söndag 21 februari 2010

Skottat snö

Det var fem minusgrader i Malmö i morse. Det blåste riktigt kallt. Så våren lämnade Malmö under natten. E 20 mellan Lund och Helsingborg var ganska igenyrd, speciellt på mötande vägbana. Häftigt att se hur lite snö det behövs för att det ska bli ordentlig snöyra, när det blåser i ett öppet landskap.

Vi valde att svänga av till E6an och åka över Värnamo hem. Dels för att träffa nya katten som flyttat in i Hjälshammar, dels för att vi på det sättet slapp laga lunch och dels för att vägverket ansåg att den vägen var i bättre skick än E 20.

Väglaget var helt OK, katten en riktigt fin och mysig bamsekatt och kålpuddingen, gjord på quornfärs, smakade utmärkt.

Även vägen mellan Värnamo och Hestra var bra - det var först när vi kom till Grimsås och svängde in mot Nittorp som väglaget blev riktigt vintrigt. Kändes som om man kommit till fjällen i stället för hem.Väl hemma uttryckte jag några otacksamma meningar om vår eminente väghållare. Vägen var jättefin, men på garageuppfarten och på gångvägen in till verandan var det 80 cm höga snövallar. Lagom smart att ha lågskor :)).

Det var mer snö än jag befarat, dubbelt så mycket som det kommit i Värnamo. Säkerligen upp mot 40 nya cm på sina ställen, och speciellt på de smalare passagerna. Så här måste ha blåst ordentligt.

C-E tog skyffeln och skovlade bort vallarna och jag tog snösläden. Har lagt upp en jättehög med snö bakom garaget - undrar om den är borta till midsommar.... speciellt som den ligger i nordostläge...

Tur att man har en stark gammal kropp. Det är inte så tråkigt att skotta, bara man har någonstans att lägga snön. Och här hittade jag en bra plats. Skönt att använda kroppen faktiskt, få en muskelgenomkörare som gjorde nytta för annat än bara mina gamla muskler.
Skottade upp hela garageinfarten, och inte bara en väg för bilen, så än så länge finns det gott om plats att lägga fler snöhögar .... för det lär väl komma mer.

Gympan är inställd i kväll - man var väl rädd för takras. Undrar om det gäller elevernas gympa också... ?Många ovanliga beslut som måste tas.
Skönt att vara i Malmö under ovädret ... och få en lite försmak av en eventuell vår. För någongång måste den väl komma????

I morrn är det skoldag igen. Helt OK. Lovet gick fort och var omväxlande. Någon skidåkning blev det inte ... men som det ser ut nu, så kommer det att finnas möjlighet till det länge än.

Uttrycket "gilla läget" tål jag inte, men jag har insett att jag faktiskt får acceptera rådande väderlek. Fast längtar, längtar till våren - det gör jag....
Är glad att jag redan mött den tre gånger i år .... i London, i Sevilla och i Malmö. Jag är lyckligt lottad!

3 kommentarer:

 1. Skönt att ni tog er hem utan alltför stora besvär. Snöfall i Skåne kan vara besvärliga. Man måste inte gilla snöläget bara acceptera det även om det är motvilligt. Har också ägnat dagen åt skottning. Har säkert fått 40 cm där det drivit ihop. Det är tur att traktorn finns. Imorgon börjar skolan igen.

  SvaraRadera
 2. Tur att ni tog er hem på ett säkert sätt...och deta med att åka över Värnamo för att få lunch var ett smart drag =) Men jag förstår att det mest handlade om att få se katten, som ser stor och grann ut, enligt fotot.

  Här har det också skottats snö båda dagarna har mannen tillbringat i traktorn...höga vallar blir det.

  Har just kommit hem från en meditations gudstjänst, det var rofyllt och tankvärt.

  Jag laddar för mitt lov nu, det ska bli skönt att få promenera lång i dagsljus och bara vara...

  Men sedan är det skönt att komma igång igen!!

  SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas