söndag 27 juni 2010

Härlig Halmstadshelg

Svägerskan såg till att det fanns rikligt med svenska jordgubbar på bordet, denna härliga helg, vilken jag anser skulle vara den svenska nationaldagen. Midsommar är det svenskaste jag vet, och den helg då man känner sig riktigt nationalistisk. Midsommar kan bara firas i de ljusa nätternas rike.
C-E såg till att det blev en god grillad bit kött/quorn på bordet, när det led mot kväller. Sen var det tid för roliga lekar och spel och man kunde sitta ute till midnatt, i den inte alltför kalla midsommaraftonskvällen.

Bella såg till att aktivera oss lite då och då. Mellan sovpauserna, så tyckte hon väldigt mycket om att klättra i päronträdet.


Att speja på igelkottar, hundar och andra katter var också väldigt spännande.

Den soliga, men lite blåsiga stranden bjöd in till att testa vindkraften.


Eller att uppleva barndomens lekar igen. Att bada var det inte att tänka på för någon utom modige mannen på bilden .... Han berättade för oss andra hur kallt det var, och det räckte för oss alla att höra om det.


Härliga promenader på strand och i stugområdena, det passade flera av oss mycket bättre.
Eller Knipans egen tipspromenad..... Trodde ju att vi skulle ha tolv rätt... men ingen av oss hade mer än elva. Så det var en missbedömning!

Ungdomarna imponerade på minigolfbanan. Fanns inte en tanke att jag skulle delta i deras match. Men föra protokoll kunde jag.... På bilden syns ettan (M) och tvåan (J). H kom inte så långt efter, K hade flest spikar, men var i övrigt lite mera ojämn.


Blomdoft omgav oss, tillsammans med grilloset, denna härliga midsommarhelg i Halmstad.2 kommentarer:

 1. Härligt fira midsommar vid havet. Vi firade på hemmaplan. Lugnt och skönt. Underbara sommardagar när Sverige är som allra bäst.

  SvaraRadera
 2. å som du beskriver er helg, så ska svensk sommar vara...gärna ett par veckor eller månader =)
  Tänk att få uppleva en sådan stund varje sommar, det vore en rättighet som alla skulle få. För visst är det ljuvligt med ljusa ljumma kvällar, på västkusten?

  Själva njöt vi här hemma av samma saker som du beskriver...förutom havet då. Så jag har nog fått min beskärda del också...men man kan ju hoppas att man ska få mer =)

  Ha det bäst!!

  SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas