fredag 12 februari 2010

Kass kärring

Ja, det skulle väl vara jag det...... Brukar inte beklaga mej, men nu känner jag att det är lite läge för det... även om det kunde vara MYCKET värre. För första gången i mitt liv känns de 56 åren i kroppen. Det känns inte bra. I många år har jag haft dålig rygg. En naprapat som jag besökte för ett antal år sedan, konstaterade att två diskar inte funkade helt ok mot varann. Har gått hos sjukgymnast och fått hjälp, och reflekterade i julas på hur bra ryggen blivit. Åttio säckar pellets nedför en hal trappa utan problem, det tyder på att ryggen blivit riktigt bra.
I höstas promenerade jag hem från skolan i tofflor. Efter det började det göra ont i hälen. Efter att ha konsulterat nätet, så var diagnosen hälsporre mycket tydlig. Stretchövningar har gjort det onda bättre.
När jag åkte till London drog jag resväskan efter mej ganska långt. Vips, så kom det onda i ryggen tillbaka. Hade köpt inläggssulor för hälsporren, och det lindrade ordentligt - men när ryggen blev sämre, så påverkades även ryggen av att foten var en smula lyft därbak.
När jag skulle stiga av planet från Arlanda till Barcelona var det bråttom att stiga av, för att hinna med flyget till Sevilla. Reste mig upp snabbt efter tre och en halv timmes stillasittande och vred till knäet så att något small till i det. Knäet har varit stelt efter det och ibland har det gjort ont från knä till rygg.
Är ju van att röra mig, och vill verkligen svettas och bli andfådd ibland. Spinningen i måndags funkade ganska bra, det gjorde bara lite ont i ryggen, men det gör det när jag cyklar också. I går var jag på step-styrka. Steppen gjorde ONT ... och även idag har knät varit kass.
Så jag känner mig som en riktigt gammal kass kärring. Samtidigt så kan jag känna verkligt stor tacksamhet över att min stora, tunga kropp funkat så bra under alla år. Det finns ju många 40-åringar som har olika problem relaterade till skelett och muskler.
Får ta och vila över lovet - börja med sjukgymnastiken igen.... och blir inte knät bättre, så får jag väl uppsöka läkare.... det är säkerligen något ligament som är skadat.

Så... nu var klagan slut.....
Kreativiteten har fortsatt i fem-sexan hela veckan. Igår veks det flygplan på bilden, så det stod härliga till. En elev hade hittat en bok med olika flygplanstyper i, och det var han som höll i lektion. Ska försöka lämna över mer lektioer till eleverna.... för, oj, vad det blir bra.Hann inte med flygplansracet idag ... bara att konstatera ... vi har alldeles för få lektioner för att hinna det vi egentligen skulle vilja göra .... I stället blev spökhusen klara .... helt fantastiskt bra! Wow! Ska presenteras med en historia kring huset nästa vecka. Diplom kommer att utdelas till bästa detalj, hus och berättelse. Tror att det är bra att uppmärksamma bra saker ...samtidigt som man måste se till att alla någon gång uppmärksammas. Och man kan ju uppmärksammas på olika sätt...... Blir alla synliggjorda så klarar man att olika personer vid olika tillfällen får extra uppmärksamhet..... Så är ju dessutom livet .... Ibland syns man inte så mycket ..... och så ibland aå blir det nästan för mycket av det goda.....

Sportlov på gång.... den kassa kärringens skröpliga skelett gör att hon faktiskt kan hålla sig i ide under lovet.....Den aktiva hjärnan gillar inte det ... hjärnan gillar kroppsrörelse .... det kommer alltså att bli konflikt mellan hjärna och kropp.... Undrar vem som vinner?


OS ska igång. Läste i Aftonbladet att en del hatar OS. För mej är det ett för starkt ord i sammanhanget. Är synnerligen likgiltig för det gigantiska evenemanget. Gillar VM i olika sporter .... men OS, det blir för mycket. Helt sanslöst tokigt att astronomiska summor spenderas för att göra ett OS som överträffar alla andra OS. Så om jag bott i Vancouver, så hade jag antagligen sällat mig till de demonstranter som lär finnas utanför invigningsarenan.

Tycker också att e-twinningkonferensen, som sammanlagt kostade EU minst fem miljoner, var i det mesta laget- Men EU har hur mycket pengar som helst tydligen... det gäller att spendera dem. Rätt kass inställning, det också, med tanke på den värld som vi lever i.
Vi har det bra i vårt land, men ser man på de nedskärningar som är planerade inom skolan till hösten, ja, då upplever man en rätt kass känsla.

2 kommentarer:

  1. Tråkigt att du har ont. Vet hur det känns. Vila och rörelse rekommenderas. Ska ägna mig åt det under lovet. Men lite ska jag titta på OS. Gillar curling och det är enda gången man får de det.

    SvaraRadera
  2. Ja, det är märkligt att det finns pengar i vissa kassor, men inte i andra. Skola och åldringsvård är väl något det ska satsas på...men det är stopp där. Men till andra saker kan man frikostigt ge massor av pengar. Ibland blir man trött på allt...

    Nu måste du ta tillfället i akt att vila upp kroppen, det har varit en hektisk tid för dig...du har inte haft tid att tänka på din kropp, se nu till att vila kropp och själ så gott du kan under lovet =)

    Ha en fin helgdagskväll och söndag!

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas