fredag 8 januari 2010

Kanon. Kanon!


Kanonerna var uppsatta! Kanon! Nu kan hela klassen gemensamt titta på en sida på datorn. Det tog exakt en termin från det att vi beställde de tre projektorerna tills att de var installerade. Till min stora glädje så gick "kanonen" i 5-6ans klassrum igång direkt. För mig var det en fantastiskt känsla, jag som annars fått pussla ihop den bärbara datorn och och den bärbara projektorn, sätta till ett par högtalare och HOPPAS på att allt ska funka. Så där åtta-tio minuters arbete. Det gör man inte, så där helt apropå, om man vill visa något intressant. Då har i stället hela barnaskocken fått tränga ihop sig framför skärmen.

Det fanns ett aber, ljudet blev riktigt konstigt. Jag kopplade in två högtalare och fick ut en Kalle anka röst ur dem. Kanske berodde det på USB-minnet som jag tänkt repetera vinterfågelarbeten från.... jag hann aldrig testa om ljudet direkt från datorn funkade - min samåkarchafför skulle hem.
Får åka ner till skolan i helgen och försöka få ordning på ALLT. Men ändå - en riktig höjdare är det att kunna gemensamhetstitta på datorn utan att trängas. Ska ta fram Google Earth på måndag, så kan vi zooma in våra kompisars städer, både i Celje, Constanta och i Udaipur.

Samtidigt är det bara att konstatera att vi ligger en bit efter i utvecklingen. Det som är på gång nu lär vara läsplattan. Undrar när den kommer till skolan. Och om våra riktiga böcker blir utkonkurrerade.... Finns ju både för och nackdelar --- visst vill jag ha skönlitterära böcker kvar, visst vill jag ha faktaböcker kvar.... men inte läroböcker i klassuppsättning ... samtidigt som jag vet att den skönlitterära boken har en ganska kort blomstringstid, och det finns böcker som knappast aldrig blir bläddrade i. På det sättet måste ju läsplattan vara att föredra, man laddar ner det man vill ha, och på det sättet böir det inga dammiga böcker. Men jag undrar hur läsplattan är i sängen.....?



Nu får man vara nöjd med det lilla i skolans värld, och för mig så är det faktiskt kanon med en kanon!

2 kommentarer:

  1. Kul att ni fått en kanon. Hoppas ni får mycket roligt med den. Det finns ju så mycket roligt att göra. Problemet är bara att hinna med allt.
    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  2. Härligt när det går framåt med tekniken!! Vi har fått en monterad i hkk-salen. Där kunde de montera en för det är på andra våning. Alla andra salar som jag håller till i är på bottenvåning och där är stöldrisken för stor för att ha monterad kanon. men vi har tre/arbetslag nu så vi är välförsedda tycker jag.

    Hoppas att helgen blir så bra den kan bli. Snart bär det ju av till London för din del. Jag har fem kollegor och rektorer från vårt område som åker på tisdag. Hoppas att jag kan åka en annan gång...

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas