fredag 26 februari 2010

Kollossal kreativitet

Kreativitet är ett av mina favoritord. Också en av mina favoritsysselsättningar - och framförallt det viktigaste man kan ägna sig åt i skolan. Och läroplanen blir ändå inte åsidosatt.
Denna vecka presenterade eleverna sina spökhus och de berättelser som författats därtill. Husen var fantastiskt fint byggda och inredda. Berättelserna var intressanta och hade väldigt olika infallsvinklar. Det fanns klassiska spökberättelser som handlae om otäcka spöken i husen, men det fanns också en berättelse som handlade om ett antal döda statsmän, som samlats i ett spökhus och som nästan höll på att skrämma förståndet ur Göran Persson och Fredrik Reinfeldt. I ett annat hus tänkte Christer Sjögren flytta in, i sin flykt i från en massa kattungar som intagit hans gamla hus. Helt häftigt kreativt.


Idag har 4-6 jobbat med återvinningstänk. Och även direkt återvinning. Kollega K gjorde papper (av tidningspapper) med de olika grupperna. Kollega J och jag gav eleverna i uppgift att försöka tänka kreativt kring återvinning av olika saker. Man skulle återvinna 100 jeans och huvtröjor, 1000 däck, 100 cyklar, 50 gosedjur och 50 stora plastbilar, 100 skolstolar, 100 Tv-apparater mm.
En otrolig aktivitet utbröt och resultatet blev en soffa av kläderna, en u-båt av gummidäcken, en bil av cyklarna respektive skolstolarna, en robot ( junkbot) av TV apparaterna och en säng av leksakerna.
Redovisningen bestod i berättelser, drama, sånger, matteuppgifter och bilder.

Dessa kreativa produktioner ska ligga till grund för en minimusikal som vi ska framföra i maj.
Suveränt roligt - och verkligen cross curriculum - vilket man ofta pratar om i e-twinningsammanhang.

Stannade kvar i skolan till halv fem idag, fast det är fredag. Gjorde klart allt inför kommande vecka. Så nu kan man för en gångs skull ta helgledigt.
När jag kom hem var det fortfarande ljust. Snön hade sjunkit ihop väsentligt. Läge för en promenad i modden. Skönt att känna på plusgrader även i Stockremma!

2 kommentarer:

  1. Ja, du är verkligen kreativ Anna-Lena!! Så många idéer som du genomför, jag blir svettig när jag tänker på det =) Bra jobbat och jag måste ta mer fart för att genomföra liknande projekt...

    Vi har också slabb, vilket innebar att jag inte gick ut på promenad idag...blött och halt var min ursäkt =))

    SvaraRadera
  2. Det var blött i spåret idag här också. Kreativitet är även ett av mina favvoord. Hos oss har vi startat en temaperiod i Grön flagg-arbetet. Jag ska jobba med energibegreppet och olika energiformer och energikällor. Ska bli kul. Mina kollegor har andra ämnen. Vi jobbar med temat Konsumtion.

    Ta nu ledigt i helgen och njut av den.

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas