tisdag 19 januari 2010

Trött tyckande

Inför reglerad 40-timmars vecka med semestertjänst snarast möjligt.
Tills dess....
ska alla pedagoger finnas på skolan så länge det finns elever där. Lärares arbetsplatsförlagda tid ska var förlagd från den egna klassens / klassernas skolstart till sluttid.
Efter elevers hemgång kan man förkorta sin dag om det finns skäl till detta.
Gällande avtal gäller för ALLA.
Arbetsgivaren "äger" min arbetstid från kl 7.30 - 17. Efter denna tid kan inga konferenser, kurser eller föräldrasamtal/möten förläggas UTAN mitt medgivande. Jag "äger" min tid från kl 17 - 07.30 men kan ibland behöva använda den till konferens, föräldramöte mm - men kan inte tvingas till detta.
Förlägg våren 15 jan - 1 maj, sommaren 1 maj - 15 sept, hösten 15 sept - 15 dec, vintern 15 dec - 15 jan.

Om detta hade gällt hade det varit vår nu och så hade jag ( och flera andra) sluppit jobba oss alldeles slutkörda för att en lärare är sjuk. ....

När jag frågade A-M, e-twinningskolutvecklare - från myndigheten för skolutveckling - varför jag var inbjuden både till London och Sevilla, så sa hon: - Gör man något bra och jobbar idogt, så ska man självklart uppmärksammas och belönas.
Det gjorde mig glad ... och jag önskar att det kunde gälla i min vardagsvärld också.....

Har just skrivit i min del av ansökan till ett Comeniusprojekt. Man hade första förberedande mötet när jag var i London. Nio länder deltar. Planeringen är klar och ser jättebra ut. Så vill jag jobba .... i tiden, i samarbete med Europa. ( Om jag varit kung .... så kunde det varit mitt valspråk - eller .... ja, det kan det väl bli ändå!)

Idag letar jag upp en vårbild! In favoritblomma får det bli!

3 kommentarer:

 1. Klart att det ska märkas om man gör ett bra jobb!! Det är bara att ta emot allt som man känner att man verkligen jobbat sig till. Och det har du gjort och gör =))

  Kul med dit valspråk...det kanske kan bli sant i framtiden.
  Fin vårbild, nu börjar jag att längta dit.

  Jag får inte upp någon videoikon på min sida för blogginlägg...hur gör man då??

  SvaraRadera
 2. Tror du att det beror på att du har Mac? När vi var hos dej såg din sida lite konstig ut... inte alls lik den "nytt inlägg-sida" som jag har. Filmikonen ligger bredvid (till höger om tror jag) fotoikonen. Good luck!

  SvaraRadera
 3. Håller med om att semestertjänst kunde vara bra och att bra arbete ska belönas. Gärna med en saftig lön. Hos oss ska alla förlägga sin arbetstid till elevernas skoltid. Hoppas inte mina kollegor känner att de fått jobba häcken av sig idag när jag har varit hemma. Vi är ganska bra på att lösa sjukfrånvaro i vårt arbetslag. Alla ställer upp för alla iaf de två första dagarna.

  SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas