
  Krya på dig och ta det lugnt =)

  SvaraRadera
 2. Rejält kallt idag, -16 i morse. Stackars fåglar. Koltrasten satt uppburrad i trädet, medan talgoxarna och nötskrikorna kalasade på fröna. Fina bilder på domherrarna. har inte sett sådana i år.

  Håller med dig om läxböckerna i matte. Gör alltid egna läxor. Då kan jag plocka in elevernas namn i uppgifterna. Det brukar de gilla.

  SvaraRadera
 3. Just nu är jag inne i en period då jag plockar in mej själv i läxorna. A-Ls jullov --- A-L i Sevilla..... Men ofta förekommer eleverna. Ibland kan man skoja med dem och ge dem intressen som de inte alls har ... det är kul tycker jag....

  SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas