måndag 22 februari 2010

Skolsäkerhet


Snöskottandet fortsätter för många även idag, men då gäller det främst att skotta bort snön från platta tak. Hörde att stora grimsåsföretaget hade skickat upp sin personal på taket för att skyffla. Både tjänstemän och fabriksarbetare hade hjälpts åt.
Läste på facebook att även företag i Dalstorp hade skickat upp sin personal på taket med snöskottningsredskap.
På skolans platta tak ligger först ett tjockt lager is och sedan minst en halv meter snö. Sporthallens välvda tak är täckt av ett något tunnare snötäcke. Föräldrar är oroliga att skicka sina barn till skolan. Vid förfrågan om hur man ska förfara, stänga skola eller hall, så sa representant för Samhälls Bygg igår kväll att samtliga tak skulle inspekteras under dagen. Efter det skulle ev. beslut tas.
Jag har befunnit mig i skolan hela dagen, men inte sett en enda människa som tittat på de snötyngda taken. Någon skottning har förstås inte förekommit.
Det kommunala beslutsfattandet - i detta fall Samhälls bygg - gör mej mer och mer frustrerad. Inför EU någon ny, helt omotiverad regel, så ska den följas in absurdum.......t.ex att vi inte får äta medhavd mat i skolans matsal.
Det som möjligen skulle kunna medföra att skolan eventuellt skulle kunna få problem med gällande försäkringar är förbjudet...... t.ex att köra elever i privata bilar.
Men här tycks det varken handla om EU-regler eller försäkringar och då verkar det inte spela någon roll att det faktiskt är riskfyllt att vistas under våra tak. Förnuftet .... jag har många gånger undrat vart det tog vägen.... det tycks i allafall saknas hos många av våra beslutsfattare.

1 kommentar:

  1. Skottniongen har påbörjats idag... så småningom har förnuftet återvänt!

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas